FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ferris Buellers Day Off
Quiz about Ferris Buellers Day Off

The Ultimate Ferris Bueller's Day Off Quiz | Movies


Let's see if you know the answers to these questions based on the movie "Ferris Bueller's Day Off"!

A multiple-choice quiz by littlhvn. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Ferris Bueller

Author
littlhvn
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,581
Updated
Apr 01 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
12748
Last 3 plays: Guest 192 (4/10), Guest 174 (5/10), Guest 174 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What are the call letters of the radio station that is playing at the very beginning of the movie? Hint


Question 2 of 10
2. How many people does Simone mention when explaining that "Ferris pass(ed) out at 31 Flavors last night"? (excluding Ferris himself, excluding Simone) Hint


Question 3 of 10
3. Complete this line: "Wake up and smell the coffee Mrs. Bueller, it's a fool's paradise, he is just leading you _______." Hint


Question 4 of 10
4. Ferris asked for a car, but got a computer. What kind of car did Jeanie get? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following is NOT one of the reasons Ferris says he and Sloane shouldn't get married? Hint


Question 6 of 10
6. How many miles are on the Ferrari when they pick it up from the garage? Hint


Question 7 of 10
7. Sloane says that sooner or later everybody goes where? Hint


Question 8 of 10
8. When Jeanie is at the police station, what police officer's name is shown on his shirt? Hint


Question 9 of 10
9. What is Cameron's father's name? Hint


Question 10 of 10
10. What time is it when Ferris looks at Sloane's watch? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 192: 4/10
Feb 25 2024 : Guest 174: 5/10
Feb 24 2024 : Guest 174: 6/10
Feb 23 2024 : Guest 97: 6/10
Feb 06 2024 : Guest 45: 4/10
Feb 03 2024 : Guest 12: 6/10
Jan 27 2024 : Guest 47: 3/10
Jan 27 2024 : 1995Tarpon: 10/10
Jan 26 2024 : Guest 107: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the call letters of the radio station that is playing at the very beginning of the movie?

Answer: WLS

The first thing you hear in the movie is the jingle for that station, "WLS" followed by the DJ saying, "It is a beautiful day in Chicago today...".
2. How many people does Simone mention when explaining that "Ferris pass(ed) out at 31 Flavors last night"? (excluding Ferris himself, excluding Simone)

Answer: 8

"My best friend's sister's boyfriend's brother's girlfriend heard from this guy who knows this kid who's going with a girl who saw Ferris pass out at 31 Flavors last night. I guess it's pretty serious."
3. Complete this line: "Wake up and smell the coffee Mrs. Bueller, it's a fool's paradise, he is just leading you _______."

Answer: down the primrose path

Mr. Rooney talking to Ferris' mom: "Wake up and smell the coffee Mrs. Bueller, it's a fool's paradise, he is just leading you down the primrose path".
4. Ferris asked for a car, but got a computer. What kind of car did Jeanie get?

Answer: Fiero

5. Which of the following is NOT one of the reasons Ferris says he and Sloane shouldn't get married?

Answer: Having no money

Ferris: "Well no, besides being too young, having no place to live, you feeling a little awkward about being the only cheerleader with a husband, give me one good reason why not".
6. How many miles are on the Ferrari when they pick it up from the garage?

Answer: 301 and 7 tenths

There were 126 miles before the attendants take the car out for a ride and 301 when Ferris picks it up. After trying to roll the mileage back, the car has 316 miles on it.
7. Sloane says that sooner or later everybody goes where?

Answer: to the zoo

Sloane says: "Cameron, I could flip out real easy too. It's okay. Sooner or later everybody goes to the zoo".
8. When Jeanie is at the police station, what police officer's name is shown on his shirt?

Answer: Police Officer Shermer

9. What is Cameron's father's name?

Answer: Morris

Cameron, after killing the car: "When Morris comes home, he and I'll just have a little chat..."
10. What time is it when Ferris looks at Sloane's watch?

Answer: 5:55

Ferris looks at Sloane's watch and it's 5 minutes to 6.
Source: Author littlhvn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us