FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Save Ferris
Quiz about Save Ferris

Save Ferris Trivia Quiz


Should be easy for any true fan. Save Ferris!

A multiple-choice quiz by leasey_lou. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Ferris Bueller

Author
leasey_lou
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,922
Updated
May 03 24
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
11740
Last 3 plays: Guest 159 (11/15), Nana7770 (9/15), Puzzlegirl2024 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. What three symptoms does the well endowed "nurse" describe during her singing telegram to Ferris? Hint


Question 2 of 15
2. Who answers the door instead of Ferris to receive the singing telegram from the "nurse"? Hint


Question 3 of 15
3. Sloane's father is impersonated by both Ferris and Cameron.


Question 4 of 15
4. Who plays Simone Adamley (the girl who informs the teacher about Ferris passing out at 31 flavours)? Hint


Question 5 of 15
5. Which of the following tips is NOT given by Ferris on how to "fake out" your parents? Hint


Question 6 of 15
6. How long would a lump of coal take to turn into a diamond inside Cameron's behind? Hint


Question 7 of 15
7. How many times has Ferris been absent from school so far this semester? Hint


Question 8 of 15
8. Which of the following cliques does NOT adore Ferris? Hint


Question 9 of 15
9. What was Ferris' test on? Hint


Question 10 of 15
10. Fill in the blank: Abe Froman is the ______ King of Chicago. Hint


Question 11 of 15
11. Which of these movies was also directed by John Hughes? Hint


Question 12 of 15
12. What actor does Jeannie meet in the police station? Hint


Question 13 of 15
13. Which of Sloane's relatives "dies" in order for her to be released from school? Hint


Question 14 of 15
14. What TV theme song does Ferris dance to in his bedroom before going out for the day? Hint


Question 15 of 15
15. Which flag is hanging in Ferris' bedroom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 159: 11/15
May 16 2024 : Nana7770: 9/15
May 15 2024 : Puzzlegirl2024: 12/15
May 14 2024 : Guest 172: 10/15
May 03 2024 : Guest 104: 14/15
Apr 21 2024 : Guest 71: 13/15
Apr 19 2024 : angostura: 15/15
Apr 19 2024 : Guest 51: 8/15
Apr 11 2024 : Guest 70: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What three symptoms does the well endowed "nurse" describe during her singing telegram to Ferris?

Answer: headache, fever, and a chill

"I heard that you were feeling ill; headache, fever, and a chill".
A singing nurse telegram, flowers and balloons are sent to the Bueller residence to cheer Ferris up during the movie. A hot air balloon sporting the slogan "Save Ferris" can also be seen at one point.
2. Who answers the door instead of Ferris to receive the singing telegram from the "nurse"?

Answer: Jeannie Bueller

She answers the door to the "nurse", expecting that it's the police responding to her 911 call about the home intruder.
3. Sloane's father is impersonated by both Ferris and Cameron.

Answer: True

Cameron impersonates him on the phone to Rooney, and Ferris dresses up as him to collect Sloane from school; "So THAT'S how it is in that family!"
4. Who plays Simone Adamley (the girl who informs the teacher about Ferris passing out at 31 flavours)?

Answer: Kristy Swanson

One of Kristy Swanson's most famous roles was as Buffy in the original movie "Buffy the Vampire Slayer" (1992).
5. Which of the following tips is NOT given by Ferris on how to "fake out" your parents?

Answer: Get a good phony fever

"A lot of people will tell you that a good phony fever is a dead lock, but you get a nervous mother and you could wind up in a doctor's office. That's worse than school".
6. How long would a lump of coal take to turn into a diamond inside Cameron's behind?

Answer: 2 weeks

"In two weeks, you'd have a diamond". The "day off" was engineered to loosen Cameron up before college.
7. How many times has Ferris been absent from school so far this semester?

Answer: nine

Rooney: "So far this semester he has been absent nine times."
Mrs Bueller: "Nine times?"
Rooney: "Nine times."
Mrs Bueller: "I don't remember him being sick nine times."
Rooney: "That's probably because he wasn't sick."
8. Which of the following cliques does NOT adore Ferris?

Answer: Psychos

"The sportos, the motorheads, geeks, ... bloods, waistoids, dweebies, .... they all adore him. They think he's a righteous dude".
9. What was Ferris' test on?

Answer: European Socialism

"I do have a test today, that wasn't complete bull. It's on European socialism. I mean honestly, what's the point? I'm not European. I don't plan on becoming European. So who [cares] if they're socialists or not? They could be fascist anarchists. It still doesn't change the fact that I don't own a car".
10. Fill in the blank: Abe Froman is the ______ King of Chicago.

Answer: Sausage

Ferris claims he is Abe Froman to steal his booking at Chez Quis.
11. Which of these movies was also directed by John Hughes?

Answer: Curly Sue

A bit sneaky - John Hughes wrote and produced "Pretty in Pink" but didn't direct it.
12. What actor does Jeannie meet in the police station?

Answer: Charlie Sheen

Married the very plastic Denise Richards in June 2002.
13. Which of Sloane's relatives "dies" in order for her to be released from school?

Answer: maternal grandmother

Rooney asks "Mr Peterson" (Cameron) if it was his mother who died, to which Cameron replies "No, my wife's mother".
14. What TV theme song does Ferris dance to in his bedroom before going out for the day?

Answer: I Dream of Jeannie

Immediately following this scene, the camera focuses on Jeannie. Get it?
15. Which flag is hanging in Ferris' bedroom?

Answer: British

British flag, British girlfriend, quoting John Lennon, are we noticing a theme here?
Source: Author leasey_lou

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us