Quiz about He Got Game
Quiz about He Got Game

He Got Game Trivia Quiz


Spike Lee created this film based on what NBA players had to deal about when they were in high school. Answer the questions as best you can. Good luck!

A multiple-choice quiz by tkarmina28. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
tkarmina28
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
520
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was one of Ray Allen's 'close' friends in the movie? Hint

Denzel Washington
Travis Best
Rick Fox
Rosario Dawson

2. When was the movie released? Hint

1997
1998
1999
2000

3. A man convicted of murdering his wife is offered a chance to have his sentence lessened if he can persuade his heavily-recruited basketball star son to sign with a local college. Who is this man? Hint

Denzel Washington
Sydney Poitier
Morgan Freeman
Jim Brown

4. What was Jesus' (Ray) girlfriend's name in the movie? Hint

Tierra
Mary
Rosario
Lala

5. A bit hard...How many NBA players showed up in the movie? Hint

9 players
6 players
8 players
10 players

6. In the front cover of the movie, "He Got Game," what were the two colours in Ray Allen's uniform? Hint

violet and green
blue and violet
blue and white
green and blue

7. Jake Shuttleswroth was put into jail for? Hint

Breaking and entering
Committing suicide
Stealing
Killing wife

8. Tricky, tricky one. Why was Jesus resentful of his father from the very beginning of the movie? Hint

Jake left when Jesus was young.
Jake murdered his wife.
Jake pushed Jesus to the road of baseball.
Jesus was given up for adoption.

9. "You need some fatherly advice." Is that one of the phrases Denzel said in the movie?

Yes
No

10. Did Ray Allen prove he got game in this movie?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was one of Ray Allen's 'close' friends in the movie?

Answer: Rick Fox

Rick Fox played the role of Chick Deagan. Player in Los Angeles Lakers. Rosario Dawson was his gf and Denzel was his father. Travis was playing a different role also (not using his real name in the movie).
2. When was the movie released?

Answer: 1998

Released on May 1, 1998.
3. A man convicted of murdering his wife is offered a chance to have his sentence lessened if he can persuade his heavily-recruited basketball star son to sign with a local college. Who is this man?

Answer: Denzel Washington

He played the character of Jake Shuttlesworth, Jesus Shuttlesworth(Ray Allen)'s father. He was born on December 28, 1954 in Mount Vernon, New York.
4. What was Jesus' (Ray) girlfriend's name in the movie?

Answer: Lala

Her name in the movie was Lala Bonilla, but her real name is Rosario Dawson. Tierra is Ray's daughter in real life and Mary is Jesus' sister.
5. A bit hard...How many NBA players showed up in the movie?

Answer: 10 players

The NBA players were: Ray Allen, Rick Fox, Travis Best, Shaquille O'Neal, Reggie Miller, Charles Barkley, Scottie Pippen, Michael Jordan, Walter McCarty, and John Wallace.
6. In the front cover of the movie, "He Got Game," what were the two colours in Ray Allen's uniform?

Answer: blue and white

His number was still 34.
7. Jake Shuttleswroth was put into jail for?

Answer: Killing wife

Jake (Denzel) was put in prison for 6 years for accidentally killing his wife because of a violent family fight.
8. Tricky, tricky one. Why was Jesus resentful of his father from the very beginning of the movie?

Answer: Jake murdered his wife.

Like in Question 7, his mother died and his father was put in prison, so Jesus grew up without having a father around. He had to take care of his sister Mary. But Jake also left around the time Jesus was just becoming a teen.
9. "You need some fatherly advice." Is that one of the phrases Denzel said in the movie?

Answer: yes

Jake tells Jesus he needs some advice about where to go to college and Jesus says back with anger, 'from who'.
10. Did Ray Allen prove he got game in this movie?

Answer: Yes

Ray might have needed a little more experience in his acting career, but he sure showed that he could do it. Ray Allen is a bit quiet on the court.
Source: Author tkarmina28

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. Highfalutin People Average
3. He's Just Not That Into You Average
4. Hard to Kill Average
5. High Noon Average
6. The Heavenly Kid Average
7. Hausu Average
8. Happy Feet Average
9. His Girl Friday Average
10. Heaven Knows, Mr. Allison Average
11. "Heidi" (1937) Average
12. Half a Sixpence Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us