FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heaven Knows Mr Allison
Quiz about Heaven Knows Mr Allison

Heaven Knows, Mr. Allison Trivia Quiz


This 1957 war genre movie starred Deborah Kerr and Robert Mitchum. See how much you know about it.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
debodun
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,423
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
178
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Soxy71 (9/10), rlandi1 (8/10), Guest 73 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. Mr. Allison is in which branch of the American military? Hint


Question 2 of 10
2. Has Sister Angela taken her final vows?


Question 3 of 10
3. What item that had belonged to the Father Philip does Sister Angela give to Allison? Hint


Question 4 of 10
4. After a fire destroys the buildings on the island, what does Allison salvage from the ruins that he gives to Sister Angela? Hint


Question 5 of 10
5. For what reason does Allison raid the Japanese camp? Hint


Question 6 of 10
6. Before the Japanese invasion, what animal do the castaways observe swimming near the island? Hint


Question 7 of 10
7. Allison compliments Sister Angela's eye, smile and what else about her looks? Hint


Question 8 of 10
8. Do Allison and Sister Angela ever try to leave the island?


Question 9 of 10
9. Which Biblical couple does Allison mention that makes Sister Angela run away from him? Hint


Question 10 of 10
10. Do both Allison and Sister Angela survive their island ordeal?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 25 2024 : Soxy71: 9/10
Jun 18 2024 : rlandi1: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mr. Allison is in which branch of the American military?

Answer: Marines

Corporal Allison was debarking from a submarine when it suddenly dived to avoid military confrontation with a Japanese war vessel. As a lone survivor, he finds a life raft and drifts until he beaches on a remote Pacific island where he luckily finds food, water and a Roman Catholic nun living alone in a small settlement.
2. Has Sister Angela taken her final vows?

Answer: no

Sister Angela hasn't taken her final vows as revealed by her answers to Allison's questions. Later in the movie, as he starts to feel attracted towards her, the Marine asks her if she could back out. Sister Angela replies that it is possible, but seems reticent to do so.
3. What item that had belonged to the Father Philip does Sister Angela give to Allison?

Answer: a pipe

Father Philip had died shortly before Allison arrives and was apparently buried by Sister Angela. They had been on their way to Fiji, but the captain of their transport boat became fearful of Japanese attack, left them on the island and retreated. When Allison asks the nun if there were any cigarettes available, she gives him Father Philip's pipe and a small pouch of tobacco. Later, in a fit of rage, Allison smashes the pipe which hurts Sister Angela's feelings.
4. After a fire destroys the buildings on the island, what does Allison salvage from the ruins that he gives to Sister Angela?

Answer: a Crucifix

While picking through the ashes, Allison find a charred Crucifix. He gives it to the nun who takes it with her when they relocate to their cave hideout.
5. For what reason does Allison raid the Japanese camp?

Answer: food

Sister Angela could not bring herself to eat the raw fish that Allison provided by spearfishing at night to avoid being spotted by the Japanese. Cooking was dangerous since the Japanese might have spotted the fire. Allsion raids the Japanese camp to get some canned food, but has to hide quickly when a couple of soldiers come into the storeroom to play a game and drink sake.

Much later he is able to get away and back to the cave.
6. Before the Japanese invasion, what animal do the castaways observe swimming near the island?

Answer: a sea turtle

When Sister Angela observes the turtle, she points it out to Allison. They get in the raft and capture the turtle to use for food.
7. Allison compliments Sister Angela's eye, smile and what else about her looks?

Answer: freckles

Allison laments that Sister Angela is not unattractive as he starts to have feelings for her. He says "If ya gotta be a nun, why ain't ya old and ugly? Why do ya gotta have big blue eyes and a beautiful smile...and freckles?"
8. Do Allison and Sister Angela ever try to leave the island?

Answer: yes

When Allison learns that Sister Angela was destined to go to Fiji, he starts to build a sail for the raft from bamboo and palm fronds in hopes of getting to Fiji. They never leave, however, as the raft was destroyed by Japanese bombardment prior to their invading the island. It also destroyed the building and church, so Allison and Angela relocate to a cave.
9. Which Biblical couple does Allison mention that makes Sister Angela run away from him?

Answer: Adam and Eve

Allison becomes intoxicated on a bottle of sake discovered in a bag of rice. With his inhibitions gone, he starts to make unwelcome advances towards Sister Angela alluding that they are like Adam and Eve alone in the Garden of Eden. She panics from the implication and runs out into a rainy night and gets soaked, after which she becomes ill.
10. Do both Allison and Sister Angela survive their island ordeal?

Answer: yes

Although Sister Angela gets sick after getting wet in a rain storm and Allison is wounded by friendly gunfire while trying to disarm the Japanese cannons when the Americans arrive, they both survive. American forces land, capture the Japanese, and free the refugees. Allison, having been wounded, is carried off in a stretcher, but it's implied his wound is not serious and he will recover.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. High Noon Average
2. Half a Sixpence Average
3. High Crimes Average
4. Heavy Metal Tough
5. Hiding Out Tough
6. Highfalutin People Average
7. Hair Average
8. Hansel & Gretel Average
9. His Girl Friday Average
10. "Hard Candy" : Play Time's Over Average
11. High School Magical Average
12. Hello Again Average

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us