Quiz about For BTTF Gurus
Quiz about For BTTF Gurus

For "BTTF" Gurus Trivia Quiz


This quiz tests your knowledge about specific items and events in the first instalment of "Back to the Future". If you get them all right, you must be a "BTTF" guru!

A multiple-choice quiz by hal9000sc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
hal9000sc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,382
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
11877
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 144 (14/15), Guest 24 (10/15), pmccoskey (8/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the Toyota Dealership? Hint

Tannen Toyota
Wilson Toyota
Hill Valley Toyota
Statler Toyota

2. What is the logo on the hat that the guy driving the Jeep is wearing? Hint

Pepsi
Sprite
Nike
Mountain Dew

3. What department store is located in Twin Pines mall? Hint

J C Penney
Montgomery Ward
Robinsons May
Sears

4. What is Doc's middle initial? Hint

M
F
S
L

5. What is the name of the photo booth that the Libyans run into? Hint

Canon Photo
Kodak Photo
Fox Photo
Fujifilm

6. What is the name of the comic book Mr. Peabody's son is holding when they find the Delorean? Hint

Space Monsters
Dennis the Menace
Superman vs Batman
Tales from Space

7. What is the brand name of Doc's camcorder? Hint

Sony
Zenith
Panasonic
JVC

8. After Lorraine's dad fixes the TV, he says, "Now we can watch __________ when we eat!" ? Hint

I Love Lucy
The Honeymooners
Jackie Gleason
Howdy Doody

9. In 1985, what is the new name of Riverside Drive? Hint

Maple Drive
John F. Kennedy Drive
Lyon Avenue
The name did not change.

10. When Marty meets Doc in 1955 and Doc tries to read his mind, what does he say first? Hint

"You have come to me for help"
"You want a donation to the coast Guard Youth Auxiliary"
"You have come from a great distance"
" You want me to buy a subscription to the Saturday Evening Post"

11. In Marty's picture of him and his siblings, what image is on Dave's shirt? Hint

Donald Duck
Mickey Mouse
Porky Pig
Bugs Bunny

12. When Marty scares George in his bedroom, what planet does he say he's from? Hint

Mars
Jupiter
Klingon
Vulcan

13. What drink does George ask for in Lou's Cafe? Hint

Pepsi
Tab
Cherry Coke
Chocolate Milk

14. What characters are on the ad that the "drunk old man" is sleeping on in 1985? Hint

Star Wars Characters
California Raisins
Star Trek Characters
Toyota Cartoons

15. What is the name of the device on the Delorean that turns trash into fuel: "Mr. __________ "?

Answer: ( One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the Toyota Dealership?

Answer: Statler Toyota

An advertisement for the dealership is on the radio when it turns on in Doc's lab.
2. What is the logo on the hat that the guy driving the Jeep is wearing?

Answer: Mountain Dew

I would have never guessed that Mountain Dew was around back in 1985.
3. What department store is located in Twin Pines mall?

Answer: J C Penney

4. What is Doc's middle initial?

Answer: L

It is written on the side of Doc's van.
5. What is the name of the photo booth that the Libyans run into?

Answer: Fox Photo

What a coincidence ... the Libyans do get Fox in the end ... just not Michael J. Fox.
6. What is the name of the comic book Mr. Peabody's son is holding when they find the Delorean?

Answer: Tales from Space

7. What is the brand name of Doc's camcorder?

Answer: JVC

"Now wonder your President's an actor ... he has to look good on TV!"
8. After Lorraine's dad fixes the TV, he says, "Now we can watch __________ when we eat!" ?

Answer: Jackie Gleason

Even though he mentions Jackie Gleason, the first show they watch is "The Honeymooners" (the title of the episode was "The Man From Space").
9. In 1985, what is the new name of Riverside Drive?

Answer: John F. Kennedy Drive

"Who the hell is John F. Kennedy?"
10. When Marty meets Doc in 1955 and Doc tries to read his mind, what does he say first?

Answer: "You have come from a great distance"

Thirty years is definitely a great distance!
11. In Marty's picture of him and his siblings, what image is on Dave's shirt?

Answer: Mickey Mouse

I wonder if Disney paid to get Mickey's face on his shirt?
12. When Marty scares George in his bedroom, what planet does he say he's from?

Answer: Vulcan

It's funny that Marty incorporates things from both Star Wars and Star Trek in the same scene.
13. What drink does George ask for in Lou's Cafe?

Answer: Chocolate Milk

It's a good thing George remembers to wipe off his milk moustache before he talks to Lorraine.
14. What characters are on the ad that the "drunk old man" is sleeping on in 1985?

Answer: California Raisins

Who can forget those wrinkled purple singers?
15. What is the name of the device on the Delorean that turns trash into fuel: "Mr. __________ "?

Answer: Fusion

Did you know that Mr. Fusion was actually a coffeemaker?
Source: Author hal9000sc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 144: 14/15
Jan 24 2023 : Guest 24: 10/15
Jan 21 2023 : pmccoskey: 8/15
Jan 20 2023 : Guest 72: 13/15
Jan 19 2023 : Guest 174: 10/15
Jan 17 2023 : Indygirl500: 10/15
Jan 15 2023 : couple7968: 14/15
Jan 12 2023 : Guest 136: 15/15
Jan 11 2023 : Guest 121: 13/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us