Quiz about BTTF Part 1
Quiz about BTTF Part 1

10 Question Movie Quiz: BTTF Part 1 | Movies


This is my "Back to the Future" quiz. Even if you've seen the movie just as much as I have, this might be tough. Or maybe not. This quiz incudes a question which you had to have seen the DVD extras from the movie to answer. Have fun!

A multiple-choice quiz by DMC guy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
DMC guy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,773
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6361
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), pmccoskey (7/10), Guest 174 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What time is on the clocks just as the movie starts? Hint

7:58 am
8:00 am
7:53 am
8:25 am

2. What brand of alarm clock does Marty have in 1985? Hint

Sony
Zenith
RCA
Panasonic

3. What powers the time circuits in the DeLorean before anyone travels through time in it? Hint

Mr. Fusion
motor oil
unleaded gasoline
Plutonium

4. Which two dates does Doc punch into the LED display screen but doesn't actually travel to? Hint

Oct. 21, 2015 and Nov.12, 1955
He only punched in Nov. 5, 1955
Oct. 26, 1985 and Jan. 1, 1885
Jul. 4, 1776 and Dec. 25, 0000

5. From Marty's perspective: does Marty hit the left or right pine tree at the Peabody Ranch? Hint

Left
both
He hits a mailbox
Right

6. Who is the starring actor in the movie showing in 1955? Hint

Michael J. Fox
Steve McQueen
Ronald Reagan
Tom Cruise

7. Marty got the hair dryer that was in his belt from Doc's suitcase of "personal belongings"?

True
False

8. What does Marty order at Lou's Cafe first? Hint

Tab
Pepsi Free
Coffee
Coke

9. How many Jigawatts does the DeLorean need to travel through time? Hint

2.21
1.21
1.11
1.12

10. What two streets is Lou's Cafe at the corner of? Hint

Second and Riverside
Main and First
Hill and Main
First and Hill


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What time is on the clocks just as the movie starts?

Answer: 7:53 am

You have to pay attention for this one. The clocks go off at 8:25, and they read 8:00 when they go off.
2. What brand of alarm clock does Marty have in 1985?

Answer: Panasonic

This is noticable when Doc calls, and there is a shot of the clock changing from 12:27 to 12:28.
3. What powers the time circuits in the DeLorean before anyone travels through time in it?

Answer: Plutonium

Mr. Fusion is the power source in "Part II" and "Part III", unleaded gasoline only powers the internal combustion engine.
4. Which two dates does Doc punch into the LED display screen but doesn't actually travel to?

Answer: Jul. 4, 1776 and Dec. 25, 0000

"Say you want to see the signing of the Declaration of Independence ... or witness the birth of Christ!"
5. From Marty's perspective: does Marty hit the left or right pine tree at the Peabody Ranch?

Answer: Right

It is the left tree from the movie viewer's perspective. Old Man Peabody shoots the mailbox.
6. Who is the starring actor in the movie showing in 1955?

Answer: Ronald Reagan

It's on the marque at the theatre when Marty is walking in to Hill Valley.
7. Marty got the hair dryer that was in his belt from Doc's suitcase of "personal belongings"?

Answer: True

A deleted scene, in which Doc find's his future self's suitcase shows him finding a hair dryer.
8. What does Marty order at Lou's Cafe first?

Answer: Tab

Marty: "Gimme a tab." Mr. Curuthers: "I can't give you a tab, kid, unless you order something!"
9. How many Jigawatts does the DeLorean need to travel through time?

Answer: 1.21

Doc says this near the beginning of the movie when he talks about needing nuclear reaction to generate enough electricity.
10. What two streets is Lou's Cafe at the corner of?

Answer: Hill and Main

It's on the heading of the letter to Doc, from Marty.
Source: Author DMC guy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 24 2023 : pmccoskey: 7/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 81: 5/10
Jan 09 2023 : Guest 162: 4/10
Jan 07 2023 : Guest 73: 3/10
Jan 06 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 04 2023 : bttffan79: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us