Quiz about Hannah and her Sisters
Quiz about Hannah and her Sisters

Hannah and her Sisters Trivia Quiz


This is my second quiz on Woody Allen movies; think I might be from New York? Have fun with this one.

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
rootsgrrl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
497
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. There are three sisters: Hannah, Holly and who? Hint

Stephanie
Prudence
Cecelia
Lee

2. Who won an Academy Award for playing Holly? Hint

Barbara Hershey
Carrie Fisher
Dianne Wiest
Mira Sorvino

3. Woody Allen's character in the movie is named: Hint

Alvy
Mickey
Tony
Judah

4. Which holiday do we see celebrated three times in the movie? Hint

Christmas
Thanksgiving
Halloween
New Year's

5. Who makes a brief appearance as a rock star interested in buying art? Hint

Jon Bon Jovi
Daniel Stern
Paul Simon
John Cusack

6. What famous New York hotel's nightclub does Woody's character take Holly to on a date? Hint

The Plaza
The Carlyle
The Algonquin
The Pierre

7. Which stunning legendary actress plays the mother of the sisters? Hint

Maureen O'Sullivan
Gloria Stuart
Maureen O' Hara
Katharine Hepburn

8. Which "Saturday Night Live" alumnus plays a member of the Allen character's staff? Hint

Mary Gross
Julia Louis-Dreyfus
Julia Sweeney
Jan Hooks

9. Holly and her friend April have a catering business, what's its name? Hint

The Method Catering Company
Backstage Catering
The Stanislavsky Catering Company
Broadway Babies

10. The Woody Allen character is the husband or ex-husband of how many of the sisters? Hint

All Three
None
Two
One


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There are three sisters: Hannah, Holly and who?

Answer: Lee

Stephanie and Prudence are two of Mia Farrow's sisters. Cecelia is the name of the character she played in "The Purple Rose of Cairo".
2. Who won an Academy Award for playing Holly?

Answer: Dianne Wiest

Barbara Hershey played Lee, Carrie Fisher played Holly's friend April and Mira Sorvino wasn't in the movie, but won for another Allen film, "Mighty Aphrodite."
3. Woody Allen's character in the movie is named:

Answer: Mickey

Again, more references to other Allen films: Alvy was Woody's name in "Annie Hall." Tony was another character in that film. Judah was one of the main characters in "Crimes and Misdemeanors."
4. Which holiday do we see celebrated three times in the movie?

Answer: Thanksgiving

Three dinners that could only be made in the movies.
5. Who makes a brief appearance as a rock star interested in buying art?

Answer: Daniel Stern

Simon and Cusack have both been in other Allen films. I just like Jon Bon Jovi.
6. What famous New York hotel's nightclub does Woody's character take Holly to on a date?

Answer: The Carlyle

Before that, she drags him to CBGB!
7. Which stunning legendary actress plays the mother of the sisters?

Answer: Maureen O'Sullivan

This is a no-brainer: Miss O'Sullivan was in fact Mia Farrow's real-life Mom.
8. Which "Saturday Night Live" alumnus plays a member of the Allen character's staff?

Answer: Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus was on "Saturday Night Live" for three seasons (1982-84).
9. Holly and her friend April have a catering business, what's its name?

Answer: The Stanislavsky Catering Company

They are both actresses, hence the name. Method was the Stanislavsky acting method. Go figure.
10. The Woody Allen character is the husband or ex-husband of how many of the sisters?

Answer: Two

He is the ex-husband of Hannah, and marries Holly by the end of the film.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 23 2022 : Guest 92: 3/10
Dec 11 2022 : Guest 50: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Happy Feet Average
2. Hair Average
3. Haunted Mansion Tough
4. The Hills Have Eyes Average
5. High School Magical Average
6. He's Just Not That Into You Average
7. Hard to Kill Average
8. High Anxiety Average
9. Harry and The Hendersons Average
10. He Got Game Average
11. Hang 'Em High Average
12. A History of Violence Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us