FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone in 60 Seconds Trivia
Quiz about Gone in 60 Seconds Trivia

"Gone in 60 Seconds" Trivia Trivia Quiz


"Gone in 60 Seconds" (2000) stars Nicolas Cage, Angelina Jolie and Giovanni Ribisi. (All quotes are from www.imdb.com)

A multiple-choice quiz by PoloPlayer310. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Gone In 60 Seconds

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,392
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2714
- -
Question 1 of 10
1. What is the FULL NAME of the guy who Memphis has to steal the cars for? Hint


Question 2 of 10
2. What is Memphis' real name? Hint


Question 3 of 10
3. How many people are in Memphis' crew (including himself)? Hint


Question 4 of 10
4. How many minutes late is Memphis with the last car? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the car salesman Memphis talks to at the Ferrari dealership?

Answer: (One Word (First Name Only))
Question 6 of 10
6. The Sphinx doesn't talk at all throughout the entire movie.


Question 7 of 10
7. What is the name Memphis gave to his "unicorn"?

Answer: (One Word -The code name for the car (ex. Stacy))
Question 8 of 10
8. What car were Kip, Tumbler and Toby stealing when Toby was shot? Hint


Question 9 of 10
9. What does Memphis call the Mercedes? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the cafe where Kip and Memphis' mom, Helen, works? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the FULL NAME of the guy who Memphis has to steal the cars for?

Answer: Raymond Vincent Calitri

Calitri had hired Kip for a job but it went sour. He needed the cars to sell to an overseas contact.
2. What is Memphis' real name?

Answer: Randall

Memphis, who had gone straight, had to return to auto theft and steal the 50 cars for Calitri to save his brother Kip's life.
3. How many people are in Memphis' crew (including himself)?

Answer: 11

Memphis' crew includes: his brother Kip, Mirror Man, Sara (a.k.a. Sway), Toby, Tumbler, Freb, Atley Jackson, Donny, Otto and The Sphinx.
4. How many minutes late is Memphis with the last car?

Answer: 12

Memphis arrives 12 minutes late with "Eleanor" (which was heavily damaged after being chased by the police) and now beg's for Kip's life.

Memphis (to Calitri): "I just stole fifty cars in one night! I'm a little tired, little *wired*, and I think I deserve a little appreciation!"
5. What is the name of the car salesman Memphis talks to at the Ferrari dealership?

Answer: Roger

Memphis tried to find out what they had out in the warehouse so he could steal the car he needed.
6. The Sphinx doesn't talk at all throughout the entire movie.

Answer: False

The Sphinx talks only once, at the end of the film when Sway (a.k.a. Sara) is helping Toby cut up his food because he was shot. The Sphinx was played by Vinnie Jones.

The Sphinx: "If his unpleasant wounding has in some way enlightened the rest of you as to the grim finish beneath the glossy veneer of criminal life, then his injuries carry with it an inherent nobility, and a supreme glory. We should all be so fortunate. You say poor Toby? I say poor us."
7. What is the name Memphis gave to his "unicorn"?

Answer: Eleanor

"Eleanor" was a 1967 Shelby Mustang GT 500.
8. What car were Kip, Tumbler and Toby stealing when Toby was shot?

Answer: Cadillac Escalade

Toby hid in the back of the car because Kip wouldn't let him come with them during the heists and he was shot by a Rent-a-Cop.
9. What does Memphis call the Mercedes?

Answer: Dirty

Memphis noticed that a van he had seen the night before was parked in a different driveway the next night. Detective Castleback was in that van and had surveillance on them.

Memphis: "The ladies are dirty. Walk away. The ladies are dirty."
10. What is the name of the cafe where Kip and Memphis' mom, Helen, works?

Answer: The Quality Cafe

You can see the name on the window when Memphis is outside talking to Det. Castleback.
Source: Author PoloPlayer310

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gone In 60 Seconds Average
2. Gone In 60 Seconds Average
3. More Than 60 Seconds Tough
4. Gone In 60 Seconds Difficult
5. 60 Seconds Average
6. Gone in 60 Seconds Tough
7. Details From 'Gone In 60 Seconds' Tough

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us