FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about High School Magical
Quiz about High School Magical

High School Magical Trivia Quiz


How much do you know about the movie 'High School Musical 3'?

A multiple-choice quiz by DrewFan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
DrewFan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,145
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
731
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of Troy's best friend? Hint


Question 2 of 10
2. Which university did Troy decide to go to? Hint


Question 3 of 10
3. Who received a Julliard scholarship? Hint


Question 4 of 10
4. Who sent in the application to Julliard in Troy's name? Hint


Question 5 of 10
5. During the song 'The Boy's are Back', Chad and Troy played multiple characters. Which characters did they play when going behind some multi-coloured screens? Hint


Question 6 of 10
6. What colour was the dress Gabriella was wearing at the beginning of the song 'Walk Away'? Hint


Question 7 of 10
7. At the end of the Spring Musical, the extra dancers wore one colour robe and the actual seniors another. What colour did Troy and Gabriella wear? Hint


Question 8 of 10
8. At the end of the movie, at graduation, who gave the valedictorian speech? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following songs did Troy not sing in the movie? Hint


Question 10 of 10
10. In the song 'A Night to Remember', Zeke, Chad, Jason and Troy all said something about the tux they were wearing, ex. "I think this tux is too baggy!" What did Chad say? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Troy's best friend?

Answer: Chad

Chad Danforth was on the basketball team and was dating a girl named Taylor. He had really big hair and hated that Troy might have considered Julliard instead of U of A. In 'HSM2' Chad said that he and Troy had been like brothers since preschool. Both Zeke and Jason were Troy's friends but Chad was his best friend.
2. Which university did Troy decide to go to?

Answer: Berkeley

Troy decided to go to Berkeley, California because there he could play basketball and pursue his love of theatre. Also, Berkeley is just over 30 miles to Stanford where Gabriella was going. Troy was going to go to U of A but wanted to be closer to Gabriella.
3. Who received a Julliard scholarship?

Answer: Ryan and Kelsi

Four students were up against each other for one available scholarship. Kelsi, Ryan, Sharpay and Troy were the four students. Kelsi and Ryan both got scholarships. Kelsi wrote all the songs in the Winter Musical from 'HSM' and the duet Gabriella and Troy sang in 'HSM2'.

She also wrote the whole of the Spring Musical from 'HSM3'. Ryan choreographed the whole Spring Musical and so the Julliard people decided to give him a scholarship too because they were so impressed.
4. Who sent in the application to Julliard in Troy's name?

Answer: Ms Darbus

When Troy first found out about the scholarship he thought one of his friends did it as a joke. Later on, when he was in the theatre at school, he found out Ms Darbus had sent it in. Ms Darbus was his form tutor and ran the drama department. Ms Darbus and Troy's father were constantly fighting because she thought that the only thing in the school he cared about was the basketball team.
5. During the song 'The Boy's are Back', Chad and Troy played multiple characters. Which characters did they play when going behind some multi-coloured screens?

Answer: Ninjas

Chad and Troy were singing about how they could be anything they wanted when they were younger. Behind the coloured screens Troy and Chad used ninja moves and drew their swords. Both Troy and Chad had long bits of metal that they pretended were ninja swords and attacked an evil car with them.
6. What colour was the dress Gabriella was wearing at the beginning of the song 'Walk Away'?

Answer: Purple

Gabriella was wearing a strappy, purple dress that came down to her knees. Gabriella and Troy had a picnic in her room and talked about the Stanford honors program. Gabriella said how she didn't want to leave and Troy told her she should. After Troy left Gabriella sang this song about how she didn't think she could handle another goodbye.
7. At the end of the Spring Musical, the extra dancers wore one colour robe and the actual seniors another. What colour did Troy and Gabriella wear?

Answer: Red

At the end of the spring musical the whole cast was standing on the stage. All the dancers and extras were wearing white robes. From in between them came the seniors dressed in red robes. The ones in white were singing a choir version of 'We're All In This Together' while Ms Darbus read out the seniors' names and their futures.
8. At the end of the movie, at graduation, who gave the valedictorian speech?

Answer: Troy

In his speech Troy mentioned how at East High they broke the status quo; how a jock was a also great cook, one of the smartest girls in school was a great dancer and how one person (Gabriella) changed them all. This speech really summed up what 'HSM' was all about.
9. Which of the following songs did Troy not sing in the movie?

Answer: Walk Away

'Scream' was Troy's solo, everyone sang 'High School Musical' and 'Right Here, Right Now' was one of Troy and Gabriella's duets. 'Walk Away' was in fact Gabriella's solo.
10. In the song 'A Night to Remember', Zeke, Chad, Jason and Troy all said something about the tux they were wearing, ex. "I think this tux is too baggy!" What did Chad say?

Answer: "Do I want classic or vintage or plaid?"

The song went like this...

Chad: Do I want classic or vintage or plaid?
Zeke: Where's the mirror?
Jason: I think this tux is too baggy...
Troy: Too tight, it makes me look weird!

This was the song in the spring musical when they were all getting ready for the prom and the guys were freaking out and the girls were all Ooh-ing and Ah-ing! During this part of the song the guys came out of changing rooms in different suits. Chad's was a mix of classic, vintage and plaid, showing that he was very confused and didn't know what to wear.
Source: Author DrewFan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. He's Just Not That Into You Average
3. Highfalutin People Average
4. Hard to Kill Average
5. The Heavenly Kid Average
6. Hausu Average
7. High Noon Average
8. Happy Feet Average
9. Heaven Knows, Mr. Allison Average
10. His Girl Friday Average
11. Here Comes Mr. Jordan Average
12. "Heidi" (1937) Average

Referenced Topics
Movies   People   Theatre   Names   California   Scream   Purple   Troy   White   Chad   Theatres  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by DrewFan

  Go to H Quizzes

  More Ha - Hm Movies Quizzes

  FunTrivia Homepage

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us