FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavy Metal
Quiz about Heavy Metal

Heavy Metal Multiple Choice Quiz | 10 Questions


A great animated film, which is comprised of several segments based on the magazine of the same name.

A multiple-choice quiz by wildwohl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
wildwohl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,630
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
178
- -
Question 1 of 10
1. In the first segment, "Soft Landing", what was the model car that was dropped from the space shuttle? Hint


Question 2 of 10
2. In the fifth segment, "Captain Sternn", what was Sternn's angle, which he used to be acquitted of the charges against him? Hint


Question 3 of 10
3. What type of airplane was the Pacific Pearl? Hint


Question 4 of 10
4. In the eighth segment, "Taarna", how did Taarna defeat the Loc Nar? Hint


Question 5 of 10
5. In the third segment, "Harry Canyon", in what city does Harry drive a cab? Hint


Question 6 of 10
6. In the fourth segment, "Den", where on Earth is Catherine from? Hint


Question 7 of 10
7. In the seventh segment, "So Beautiful and So Dangerous", in what state are people suffering from the green radiation? Hint


Question 8 of 10
8. What color is the Loc-Nar? Hint


Question 9 of 10
9. In the seventh segment, "So Beautiful and So Dangerous", what Federation Starship can be seen? Hint


Question 10 of 10
10. In the third segment, "Harry Canyon", where is the Loc-Nar on display? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first segment, "Soft Landing", what was the model car that was dropped from the space shuttle?

Answer: Corvette

The Chevrolet Corvette was identified by its classic design and recognizable logo on the hood.
2. In the fifth segment, "Captain Sternn", what was Sternn's angle, which he used to be acquitted of the charges against him?

Answer: He paid the witness to testify for him.

Captain Sternn payed Hanover Fiste $30,000.00 for his testimony. After paying him, Captain Sternn had Hanover Fiste ejected from the space station.
3. What type of airplane was the Pacific Pearl?

Answer: B-17 Flying Fortress

The title of the sixth segment is "B-17". The B-17, a four engine, long range, strategic bomber used in both the European and Pacific Theaters of Operations, is on a night raid when it is shot up. Except for the pilot and co-pilot the crew is killed.

While investigating, the co-pilot reports the appearance of a green, glowing sphere. Of note, similar incidents were reported by crews in World War 2 and is the origin of the musical group, Foo Fighters.
4. In the eighth segment, "Taarna", how did Taarna defeat the Loc Nar?

Answer: Sacrificing herself by diving into the Loc Nar

After defeating the Barbarian Leader, Taarna mounted her bird and flew to the Loc Nar; with sword in hand, she dove into the Loc Nar, destroying it and herself.
5. In the third segment, "Harry Canyon", in what city does Harry drive a cab?

Answer: New York City

New York City is the setting where the Loc-Nar first demonstrates its power and ability to destroy everything it touches. The city is now a slum and the U.N. has been turned into low rent housing.
6. In the fourth segment, "Den", where on Earth is Catherine from?

Answer: Gibraltar

After Den rescues Catherine from being sacrificed to Uhluhtc, Den asks her if she is from around here. She replies that she is from Gibraltar.
7. In the seventh segment, "So Beautiful and So Dangerous", in what state are people suffering from the green radiation?

Answer: Arizona

Upon his arrival at the Pentagon, Dr. Anrack is swarmed by reporters asking about the reports of six new mutants in Arizona and if there is any connection with the green radiation from space.
8. What color is the Loc-Nar?

Answer: Green

The Loc-Nar is a green sphere which is the sum of all evils. It is the central character of the film. It introduces itself to the girl at the beginning of the film and explains itself to her. Its stories are used to demonstrate its power and why it is telling the girl. The girl poses a threat to the Loc-Nar and must be destroyed.
9. In the seventh segment, "So Beautiful and So Dangerous", what Federation Starship can be seen?

Answer: USS Enterprise

As the two aliens pilot their ship through space, enroute to their final destination, USS Enterprise NCC-1701 is seen coming across the screen.
10. In the third segment, "Harry Canyon", where is the Loc-Nar on display?

Answer: Metropolitan Museum of Art

While Harry Canyon is introducing himself, he is reading the paper. An article in the paper shows that the Loc-Nar is on display at the Metropolitan.
Source: Author wildwohl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. High Noon Average
3. He's Just Not That Into You Average
4. Here Comes Mr. Jordan Average
5. Happy Feet Average
6. Hell or High Water Average
7. Hatchet Tough
8. Hang 'Em High Average
9. Highfalutin People Average
10. Herbie Rides Again Average
11. Hausu Average
12. "Heidi" (1937) Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us