FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hiding Out
Quiz about Hiding Out

Hiding Out Trivia Quiz


"Hiding Out" is one of my favorite movies. Here is a simple quiz on this fun, sweet, entertaining movie.

A multiple-choice quiz by TC1261. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
TC1261
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,398
Updated
May 09 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
342
- -
Question 1 of 10
1. Jon Cryer plays Andrew Morinski, a young, successful career man in the city of Boston. What is his occupation? Hint


Question 2 of 10
2. What kind of car did Andrew drive? Hint


Question 3 of 10
3. Andrew escaped (narrowly) the attempt on his life by hopping aboard a moving train. Where did he go? Hint


Question 4 of 10
4. Andrew had to disguise himself for obvious reasons. He shaved his beard and moustache, and cut and dyed his hair. He also needed a new name. Inspired by a coffee label, what name did he come up with? Maxwell ________________. (Easy!)

Hint


Question 5 of 10
5. The role of Andrew's (Maxwell's) aunt is played by Jon Cryer's real-life aunt.


Question 6 of 10
6. Andrew's (Maxwell's) cousin, Patrick, was played by Keith Coogan, who also starred in another fun comedy. Complete the title: "Adventures in _________________." (Easy!)
Hint


Question 7 of 10
7. Andrew's (Maxwell's) love interest, Ryan, is played by Anna Beth Gish. Which of the following films was she also featured in? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the high school in the movie? Hint


Question 9 of 10
9. Which comedienne turned talk-show host had a cameo role as a waitress in a short diner scene? Hint


Question 10 of 10
10. "Hiding Out" was directed by Bob Giraldi, who was known mostly for his work on music videos. Which of the following videos did he NOT direct?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jon Cryer plays Andrew Morinski, a young, successful career man in the city of Boston. What is his occupation?

Answer: stock trader (broker)

Andrew is a successful stock trader (broker). Unfortunately, his firm is laundering money for a client, who happens to be in the mafia. Because he is one of the employees directly responsible for accomplishing this task, he is approached and asked to testify against the firm's client. Andrew agrees, naively believing that he will be safe. Naturally, his life is put in jeopardy.
2. What kind of car did Andrew drive?

Answer: Maserati

3. Andrew escaped (narrowly) the attempt on his life by hopping aboard a moving train. Where did he go?

Answer: North Carolina

Andrew went to the home of his aunt in North Carolina.
4. Andrew had to disguise himself for obvious reasons. He shaved his beard and moustache, and cut and dyed his hair. He also needed a new name. Inspired by a coffee label, what name did he come up with? Maxwell ________________. (Easy!)

Answer: Hauser

Of course, the name was a variation of the Maxwell House brand.
5. The role of Andrew's (Maxwell's) aunt is played by Jon Cryer's real-life aunt.

Answer: False

The role is played by his real-life mom, Gretchen Cryer. She's a writer, lyricist and Broadway performer.
6. Andrew's (Maxwell's) cousin, Patrick, was played by Keith Coogan, who also starred in another fun comedy. Complete the title: "Adventures in _________________." (Easy!)

Answer: Babysitting

Keith starred in the film along with Elisabeth Shue, Penelope Ann Miller and Maia Brewton.
7. Andrew's (Maxwell's) love interest, Ryan, is played by Anna Beth Gish. Which of the following films was she also featured in?

Answer: Mystic Pizza

Anna Beth was featured in the film which also featured Julia Roberts.
8. What is the name of the high school in the movie?

Answer: Topsail High

The movie was filmed on location in the real-life Topsail High School, located in Hampstead, North Carolina.
9. Which comedienne turned talk-show host had a cameo role as a waitress in a short diner scene?

Answer: Joy Behar

Joy Behar of "The View" had a brief scene as a waitress named Gertrude.
10. "Hiding Out" was directed by Bob Giraldi, who was known mostly for his work on music videos. Which of the following videos did he NOT direct?

Answer: "Karma Chameleon" by Culture Club

Known for his lavish artistry, Giraldi directed videos that were considered "mini-dramas." He also co-directed the socially-conscious, "Hands Across America."
Source: Author TC1261

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. High Noon Average
3. He's Just Not That Into You Average
4. Here Comes Mr. Jordan Average
5. Happy Feet Average
6. Hell or High Water Average
7. Hatchet Tough
8. Hang 'Em High Average
9. Highfalutin People Average
10. Herbie Rides Again Average
11. Hausu Average
12. "Heidi" (1937) Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us