FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ferris Buellers Day Off
Quiz about Ferris Buellers Day Off

15 Question Movie Quiz: Ferris Bueller's Day Off | Movies


Bet you've seen 'Ferris Bueller's Day Off' a million times. How well did you pay attention? Answer these trivia questions and find out.

A multiple-choice quiz by bueller. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Ferris Bueller

Author
bueller
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,353
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
17358
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (13/15), Guest 73 (14/15), Guest 174 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who directed the Matthew Broderick classic, "Ferris Bueller's Day Off"? Hint


Question 2 of 15
2. How many days (actual) was Ferris absent in the current semester? Hint


Question 3 of 15
3. What did Ferris's parents give him instead of a car? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of Edward Rooney's, Dean of Students', secretary? Hint


Question 5 of 15
5. What hockey team's logo is on Cameron's jersey? Hint


Question 6 of 15
6. What type of car did Ferris and Cameron steal for the day? Hint


Question 7 of 15
7. What did the personalized license tag read on Cameron's dad's car? Hint


Question 8 of 15
8. What baseball team's stadium did Ferris catch a baseball during the game? Hint


Question 9 of 15
9. What type of dog do the Buellers own? Hint


Question 10 of 15
10. What does Edward Rooney drop on the floor in the Bueller's kitchen? Hint


Question 11 of 15
11. Throughout the day, how many times did Ferris almost run into his dad? Hint


Question 12 of 15
12. What type of candy does the girl on the school bus offer Edward Rooney? Hint


Question 13 of 15
13. For what reason is the guy in the police station there? Hint


Question 14 of 15
14. How do they attempt to take the miles off the car? Hint


Question 15 of 15
15. What is the last line of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 159: 13/15
May 20 2024 : Guest 73: 14/15
May 19 2024 : Guest 174: 13/15
May 17 2024 : Guest 75: 12/15
May 17 2024 : Guest 1: 13/15
May 16 2024 : Guest 107: 11/15
May 16 2024 : Nana7770: 11/15
May 15 2024 : Puzzlegirl2024: 12/15
May 15 2024 : Guest 64: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed the Matthew Broderick classic, "Ferris Bueller's Day Off"?

Answer: John Hughes

John Hughes directed several films during the 1980's. Many consider this his best movie.
2. How many days (actual) was Ferris absent in the current semester?

Answer: 9

Although Ferris changed the school's record to 2, he was actually absent 9 days.
3. What did Ferris's parents give him instead of a car?

Answer: Computer

Ferris's sister Jeannie was given the car while Ferris received a computer.
4. What is the name of Edward Rooney's, Dean of Students', secretary?

Answer: Grace

Edie McClurg, a familiar face, played Edward Rooney's secretary, Grace.
5. What hockey team's logo is on Cameron's jersey?

Answer: Detroit Red Wings

Cameron wore a Detroit Red Wings's jersey. On the back was Number 9, representing Howe.
6. What type of car did Ferris and Cameron steal for the day?

Answer: Ferrari

Cameron's dad's prize possesion was a red 1961 Ferrari 250GT.
7. What did the personalized license tag read on Cameron's dad's car?

Answer: NRVOUS

8. What baseball team's stadium did Ferris catch a baseball during the game?

Answer: Chicago Cubs

Ferris and friends attended a game at Chicago's Wrigley Field, home of the Chicago Cubs.
9. What type of dog do the Buellers own?

Answer: Rottweiler

The guard dog which gave Edward Rooney such a hard time was a Rottweiler.
10. What does Edward Rooney drop on the floor in the Bueller's kitchen?

Answer: his wallet

While leaving the Bueller's home, Rooney drops his wallet on the kitchen floor. Towards the end, Jeannie returns it by throwing it past Rooney to the family dog. His shoe got stuck in the mud outside the home, not in the kitchen.
11. Throughout the day, how many times did Ferris almost run into his dad?

Answer: 5

They almost met two times at Chez Quis: once in the men's room, the other in front of the restaurant while waiting for a taxi. The third time they were in taxis beside each other in a traffic jam. Not that his dad could see him, but he was in the parade and his dad could have looked out the window.

The final time, Ferris was running beside his dad's car on the way home. That makes five times in total.
12. What type of candy does the girl on the school bus offer Edward Rooney?

Answer: Gummy bears

She offered him a red gummy bear. He takes it and throws it across the bus.
13. For what reason is the guy in the police station there?

Answer: drugs

Charlie Sheen played this minor role in the movie. He tells Jeannie he was there because of drugs.
14. How do they attempt to take the miles off the car?

Answer: running the parked car in reverse

They attempted unsuccessfully to reverse the miles by running the car in reverse. They parked it in the glass garage and placed a cement block on the gas pedal. Cameron later kicked the car off the jack and out the glass wall.
15. What is the last line of the movie?

Answer: "It's over. Go home--go."

When Ferris pulls Cameron out of the pool, Cameron says, 'Ferris Bueller, you're my hero.' Although 'Save Ferris' was seen throughout the movie, it was not the last line. After Ferris's parents leave his room, he speaks to the audience about living life to the fullest.

Many of you may have thought this was the correct answer, but due to John Hughes brilliant directing, he continues the movie while the credits are running, leaving the audience in their seats waiting to see what happens. He gets us to stay there until Ferris comes back and tells us to go home.
Source: Author bueller

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us