Quiz about Back to the Future
Quiz about Back to the Future

Back to the Future Quiz for Experts | Movies


If you've seen 'Back to the Future' (and paid attention), this should be a relatively easy quiz. Test your knowledge on this classic movie.

A multiple-choice quiz by lego_dude88. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
lego_dude88
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,514
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
12181
Last 3 plays: Guest 108 (6/10), Guest 174 (7/10), Guest 70 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the brand of Marty McFly's underwear? Hint

Joe Boxer
Hanes
Fruit of the Loom
Calvin Klein

2. What was the young George McFly's favorite television show? Hint

Science Fiction Theatre
Extra Terrestrial Life
Space and Beyond
Other Worlds

3. What is the name of the dance that Marty's parents must go to in order for Marty to exist? Hint

The Enchantment Under The Sea Dance
The Mermaid's Cove
The Octopus's Garden
The Fish Under The Sea Dance

4. Of what make was the video recorder that Marty used to film the Doc at the beginning of the film? Hint

Panasonic
Sanyo
Canon
JVC

5. What color was the flyer that was given to Marty by the woman promoting saving the clock tower? Hint

Yellow
Bright Green
Hot Pink
Blue

6. What was the very first thing that Biff said to Marty? Hint

What are you looking at butthead?
What are you looking at pinhead?
What are you looking at stupid?
What are you looking at moron?

7. How many minutes did Marty give himself to save Doc from death when he went back to the future? Hint

8 minutes
11 minutes
17 minutes
22 minutes

8. What song was playing when Marty walked into the diner? Hint

Johnny B. Goode
The Ballad of Davy Crocket
Yankee Doodle
A 'no-named' band song

9. What was the diner called? Hint

Lou's Cafe
Pete's Cafe
The Corner Cafe
Pete's Diner

10. In 1955, how far is the to-be 'Lyon Estates' from Hill Valley? Hint

4 miles
1 mile
2 miles
3 miles


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the brand of Marty McFly's underwear?

Answer: Calvin Klein

Lorraine thought that 'Calvin Klein' was Marty's name since it was written all over his underwear.
2. What was the young George McFly's favorite television show?

Answer: Science Fiction Theatre

George told Marty this when George was explaining why he couldn't go to the dance. 'I'll miss my favorite show! Science Fiction Theatre!'
3. What is the name of the dance that Marty's parents must go to in order for Marty to exist?

Answer: The Enchantment Under The Sea Dance

There were posters all over the school when Marty and 'The Doc' went.
4. Of what make was the video recorder that Marty used to film the Doc at the beginning of the film?

Answer: JVC

5. What color was the flyer that was given to Marty by the woman promoting saving the clock tower?

Answer: Blue

Marty gave 25 cents to the woman.
6. What was the very first thing that Biff said to Marty?

Answer: What are you looking at butthead?

This was when Biff was telling George about how he could have been killed because of the blind spot on the car.
7. How many minutes did Marty give himself to save Doc from death when he went back to the future?

Answer: 11 minutes

Marty says "10 minutes outta do it...", but he changes the readout on the time display from 1:35 am to 1:24 am, so he gave himself 11 minutes in which to warn the Doc.
8. What song was playing when Marty walked into the diner?

Answer: The Ballad of Davy Crocket

9. What was the diner called?

Answer: Lou's Cafe

It said this on the headline of the note that Marty gave to Doc.
10. In 1955, how far is the to-be 'Lyon Estates' from Hill Valley?

Answer: 2 miles

It said this on a signpost which Marty read after hiding the De Lorean, on his way to Hill Valley.
Source: Author lego_dude88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 108: 6/10
Jan 26 2023 : Guest 174: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 70: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 173: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 70: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 97: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 73: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us