FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about High Crimes
Quiz about High Crimes

High Crimes Trivia Quiz


This quiz is about the suspense thrilling movie 'High Crimes', starring Ashley Judd and Morgan Freeman.

A multiple-choice quiz by kismet17. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
kismet17
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,867
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
380
- -
Question 1 of 15
1. What is the profession of Ashley Judd's character, Claire Kubik? Hint


Question 2 of 15
2. In the very beginning of the movie, where were innocent civilians murdered during a covert Army operation? Hint


Question 3 of 15
3. What were Claire and Tom doing when the FBI arrested Tom? Hint


Question 4 of 15
4. Claire was shocked to learn that Tom Kubik was not her husband's real name. What is his real name? Hint


Question 5 of 15
5. Who did Ron blame for the deaths in Las Colinas? Hint


Question 6 of 15
6. Who does Claire ask to assist her with her husband's trial? Hint


Question 7 of 15
7. Who told Claire that, "Lawyers are a waste of oxygen"? Hint


Question 8 of 15
8. When Ron started to feel that Claire may not believe he was innocent, he offered to take a polygraph (lie detector test) to prove to her that he was telling the truth. What information surrounding the polygraph did Claire discover that Ron just happened to leave out? Hint


Question 9 of 15
9. In the courtroom, it was stated there were seven eye-witnesses who identified Ron as the shooter. Charlie went through the list of seven witnesses and found that two had been killed in combat, two were still alive, and the other three had died from mysterious accidents. Charlie caught the Colonel on the stand in a lie by having her confirm the causes of the three mens' deaths, which he had completely made up. How did Charlie say those three men died? Hint


Question 10 of 15
10. Claire and Charlie found it suspicious that the Army knew about Ron's polygraph test. Claire and Charlie blamed Terence Embry for the military knowing their every move.


Question 11 of 15
11. How many days of sobriety did Charlie give up in order to get Troy Abbott's confession that he never saw Ron as the shooter? Hint


Question 12 of 15
12. When Claire showed the man who attacked her earlier the photo of James Hernandez, what did he reveal? Hint


Question 13 of 15
13. Claire and Charlie were in a car accident that appeared to have been orchestrated by the military. What happened to Claire? Hint


Question 14 of 15
14. Charlie presented Claire with two pieces of evidence over the phone that proved Ron really was guilty of killing those civilians in Las Colinas. They were that Ron was in the same cities on the dates when two former members of his unit were killed and Ron was ambidextrous.


Question 15 of 15
15. Claire agreed to become partners in law with Charlie, but only if the sign outside said what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the profession of Ashley Judd's character, Claire Kubik?

Answer: attorney

Claire is a high profile attorney. She plays a darn good one too if I say so myself!
2. In the very beginning of the movie, where were innocent civilians murdered during a covert Army operation?

Answer: Las Colinas, El Salvador

In 1988, nine innocent civilians were murdered by US troops in Las Colinas, El Salvador.
3. What were Claire and Tom doing when the FBI arrested Tom?

Answer: Christmas shopping

Claire and Tom were carrying a bunch of bags with wrapped gifts inside when they were surrounded and forced to lie on the ground by the FBI.
4. Claire was shocked to learn that Tom Kubik was not her husband's real name. What is his real name?

Answer: Ron Chapman

He changed it to Tom Kubik after the incident in Las Colinas because he said he was being blamed for something he didn't do.
5. Who did Ron blame for the deaths in Las Colinas?

Answer: James Hernandez

Ron claimed that James (Jimmy) Hernandez was the actual murderer at Las Colinas. He was in the same unit as Ron, detachment twenty-seven.
6. Who does Claire ask to assist her with her husband's trial?

Answer: Charlie Grimes

Morgan Freeman played Charles W. Grimes, an attorney formerly of the J.A.G. Corps who helped Claire with the military law in the trial.
7. Who told Claire that, "Lawyers are a waste of oxygen"?

Answer: A man whose family was murdered during the Army operation

After the defense council turned down a deal, Claire came home and was hit on the back of the head by a man the audience couldn't see. He told her that his family was murdered at Las Colinas by her husband. He threathened her to drop the deal when, luckily, Embry stopped by the house and scared the intruder away.
8. When Ron started to feel that Claire may not believe he was innocent, he offered to take a polygraph (lie detector test) to prove to her that he was telling the truth. What information surrounding the polygraph did Claire discover that Ron just happened to leave out?

Answer: Ron had been trained to pass a polygraph test in case he was ever interrogated by the enemy.

Claire was told that Ron passed the polygraph which confirmed her belief that her husband was innocent. However, at the grocery store, an odd man tells her that he was asked to tell her how he trains soldiers to "beat the box." After she confronted Ron about it, he admitted he was trained to pass in case he was ever interrogated by the enemy.

He swore up and down he told the truth on that test and that he didn't have to try to pass because he was innocent.
9. In the courtroom, it was stated there were seven eye-witnesses who identified Ron as the shooter. Charlie went through the list of seven witnesses and found that two had been killed in combat, two were still alive, and the other three had died from mysterious accidents. Charlie caught the Colonel on the stand in a lie by having her confirm the causes of the three mens' deaths, which he had completely made up. How did Charlie say those three men died?

Answer: hit and run, accidental drowning, mountain climbing fall

When Charlie stated that the three men had died by a hit and run, an accidental drowning, and a mountain climbing fall, the Colonel on the stand agreed that that "sounds right."
10. Claire and Charlie found it suspicious that the Army knew about Ron's polygraph test. Claire and Charlie blamed Terence Embry for the military knowing their every move.

Answer: True

Charlie saw Embry going drinking with men from the other council one night. Claire and Charlie assumed Embry was being used as an inside link to their defense. When he arrived at her house after being at the club, Claire confronted him and then fired him. It turned out that Embry wasn't selling them out, but that a bug had been placed in Claire's house.
11. How many days of sobriety did Charlie give up in order to get Troy Abbott's confession that he never saw Ron as the shooter?

Answer: 483 days

He said he gave up 483 days of sobriety to get the confession which could prove that Ron was being set up. Unfortunately, the judge said the tape was inadmissable in court.
12. When Claire showed the man who attacked her earlier the photo of James Hernandez, what did he reveal?

Answer: Hernandez was responsible for the bombing at Monteazul.

This only proved that the cover-up was a lot bigger than originally thought. Hernandez threw a bomb into a cafe to kill a rebel leader, but also killed three American students on accident.
13. Claire and Charlie were in a car accident that appeared to have been orchestrated by the military. What happened to Claire?

Answer: She loses her baby.

The nurse told Claire after she woke up not to worry because she would have another baby. This is how Claire found out she was pregnant and that she lost the baby.
14. Charlie presented Claire with two pieces of evidence over the phone that proved Ron really was guilty of killing those civilians in Las Colinas. They were that Ron was in the same cities on the dates when two former members of his unit were killed and Ron was ambidextrous.

Answer: True

Charlie tracked down the wife of one of the murdered men formerly of Ron's unit and she said that the man who killed her husband tossed him gun between both hands like he was showing off. This is where Ron being ambidextrous came into play. Charlie also asked Claire to look up where Ron was on the two days those men were killed.

She realized he was in the same place on the same day those men were killed. How's that for a great twist?
15. Claire agreed to become partners in law with Charlie, but only if the sign outside said what?

Answer: Grimes and Grimaldi

Charlie first suggested the sign read Grimes and Kubik, but Claire refused. She then demanded that the sign had to say Grimes and Grimaldi, her maiden name.
Source: Author kismet17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. High Noon Average
2. Half a Sixpence Average
3. Heavy Metal Tough
4. Hiding Out Tough
5. Highfalutin People Average
6. Hair Average
7. Hansel & Gretel Average
8. His Girl Friday Average
9. "Hard Candy" : Play Time's Over Average
10. High School Magical Average
11. Hello Again Average
12. Hard to Kill Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us