Quiz about Back To The Future Part 1
Quiz about Back To The Future Part 1

"Back To The Future" Part 1 Trivia Quiz


Just another quiz about the first part of the trilogy. Some questions are easy, some harder. Good luck!

A multiple-choice quiz by PearlQ19. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
PearlQ19
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,524
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
20476
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/20), Guest 64 (1/20), aexile (19/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When does Marty arrive in 1955? Hint

November 5th
November 3rd
October 7th
October 31st

2. In which town does the story take place? Hint

Louisville
Miller's Grove
Hill Valley
Sunnydale

3. In which part of the town does Marty live?

Answer: ( Two Words ... LE ... mind your spelling!)
4. Who plays Jennifer, Marty's girlfriend in 1985 (only part 1!)? Hint

Elisabeth Shue
Claudia Wells
Erika Eleniak
Lea Thompson

5. What is the name of the young African-American who will later become the mayor of the town? Hint

Goldie Wilson
Dick Hallorann
John Wilkinson
Sidney Smith

6. When Marty wakes up, what does the young Lorraine think is Marty's name?

Answer: ( Two Words)
7. Which one of Lorraine's brothers is the one who ends up in jail? Hint

Joey
Tobey
Sam
Milton

8. What is Doc Brown's address back in 1955? Hint

1640 Riverside Drive
1607 Kimberly Lane
1609 Pleasant Drive
1613 Del Prado Boulevard

9. When Marty tells Doc that Ronald Reagan is the President in 1985, Doc doesn't believe him. Then he mocks Marty by listing some other names of people who might be part of the government in 1985, too. Who is not among them? Hint

Jane Wyman
Tony Curtis
Jack Benny
Jerry Lewis

10. Talking about plutonium, Doc says that he is sure that in 1985, you can buy plutonium in "every corner _________ " ? Hint

pharmacy
supermarket
grocery store
drugstore

11. At what time will the lightning strike the clock? Hint

10:06 pm
10:04 am
10:04 pm
10:02 pm

12. What is written on the paper that someone attached to the back of George's jacket in school? Hint

"I'm A Jerk!"
"Kick Me!"
"George McFly Makes Me Cry"
"Will Work For Food"

13. What is the name of the dance on Saturday night?

Answer: ( Four Words)
14. When Marty visits George at night, disguised as "Darth Vader", what music does he play over the walkman? Hint

Van Halen
Thin Lizzy
Judas Priest
Motley Crue

15. Who composed the score for the movie? Hint

John Williams
Randy Newman
Hans Zimmer
Alan Silvestri

16. Marvin, the musician who hurt his hand, calls his cousin when he hears Marty play the guitar. Who does this cousin turn out to be? Hint

Elvis Presley
Chuck Berry
B. B. King
Neil Sedaka

17. Where did Marty get the car to drive Lorraine to the dance? Hint

he took the DeLorean
George bought it just two weeks ago
they don't drive, they go on foot
never mentioned

18. When Marty has returned to his "hometime", his radio wakes him. Which song does it play? Hint

"If I Could Turn Back Time"
"Look to the Future"
"Back In Time"
"Return to The Past"

19. What is the title of George's new book? Hint

"The Visitors From Outer Space"
"A Match Made In Space"
"The Night I Met the Sith"
"Back to the Future"

20. Who directed the movie? Hint

Robert Taylor
Robert Zemeckis
Ron Howard
Coen Brothers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When does Marty arrive in 1955?

Answer: November 5th

Saturday, November 5th, 1955, to be exact.
2. In which town does the story take place?

Answer: Hill Valley

It is said and shown throughout the movie.
3. In which part of the town does Marty live?

Answer: Lyon Estates

Remember the stones that mark the beginning of the street?
4. Who plays Jennifer, Marty's girlfriend in 1985 (only part 1!)?

Answer: Claudia Wells

Elisabeth Shue played Jennifer in "Back To The Future Part II" and again in Part III. She was in "Leaving Las Vegas" and "The Saint", among other movies. Lea Thompson played Lorraine, Marty's mother.
5. What is the name of the young African-American who will later become the mayor of the town?

Answer: Goldie Wilson

"A colored mayor. That'll be the day."
6. When Marty wakes up, what does the young Lorraine think is Marty's name?

Answer: Calvin Klein

... because it's written on his underwear.
7. Which one of Lorraine's brothers is the one who ends up in jail?

Answer: Joey

Apparently, his fate doesn't get changed, at least we don't learn anything about it.
8. What is Doc Brown's address back in 1955?

Answer: 1640 Riverside Drive

Marty is confused because the street has later been renamed "John F. Kennedy Drive".
9. When Marty tells Doc that Ronald Reagan is the President in 1985, Doc doesn't believe him. Then he mocks Marty by listing some other names of people who might be part of the government in 1985, too. Who is not among them?

Answer: Tony Curtis

He asks if Jerry Lewis is Vice-President, Jack Benny is Secretary of the Treasury, and Jane Wyman is the First Lady.
10. Talking about plutonium, Doc says that he is sure that in 1985, you can buy plutonium in "every corner _________ " ?

Answer: drugstore

Well, this time, Doc was wrong.
11. At what time will the lightning strike the clock?

Answer: 10:04 pm

Exactly. Much is going to happen before Marty can finally return.
12. What is written on the paper that someone attached to the back of George's jacket in school?

Answer: "Kick Me!"

Mr. Strickland, the vice principal, rips it off.
13. What is the name of the dance on Saturday night?

Answer: Enchantment Under The Sea

Not "Fish Under the Sea", as Marty's sister Linda puts it in the beginning of the movie.
14. When Marty visits George at night, disguised as "Darth Vader", what music does he play over the walkman?

Answer: Van Halen

Well ... he didn't look a bit like Darth Vader.
15. Who composed the score for the movie?

Answer: Alan Silvestri

He also wrote the music for "Forrest Gump".
16. Marvin, the musician who hurt his hand, calls his cousin when he hears Marty play the guitar. Who does this cousin turn out to be?

Answer: Chuck Berry

"Chuck? This is your cousin, Marvin Berry!" Marty plays "Johnny B. Goode".
17. Where did Marty get the car to drive Lorraine to the dance?

Answer: never mentioned

Actually, it's Doc's car, you can see it in his driveway. But since I received a lot of correction messages saying either "it's Doc's car" or "it's Lorraine's car", I decided to take these two possibilities out of the multiple choice to stop the quarrel. And, come on... it's REALLY never mentioned, though you can guess it if you watch closely.
18. When Marty has returned to his "hometime", his radio wakes him. Which song does it play?

Answer: "Back In Time"

Quite suitable :)
19. What is the title of George's new book?

Answer: "A Match Made In Space"

It's quite long.
20. Who directed the movie?

Answer: Robert Zemeckis

He also directed "Forrest Gump". Part 2 will follow in a short time. Hope you had fun.
Source: Author PearlQ19

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 108: 10/20
Jan 29 2023 : Guest 64: 1/20
Jan 29 2023 : aexile: 19/20
Jan 28 2023 : Guest 174: 16/20
Jan 28 2023 : Guest 107: 15/20
Jan 28 2023 : donsseidel: 15/20
Jan 28 2023 : Guest 94: 13/20
Jan 26 2023 : Guest 73: 17/20
Jan 26 2023 : Guest 86: 18/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "Back to the Future" Tidbits Tough
2. "Back To The Future" Vol. A Average
3. "Back To The Future" Vol. B Average
4. Back to the Future Tough
5. Back to the Future Average
6. Back To The Future Average
7. Back to the Future Average
8. Back to the Future Average
9. Back To The Future Average
10. Back to the Future Average
11. Back To The Future Average
12. BTTF Part 1 Very Difficult

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us