Quiz about Back to the Future
Quiz about Back to the Future

The Ultimate Back to the Future Quiz | Movies


This quiz is about 'Back to the Future', specifically the first film.

A multiple-choice quiz by amyvsmith. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
amyvsmith
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8563
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (8/10), Guest 94 (7/10), Guest 98 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of the school principal who was at the school during both Marty and his parents' school days? Hint

Smith
Strickland
Seymour
Stephens

2. Where did Doc Brown get the plutonium which he uses to power the time machine? Hint

Libyans
Chinese
Iranians
Russians

3. What street does Doc Brown live on? Hint

River Creek Drive
Riverside Drive
Rivers Edge Lane
Riversdale Avenue

4. Lorraine Baines/McFly is played by Elizabeth Shue.

True
False

5. Which of these does Marty NOT order in Lou's cafe? Hint

Tab
Something without any sugar
Pepsi Free
Black Coffee

6. What is the middle initial in Doc Brown's name? Hint

P
T
M
L

7. Marty watches "The Honeymooners" with Lorraine and her family in 1955.

True
False

8. What does George say that his favourite television programme is that he cannot possibly miss to go to the dance? Hint

I Love Lucy
Science Fiction Theatre
The Lone Ranger
The Ed Sullivan Show

9. What colour underwear is Marty wearing when he wakes up in Lorraine's bed after he was hit by her father's car? Hint

Blue
Red
Purple
Green

10. What is the surname of the bully Biff? Hint

Thompson
Taylor
Tannen
Turner


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the school principal who was at the school during both Marty and his parents' school days?

Answer: Strickland

Marty sees Strickland in the school when he goes with Doc Brown in search of his parents. He comments that Strickland doesn't have hair even back in 1955.
2. Where did Doc Brown get the plutonium which he uses to power the time machine?

Answer: Libyans

The Libyans want a bomb in exchange for their plutonium but Doc gives them "a shoddy bomb casing full of used pinball machine parts". This causes them to come and find him at the mall when he is there demonstrating the time machine to Marty.
3. What street does Doc Brown live on?

Answer: Riverside Drive

Doc Brown used to have a large house with an estate attached, however, over the course of his experiments he has had to sell bits off for financial reasons. By 1985, he lives in what used to be the garage. Marty does not know where to find Doc in 1955 as street names have been changed.
4. Lorraine Baines/McFly is played by Elizabeth Shue.

Answer: False

Lorraine was played by Lea Thompson. Elizabeth Shue took over from Claudia Wells to play Jennifer in the second film in the trilogy.
When Lorraine is young in 1955, she drinks, smokes and is somewhat promiscuous much to Marty's surprise. At the beginning of the film, she says that she never led a boy on when she was a teenager.
5. Which of these does Marty NOT order in Lou's cafe?

Answer: Black Coffee

Although he ends up with a black coffee, Marty does not actually specifically order this. He asks for a Tab and a Pepsi Free which causes confusion for Lou as these drinks were not around in 1955. Finally after ordering "something without any sugar" Lou gives him a coffee.
6. What is the middle initial in Doc Brown's name?

Answer: L

On the side of Doc Brown's lorry, it says that his name is Doc Emmett L. Brown. No middle name was ever given to Doc Brown.
7. Marty watches "The Honeymooners" with Lorraine and her family in 1955.

Answer: True

The family have just bought their first television and are watching it as they eat their dinner. Marty remarks that he has seen the episode that they are watching before in a rerun, but the Baines family have no idea what a rerun actually is!
8. What does George say that his favourite television programme is that he cannot possibly miss to go to the dance?

Answer: Science Fiction Theatre

This inspires Marty to dress up as an alien to persuade George to ask Lorraine out to the dance. Marty claims to be Darth Vader from the planet Vulcan.
George is a big fan of science fiction and even writes some of his own stories. This shocks Marty as he does not see his father in a creative light.
9. What colour underwear is Marty wearing when he wakes up in Lorraine's bed after he was hit by her father's car?

Answer: Purple

Lorraine remarks that she has never seen purple underwear before. She also believes that he is called Calvin Klein as this is what is written on his underwear. Throughout the film, she refers to him as Calvin or Cal on many occasions.
10. What is the surname of the bully Biff?

Answer: Tannen

Biff Tannen is played by Thomas F. Wilson and is eventually knocked out by George at the dance after he gets a little too close to Lorraine. When Marty goes back to 1985, he is working cleaning George's car, a total transformation to the mean character he was before George taught him a lesson.
Source: Author amyvsmith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 108: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 94: 7/10
Jan 26 2023 : Guest 98: 5/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 97: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 72: 10/10
Jan 20 2023 : driver88: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us