FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ferris Buellers Day Off
Quiz about Ferris Buellers Day Off

Average Ferris Bueller's Day Off Quiz | 10 Questions | Movies


A quiz on a classic film.

A multiple-choice quiz by TheGreatOne15. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Ferris Bueller

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,921
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1187
Last 3 plays: Guest 167 (10/10), Guest 45 (7/10), brm50diboll (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. When Cameron was sick in bed, what was he singing about? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Ferris, Cameron, and Sloane take the day off to? Hint


Question 3 of 10
3. How did Sloane get out of school? Hint


Question 4 of 10
4. When Ferris pretended to be someone else to get in the restaurant, what job did that person have? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these places did Sloane, Ferris, and Cameron NOT visit? Hint


Question 6 of 10
6. Who played Ed Rooney? Hint


Question 7 of 10
7. What type of hairstyle did Ferris give himself in the shower? Hint


Question 8 of 10
8. What was the away team at the Cubs game? Hint


Question 9 of 10
9. Why did Ferris' sister go to the police department? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Cameron's dad have the mileage number of his Ferrari tattoed on him? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 09 2024 : Guest 167: 10/10
Apr 06 2024 : Guest 45: 7/10
Mar 23 2024 : brm50diboll: 7/10
Mar 20 2024 : Guest 147: 3/10
Mar 19 2024 : Guest 24: 8/10
Mar 16 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 14 2024 : Guest 72: 8/10
Mar 12 2024 : Guest 94: 8/10
Feb 25 2024 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Cameron was sick in bed, what was he singing about?

Answer: Himself in Egypt

When Cameron was singing this song, he was deciding whether or not he wanted to go to Ferris' house. Also in the song, Cameron asks God to let Cameron go.
2. Where did Ferris, Cameron, and Sloane take the day off to?

Answer: Chicago

To get to Chicago, Ferris took Cameron's dad's Ferrari. During their day off, they experience everything you can in Chicago.
3. How did Sloane get out of school?

Answer: A grandparent on her mom's side of the family supposedly died.

There really was no death; Ferris just had a plan. The plan was that Cameron would call the principal pretending to be Sloane's dad.
4. When Ferris pretended to be someone else to get in the restaurant, what job did that person have?

Answer: Butcher

Ferris found out that the person he was pretending to be was the sausage king of Chicago. Ferris said that he had been making sausages since he was a wee kid.
5. Which one of these places did Sloane, Ferris, and Cameron NOT visit?

Answer: An arcade

The arcade was a popular hangout spot, which explains why Rooney visited it. When Rooney visited it, he thought he spotted someone who looked like Ferris from the back. When he confronted her, she spat soda at him.
6. Who played Ed Rooney?

Answer: Jeffrey Jones

Jeffrey Jones has also been in other movies, such as "Beetlejuice" and "Amadeus". Jeffery Jones has had his share of legal troubles.
7. What type of hairstyle did Ferris give himself in the shower?

Answer: Mohawk

During this scene, Ferris was talking to the audience. He was telling them about why he wanted a car and that he had a test at school that day.
8. What was the away team at the Cubs game?

Answer: Atlanta Braves

Ferris caught a foul ball, and was seen on TV. He was seen right after Rooney looked at the game on TV. The away team was the Atlanta Braves, wearing their powder blue jerseys.
9. Why did Ferris' sister go to the police department?

Answer: For making a phony phone call

She did not really make a phony phone call; Rooney was actually intruding into their house. She was released after her mother came and picked her up.
10. Where did Cameron's dad have the mileage number of his Ferrari tattoed on him?

Answer: Wrist

Ferris wanted to use the car to pick up Sloane. However, Cameron kept on thinking of excuses for Ferris not to use it. Cameron said that his dad memorized the mileage. This scene took place while Ferris was trying to convince Cameron to use his dad's Ferrari.
Source: Author TheGreatOne15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us