Quiz about Back to the Future
Quiz about Back to the Future

Movies Quiz: Back to the Future | 10 Questions


This is strictly about the first of the three films. You'll do well. If you put your mind to it, you can accomplish anything.

A multiple-choice quiz by leeso54. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
leeso54
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,992
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7494
Last 3 plays: donsseidel (4/10), Guest 24 (6/10), Guest 97 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does Marty say after destroying the amplifier? Hint

"Woah...Rock n' Roll"
"This is heavy"
"Great Scott"
"Perfect"

2. What was on the DeLorean's license plate at the start of the film? Hint

BK2FUTUR
OUTATIME
ELB1985
121GIGGS

3. What sport had Marty's parents returned from playing at the end of the film? Hint

croquet
golf
tennis
rugby

4. What does Doc say he is allergic to? Hint

everything
synthetics
cotton
polyester

5. What time did Marty arrange to meet Doc at Twin Pines Mall? Hint

1:20 p.m.
1:20 a.m.
1:15 a.m.
1:15 p.m.

6. What are Lorraine's siblings names? Hint

Milton, Sally, Toby and Joey
Steven, Milton, Grace and Joey
Jeffrey, Toby, Grace and Joey
Toby, Sally, Grace and Joey

7. What is Lorraine's father's name? Hint

Sam
Herb
Al
Ed

8. What did Lorraine tell Biff to take off her? Hint

His Hands
His Meathooks
Her Dress
Her coat

9. How did Marty finally get the DeLorean started at the end of the film? Hint

He punched the time circuits
He flicked the kill switch
He kicked the transmission pannel
He hit his head against the steering wheel

10. What did Marty say Doc had done to Einstein? Hint

killed
obliterated
burned
disintegrated


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Marty say after destroying the amplifier?

Answer: "Woah...Rock n' Roll"

There was a slight possibility of overload.
2. What was on the DeLorean's license plate at the start of the film?

Answer: OUTATIME

If you're gonna build a time machine into a car why not do it with some style.
3. What sport had Marty's parents returned from playing at the end of the film?

Answer: tennis

I think they need a rematch.
4. What does Doc say he is allergic to?

Answer: synthetics

Who knows if they'll have cotton underwear in the future?
5. What time did Marty arrange to meet Doc at Twin Pines Mall?

Answer: 1:15 a.m.

1:15 in the morning?
6. What are Lorraine's siblings names?

Answer: Milton, Sally, Toby and Joey

Uncle Joey better get used to those bars.
7. What is Lorraine's father's name?

Answer: Sam

I wish he'd quit fiddling with that thing and eat his dinner.
8. What did Lorraine tell Biff to take off her?

Answer: His Meathooks

What's it to you, Butthead?
9. How did Marty finally get the DeLorean started at the end of the film?

Answer: He hit his head against the steering wheel

Ouch - but it worked!
10. What did Marty say Doc had done to Einstein?

Answer: disintegrated

Doc didn't disintegrate anything. The molecular structure of both Einstein and the car are completely intact.
Source: Author leeso54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : donsseidel: 4/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 97: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 81: 8/10
Jan 17 2023 : pmccoskey: 4/10
Jan 15 2023 : couple7968: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 73: 8/10
Jan 04 2023 : TERRYROYHURST: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Back To The Future Average
2. "Back To The Future" Part 1 Average
3. "Back To The Future" Vol. A Average
4. Back to the Future Average
5. Back to the Future Average
6. "Back To The Future" Vol. B Average
7. For "BTTF" Gurus Tough
8. Back To The Future Average
9. Back To The Future Average
10. BTTF Part 1 Very Difficult
11. "Back to the Future" Tidbits Tough
12. Back to the Future Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us