FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about High Anxiety
Quiz about High Anxiety

High Anxiety Trivia Quiz


Another Mel Brooks classic!

A multiple-choice quiz by youngjewdork04. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,717
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
590
- -
Question 1 of 10
1. What does Thorndyke ask the bellboy to bring him? Hint


Question 2 of 10
2. To whom is this movie dedicated? Hint


Question 3 of 10
3. What is Dr. Thorndyke REALLY afraid of? Hint


Question 4 of 10
4. What is Brophy's obsession? Hint


Question 5 of 10
5. What does Dr. Montague live for? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the elderly professor under whom Dr. Thorndyke studied? Hint


Question 7 of 10
7. What is the 'H' in Richard H. Thorndyke? Hint


Question 8 of 10
8. What key does the band want to play "High Anxiety" in? Hint


Question 9 of 10
9. What did Dr. Ashley want to change, according to Nurse Diesel? Hint


Question 10 of 10
10. What light does the captain turn on during Dr. Thorndyke's flight? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 23 2024 : jmel2: 3/10
Jun 04 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Thorndyke ask the bellboy to bring him?

Answer: a newspaper

"I know! I know! Get the newspaper! Get the stinkin newspaper!" Great scene. "Psycho" parody.
2. To whom is this movie dedicated?

Answer: Alfred Hitchcock (master of suspense)

And that he is.
3. What is Dr. Thorndyke REALLY afraid of?

Answer: parents

He makes this revelation in the clock tower.
4. What is Brophy's obsession?

Answer: photography

"I'm very photogenic."
5. What does Dr. Montague live for?

Answer: bondage

Nurse Diesel tells him this while being dressed as a cop and smacking the Doctor's bum.
6. What is the name of the elderly professor under whom Dr. Thorndyke studied?

Answer: Prof. Lilloman

"Professor Little-old-man!" "It's Lilloman!"
7. What is the 'H' in Richard H. Thorndyke?

Answer: Harpo

"My mother was a very big Marx Brothers fan."
8. What key does the band want to play "High Anxiety" in?

Answer: B Flat

Mel has a lovely singing voice.
9. What did Dr. Ashley want to change, according to Nurse Diesel?

Answer: the drapes

"He wanted to change the drapes in the psychotic game room."
10. What light does the captain turn on during Dr. Thorndyke's flight?

Answer: No Smoking

I found that quite amusing.
Source: Author youngjewdork04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. He's Just Not That Into You Average
3. Highfalutin People Average
4. Hard to Kill Average
5. The Heavenly Kid Average
6. High Noon Average
7. Hausu Average
8. Happy Feet Average
9. Heaven Knows, Mr. Allison Average
10. His Girl Friday Average
11. Here Comes Mr. Jordan Average
12. "Heidi" (1937) Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us