Quiz about Back to the Future
Quiz about Back to the Future

Back to the Future Test | Movies


I find it hard to pick an all-time favorite movie, but this one is definately a candidate. I love its plot and combination of action and comedy. It is my favorite movie of the '80s for sure. My quiz about it is pretty easy.

A multiple-choice quiz by I.Emma. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
I.Emma
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,999
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
18301
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: donsseidel (8/10), Guest 174 (8/10), Guest 24 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What makes time travel possible? Hint

Plutonium
Flux Capacitor
Jigowatts
Density

2. What was the name of the school dance? Hint

Fish Under the Sea
Magic in the Air
Enchantment in the Air
Enchantment Under the Sea

3. At what time is the clock tower stuck? Hint

10:02 pm
10:03 pm
10:04 pm
10:01 pm

4. Finish this line that Biff said to George in 1955: ' I'm talking to you, you ____________?' Hint

Irish bug
slacker
nerd
square

5. When Lorraine kissed Marty in 1955, she said it was like kissing what? Hint

Her brother
Her dad
Her son
A girl

6. When Marty awoke in his mother's room in 1955, and asked her frantically : 'Where are my pants?', what was the answer? Hint

'Over there....on my hope chest.'
'Over there...on the floor.'
'Over here....in the bed.'
'Over here....in the closet.'

7. When Marty first arrived in 1955, his home, Lyons Estates, was just being built. What was the slogan on the real estate sign that Marty pushed the Delorean behind? Hint

Building homes right since 1902
Live in the house of tomorrow.....today!
Real estate is our middle name!
Your next home has been our business since 1882

8. A campaign vehicle in 1955 had banners on it that said what? Hint

Ronald Reagan! The actor???
Re-elect mayor Goldie Wilson
Re-elect mayor Red Thomas
Biff Tannen for student council

9. Name the speaker: 'I suppose Jane Wyman is first lady!' Hint

Jennifer Parker
Marty McFly
Dr. Emmett Brown
Biff Tannen

10. Name the speaker: 'Last night, Darth Vader came down from Planet Vulcan and said that if I didn't take Lorraine out to the dance, he'd melt my brain.' Hint

Marty McFly
Einstein
Mr. Strickland
George McFly


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What makes time travel possible?

Answer: Flux Capacitor

The flux capacitor was invented by Dr. Emmett Brown and is installed in the Delorean so it can travel through time. Although plutonium fuelled the flux capacitor, plutonium alone did not make time travel possible.
2. What was the name of the school dance?

Answer: Enchantment Under the Sea

Marty's sister called it the Fish Under the Sea dance and was corrected by their mother, Lorraine.
3. At what time is the clock tower stuck?

Answer: 10:04 pm

It was struck by lightnig at precisely 10:04 pm in 1955.
4. Finish this line that Biff said to George in 1955: ' I'm talking to you, you ____________?'

Answer: Irish bug

Biff was always mean to nerdy George McFly. And the principal ("Didn't that guy ever have hair?") called them both slackers.
5. When Lorraine kissed Marty in 1955, she said it was like kissing what?

Answer: Her brother

She wasn't far off the mark, either!
6. When Marty awoke in his mother's room in 1955, and asked her frantically : 'Where are my pants?', what was the answer?

Answer: 'Over there....on my hope chest.'

He'd been struck by his grandfather's car outside the house, a fate that was intended for his father George.
7. When Marty first arrived in 1955, his home, Lyons Estates, was just being built. What was the slogan on the real estate sign that Marty pushed the Delorean behind?

Answer: Live in the house of tomorrow.....today!

8. A campaign vehicle in 1955 had banners on it that said what?

Answer: Re-elect mayor Red Thomas

9. Name the speaker: 'I suppose Jane Wyman is first lady!'

Answer: Dr. Emmett Brown

10. Name the speaker: 'Last night, Darth Vader came down from Planet Vulcan and said that if I didn't take Lorraine out to the dance, he'd melt my brain.'

Answer: George McFly

'Let's just keep this brain-melting stuff to ourselves, ok?'
Source: Author I.Emma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : donsseidel: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 173: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 97: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 72: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 96: 7/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us