Quiz about Back To The Future Vol A
Quiz about Back To The Future Vol A

"Back To The Future" Vol. A Trivia Quiz


This is a fairly basic quiz about the first "Back to the Future" film, one of Christopher Lloyd's best films. One tricky question at the end for those who watch the film very closely, otherwise, should be pretty easy! Enjoy!

A multiple-choice quiz by jenspark658. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
jenspark658
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,824
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
18357
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (8/10), Guest 174 (8/10), Guest 86 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many miles per hour did the car need to reach before time travel was possible? Hint

88 mph
99 mph
77 mph
100 mph

2. When Marty's character goes back in time, he meets an uncle who he knows will later be in jail for most of his life. What was his name? Hint

Uncle Jimmy
Uncle Mark
Uncle Michael
Uncle Joey

3. To what year does Marty go back in time? Hint

1965
1955
1945
1950

4. Christopher Lloyd hilariously portrays Dr. Emmett Brown, who invents time travel. What fuel does his time travel machine use? Hint

Uranium
Plutonium
Einsteinium
Nitrogen

5. How many gigawatts must enter the car to make time travel possible? Hint

1.41
1.21
1.31
1.11

6. What is the name of the McFly's enemy (later, he is practically their slave)? Hint

Needles
Max
Jeff
Biff

7. What is Marty's girlfriend's name? Hint

Amanda
Anne
Julie
Jennifer

8. From what country are the terrorists ,that Doc stole the fuel to power the time machine? Hint

Saudi Arabia
Iran
Libya
Iraq

9. What is the name of the mall where Marty meets Doc and learns of the time machine (beginning of film)? Hint

Twin Pines Mall
Spring Pines Mall
Spring Grove Mall
Grove Pines Mall

10. What is the name of the mall at the END of the film: ________ Mall?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many miles per hour did the car need to reach before time travel was possible?

Answer: 88 mph

2. When Marty's character goes back in time, he meets an uncle who he knows will later be in jail for most of his life. What was his name?

Answer: Uncle Joey

Uncle 'Jailbird Joey' misses out on parole again in the beginning of the film.
3. To what year does Marty go back in time?

Answer: 1955

4. Christopher Lloyd hilariously portrays Dr. Emmett Brown, who invents time travel. What fuel does his time travel machine use?

Answer: Plutonium

5. How many gigawatts must enter the car to make time travel possible?

Answer: 1.21

6. What is the name of the McFly's enemy (later, he is practically their slave)?

Answer: Biff

7. What is Marty's girlfriend's name?

Answer: Jennifer

8. From what country are the terrorists ,that Doc stole the fuel to power the time machine?

Answer: Libya

9. What is the name of the mall where Marty meets Doc and learns of the time machine (beginning of film)?

Answer: Twin Pines Mall

10. What is the name of the mall at the END of the film: ________ Mall?

Answer: Lone Pine Mall

In the film, Marty goes back in time and drives over one of the pine trees that Old Man Peabody was breeding -- these trees eventually led to the name 'Twin Pines Mall.' Because Marty knocks over a tree, the mall's name at the end of the film is 'Lone Pine Mall.'
Source: Author jenspark658

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 108: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 26 2023 : Claire3289: 3/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 173: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 86: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 97: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Back To The Future Average
2. "Back To The Future" Part 1 Average
3. Back to the Future Average
4. Back to the Future Average
5. "Back To The Future" Vol. B Average
6. For "BTTF" Gurus Tough
7. Back To The Future Average
8. Back To The Future Average
9. BTTF Part 1 Very Difficult
10. "Back to the Future" Tidbits Tough
11. Back to the Future Average
12. Let's Go "Back to the Future" Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us