FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Happy Feet
Quiz about Happy Feet

Happy Feet Trivia Quiz


Here is a quiz about the movie that won an Academy Award for Best Animated Feature in 2006: "Happy Feet". (Warning: spoilers ahead)

A multiple-choice quiz by 06paynch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
06paynch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,368
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
2121
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (13/15), Guest 73 (6/15), Guest 73 (6/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is Happy Feet's first name? Hint


Question 2 of 15
2. What is Happy Feet's special ability? Hint


Question 3 of 15
3. What kind of penguins are Happy Feet and his family? Hint


Question 4 of 15
4. Which two characters does Robin Williams supply the voices for? Hint


Question 5 of 15
5. Which of these is NOT a name from one of "the amigos"? Hint


Question 6 of 15
6. What kind of object is Lovelace's "sacred talisman"? Hint


Question 7 of 15
7. What is the name of Gloria's Heartsong? Hint


Question 8 of 15
8. What causes Happy Feet to be different from all the other penguins? Hint


Question 9 of 15
9. Who is taking away the penguin's food supply? Hint


Question 10 of 15
10. What is a nickname that "the amigos" DON'T give Happy Feet? Hint


Question 11 of 15
11. Where does Lovelace find his "sacred talisman"? Hint


Question 12 of 15
12. What happens to Happy Feet after he follows the "aliens"? Hint


Question 13 of 15
13. Approximately, how long is Happy Feet there until he finds his way back home? Hint


Question 14 of 15
14. Where do the "aliens" put the tracking device on Happy Feet so they can find him again? Hint


Question 15 of 15
15. What song is played at the end of the movie, just before the credits? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 66: 13/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 28 2024 : Guest 73: 6/15
May 20 2024 : Linda_Arizona: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Happy Feet's first name?

Answer: Mumble

Gloria is the one who names him that, and Mumble's dad, Memphis, thinks it is the perfect name. Gloria picks this name because Mumble was "mumbling" in his egg just before he hatched.
2. What is Happy Feet's special ability?

Answer: Tap Dancing

While most Emperor Penguins are born to sing, Mumble is born to tap dance. Since Mumble can't sing, he has to find another way to express his feelings to everyone else. Most penguins though, don't find Mumble's dancing to be enjoyable.
3. What kind of penguins are Happy Feet and his family?

Answer: Emperor Penguins

Emperor Penguins are the tallest and biggest of all the penguins. They are probably also one of the toughest animals of all. They live in Antarctica, and it can get as cold as 50 below zero down there.
4. Which two characters does Robin Williams supply the voices for?

Answer: Ramon and Lovelace

You may know Robin Williams as the genie in the movie "Aladdin," the star in the movie "Flubber," and the actor who plays Teddy Roosevelt in the movie "Night at the Museum." In this movie however, he does the voice for two characters: Ramón and Lovelace, two of the Adélie Penguins who rescue him from a seal.
5. Which of these is NOT a name from one of "the amigos"?

Answer: Mario

The other two "amigos" are named Néstor and Ramón. Mumble meets "the amigos" after he gets chased by a leopard seal. They are fascinated by Mumble's cool dance moves and soon they all become friends.
6. What kind of object is Lovelace's "sacred talisman"?

Answer: A six-pack ring

Everyone thinks it was bestowed on him by the "mystic beings", but when he suddenly starts choking on it, he confesses that it just got caught around his neck by accident. He finally manages to get it off with the help of some killer whales.
7. What is the name of Gloria's Heartsong?

Answer: Boogie Wonderland

Mumble falls in love with Gloria and her Heartsong from the moment he hears it. But since he can't sing it back, he dances it back. Soon the scene continues into a big dancing number. To me, that is the best scene in the whole movie. "Boogie Wonderland" is an awesome song.
8. What causes Happy Feet to be different from all the other penguins?

Answer: He is dropped when he is an egg.

The number one rule when caring for an egg is to never drop it in the cold snow. Unfortunately Mumble's dad, Memphis, accidently did that. Therefore, Mumble can't sing, has strange feet, has blue eyes and still has his baby face. Because of Mumble's strange appearance, he is banished from his colony.
9. Who is taking away the penguin's food supply?

Answer: Humans

Mumble believes in these "aliens" when he hears a story a Skua Gull tells him about being captured by them. Suggesting that these "aliens" are taking the fish as well, Mumble is determined to bring the fish back and save his colony.
10. What is a nickname that "the amigos" DON'T give Happy Feet?

Answer: Twinkle Toes

Mumble has a variety of nicknames, both good and bad. Other nicknames from other penguins are "fuzzball", "freaky feet" and "hippity hopper". Gloria is the one who calls him "twinkle toes" when she tells him she loves him. "The amigos" call him "fluffy", "tall guy" and "stretch". No matter what people call him, he never takes it seriously.
11. Where does Lovelace find his "sacred talisman"?

Answer: The Forbidden Shore

Suggesting that the "aliens" are there, Mumble decides to travel there with his amigos and Lovelace. To get there, they have to travel beyond the land of the Elephant Seals, and past the blizzard country. When they get there, they finally find the "aliens" and they are indeed the ones stealing the fish.
12. What happens to Happy Feet after he follows the "aliens"?

Answer: He is put in a marine park.

He follows the boats carrying the fish all the way to dry land. He is found on a beach where he is taken to the penguins' exhibit in a marine park. It is here where he finally sees humans up close. He tries to talk to them, but no one responds because none of them can speak penguin.
13. Approximately, how long is Happy Feet there until he finds his way back home?

Answer: three months

Mumble is beginning to wonder if he will ever get back. When he begins tap dancing to a little girl, more people appear to cheer and clap. Soon, Mumble becomes noticeable, and so people strap a tracking device on his back so they can follow him back to his home.
14. Where do the "aliens" put the tracking device on Happy Feet so they can find him again?

Answer: On his back

Mumble returns with news that the "aliens" are coming and they only seem to respond to dancing. Therefore, when the humans arrive, all the penguins start to dance. Thanks to Mumble, the humans now know that there are Emperor Penguins there that feed on the fish they are taking.

A huge debate goes around the world to discuss if they should stop fishing in Antarctica or do nothing at all. In the end, humans do stop taking their fish.
15. What song is played at the end of the movie, just before the credits?

Answer: I Wish

With the fish finally returning to Antarctica, all the penguins dance and celebrate with a magnificent feast. Gloria and Mumble also get together as a couple. Is that their kid dancing with them at the end? I hope there will be a sequel; I loved this movie!
Source: Author 06paynch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hair Average
2. Haunted Mansion Tough
3. The Hills Have Eyes Average
4. High School Magical Average
5. He's Just Not That Into You Average
6. Hard to Kill Average
7. High Anxiety Average
8. Harry and The Hendersons Average
9. He Got Game Average
10. Hannah and her Sisters Tough
11. Hang 'Em High Average
12. A History of Violence Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us