Quiz about Back to the Future Tidbits
Quiz about Back to the Future Tidbits

"Back to the Future" Tidbits Trivia Quiz


Here are some fun and interesting questions from that movie we have all seen at least a dozen times, "Back to the Future." Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by novmbr_raine. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
novmbr_raine
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,031
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
9464
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (7/15), Guest 73 (8/15), Guest 32 (5/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the beginning of the movie, what is the brand name of the dog food that Doc's mechanical device pours into Einstein's bowl? Hint

Purina Dog Chow
Alpo
Kal Kan
Mighty Dog

2. What color guitar does Marty plug into Doc's audio equipment? Hint

blue
orange
yellow
black

3. When Marty "hitches a ride to school" while on his skateboard, what kind of hat is the man driving the Jeep wearing? Hint

Pepsi
Mountain Dew
plain blue
plain white

4. When Marty and his band audition for the school dance, who is the actor/musician with the megaphone who says "you're just too darn loud?"

Answer: ( Two words, or just surname)
5. What is the last name of Marty's girlfriend, Jennifer? Hint

Martin
Thomas
Fredericks
Parker

6. What kind of alcoholic beverage is Marty's mom seen pouring into a glass in 1985? Hint

beer
vodka
whiskey
wine

7. During the mall parking lot scene, Doc Brown has a large truck that says what on the side? Hint

24 Hour Scientific Services
Professional Scientist
Science In Motion
Science And Research

8. When Marty dresses up as a man from space in a radiation suit (when he visits George at night), what can be seen tucked into his belt? Hint

super soaker water pistol
hair dryer
a toy sword
a light saber

9. What was the name of the farmer whose barn Marty crashes into with the time machine? Hint

Flannegan
McDermit
Johnson
Peabody

10. What kind of cereal is Marty's father eating in the cafe in 1955? Hint

Rice Krispies
Frosted Flakes
Cheerios
Corn Flakes

11. What kind of uniform is Marty's brother wearing at the dinner table in 1985? Hint

K-Mart
Security Guard
Denny's
Burger King

12. What is the actual date on which Marty goes back in time (NOT the destination date)? Hint

November 5th, 1985
October 26th, 1985
September 22nd, 1985
December 3rd, 1985

13. What color van do the Libyans drive? Hint

blue and white
yellow and white
grey and white
green and white

14. What does Lorraine's mother serve to Marty for dinner in 1955? Hint

pot roast
pork chops
roasted chicken
meatloaf

15. What does the license plate on the Delorean say? Hint

TIMETRAVEL
DRBROWN
DELOREAN
OUTATIME


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the movie, what is the brand name of the dog food that Doc's mechanical device pours into Einstein's bowl?

Answer: Kal Kan

You can see the label clearly as the mechanical arm pours the dog food and disposes of the can.
2. What color guitar does Marty plug into Doc's audio equipment?

Answer: yellow

Marty plugs in this petite guitar and turns all of the audio equipment up as high as they will go. It only takes one strum of the guitar pick to blow the speakers up entirely!
3. When Marty "hitches a ride to school" while on his skateboard, what kind of hat is the man driving the Jeep wearing?

Answer: Mountain Dew

It was a bright green and white Mountain Dew baseball-type hat. You can see this as the man driving the Jeep turns around to look at Marty.
4. When Marty and his band audition for the school dance, who is the actor/musician with the megaphone who says "you're just too darn loud?"

Answer: Huey Lewis

I NEVER noticed this before in the dozens of times I have seen this film. Someone else pointed it out to me. Huey is a bit difficult to recognize as he is dressed as an uptight high school principal.
5. What is the last name of Marty's girlfriend, Jennifer?

Answer: Parker

"Marty, I'm not your answering service or anything, but Jennifer Parker called twice while you were outside pouting over the car." Marty's sister delivers this line at the dinner table in 1985.
6. What kind of alcoholic beverage is Marty's mom seen pouring into a glass in 1985?

Answer: vodka

The vodka label is clearly seen as Marty's mom pours herself a drink while reminiscing about how she met George.
7. During the mall parking lot scene, Doc Brown has a large truck that says what on the side?

Answer: 24 Hour Scientific Services

The writing on the side of the van is seen during the mall parking lot scene.
8. When Marty dresses up as a man from space in a radiation suit (when he visits George at night), what can be seen tucked into his belt?

Answer: hair dryer

This is also something I only recently noticed. While Marty is standing over George, identifying himself as "Darth Vader", you can see the hair dryer in his belt.
9. What was the name of the farmer whose barn Marty crashes into with the time machine?

Answer: Peabody

The name is shown on the mailbox before old man Peabody accidentally shoots it.
10. What kind of cereal is Marty's father eating in the cafe in 1955?

Answer: Rice Krispies

You can see the box while he is pouring the cereal into a bowl.
11. What kind of uniform is Marty's brother wearing at the dinner table in 1985?

Answer: Burger King

It is a very old Burger King uniform, of course, looking nothing like the ones we see on BK employees now.
12. What is the actual date on which Marty goes back in time (NOT the destination date)?

Answer: October 26th, 1985

Marty leaves 1985 on October 26th. He arrives in 1955 on November 5th.
13. What color van do the Libyans drive?

Answer: blue and white

It was blue on top and white on the bottom.
14. What does Lorraine's mother serve to Marty for dinner in 1955?

Answer: meatloaf

"Well Marty I hope you like meatloaf." Yum!
15. What does the license plate on the Delorean say?

Answer: OUTATIME

The OUTATIME license plate is seen several times during the movie, especially when Marty tries to pick it up off the pavement in the mall parking lot scene.
Source: Author novmbr_raine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 76: 7/15
Today : Guest 73: 8/15
Today : Guest 32: 5/15
Today : Guest 64: 7/15
Today : Guest 86: 9/15
Today : Guest 172: 6/15
Today : Guest 65: 9/15
Nov 25 2022 : Guest 173: 8/15
Nov 25 2022 : Guest 107: 10/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Back to the Future Average
2. "Back To The Future" Vol. A Average
3. "Back To The Future" Vol. B Average
4. "Back To The Future" Part 1 Average
5. Back to the Future Average
6. Back To The Future Average
7. Back to the Future Average
8. For "BTTF" Gurus Tough
9. Back To The Future Average
10. Back to the Future Average
11. BTTF Part 1 Very Difficult
12. The Best of "Back to the Future" Tough

11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us