Quiz about Haunted Mansion
Quiz about Haunted Mansion

Haunted Mansion Trivia Quiz


Welcome, foolish mortals! This is the first ever 'Haunted Mansion' quiz, based on the movie starring Eddie Murphy and the Disneyland ride. Some questions require some thinking and/or background knowledge. Have fun... if you dare.

A multiple-choice quiz by True7hFan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
True7hFan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,681
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1060
Last 3 plays: Guest 174 (10/15), Guest 174 (8/15), Guest 107 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which family owned the mansion for many generations? Hint

The Mortons
The Graceys
The Colemans
The Silvermans

2. What are the names of Jim's children? Hint

Morris and Michelle
Daniel and Morgan
Buddy and Megan
Michael and Megan

3. What is the name of the butler of the estate? Hint

Ramsey
Ramsley
It is never mentioned
Moriarty

4. How many Singing Busts were there? Hint

4
7
3
5

5. Rob Minkoff, the director of the film, is also the director of which of these movies? Hint

All of these
Stuart Little 2
The Lion King
Roller Coaster Rabbit

6. Which barbershop quartet that performs on Disneyland's Main Street USA, is featured in the film?

Answer: (Two or Three Words)
7. Madame Leota is named after a real person.

True
False

8. When Jim tells the kids he will be stopping at the mansion to do his business, how long did he promise them it would take? Hint

15 minutes
1 hour
30 minutes
20 minutes

9. In which state does the movie take place?

Answer: (One Word)
10. Which magazine did Jim find in his son's room? Hint

Sports Illustrated
Playboy
Maxim
Victoria's Secret

11. What is Jim's son's worst fear? Hint

ghosts
haunted houses
zombies
spiders

12. What is the name of the maid of the mansion? Hint

Dina
Ezra
Emma
Leota

13. In the end of the film, how many souls are released from haunting the mansion?

Answer: (One word, enter the number only; recall the ride)
14. Which song do the Singing Busts NOT sing? Hint

By the Light of the Silverly Moon
Grim Grinning Ghosts
She'll Be Coming 'Round the Mountain
They sing all of these.

15. You may recall some terrifying 'jump-in-your-seat' moments in which a character turns out to find the butler standing behind them (cue jump music). How many times does this happen? Hint

6
4
2
1


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which family owned the mansion for many generations?

Answer: The Graceys

The original Gracey patriarch built the mansion. Master Gracey (in the movie) and Ramsley, although both dead, have a history that is the subject of the backstory of the movie. Ramsley, the butler, poisoned the Master's lover, causing him to commit suicide.
2. What are the names of Jim's children?

Answer: Michael and Megan

Michael had recently turned ten, and Megan was twelve.
3. What is the name of the butler of the estate?

Answer: Ramsley

Ramsley is played by Terrence Stamp. The butler is the bad guy again!
4. How many Singing Busts were there?

Answer: 4

The hilarious Singing Busts are not only featured in the movie's graveyard scene, but also in the ride. Nearly every word Jim ends with, they continue with a song.
5. Rob Minkoff, the director of the film, is also the director of which of these movies?

Answer: All of these

Minkoff also directed the original "Stuart Little" film.
6. Which barbershop quartet that performs on Disneyland's Main Street USA, is featured in the film?

Answer: The Dapper Dans

7. Madame Leota is named after a real person.

Answer: True

She is named after Imagineer Leota Toombs Thomas, who worked on numerous Disneyland projects in the 1960s. Another interesting tidbit: the Graceys are named after Yale Gracey, one of the original designers of the ride.
8. When Jim tells the kids he will be stopping at the mansion to do his business, how long did he promise them it would take?

Answer: 20 minutes

Of course, when the storm arrives, the Evers find themselves stuck in the mansion for the night.
9. In which state does the movie take place?

Answer: Louisiana

If you look closely at Jim's license plate when the car pulls up, you can see that it is a Louisiana plate. For all you die-hard fans of the ride, you will recall that the attraction is in Disneyland's New Orleans Square. New Orleans, Louisiana.
10. Which magazine did Jim find in his son's room?

Answer: Sports Illustrated

11. What is Jim's son's worst fear?

Answer: spiders

Early in the movie we realize that Michael hates spiders, and doesn't have the nerve to kill one. In the end, he realizes he must face his fear in order to save his family.
12. What is the name of the maid of the mansion?

Answer: Emma

Dina Spybey plays the hyperactive Emma, one of the good (but a little crazy) ghosts of the estate. Wallace Shawn plays Ezra. "Unexplainable!"
13. In the end of the film, how many souls are released from haunting the mansion?

Answer: 999

The ghouls and ghosts "come out to socialize", although Ramsey goes to hell.
14. Which song do the Singing Busts NOT sing?

Answer: They sing all of these.

"Grim Grinning Ghosts" is sung very briefly as Jim and the kids approach the busts, although it is stopped abruptly.
15. You may recall some terrifying 'jump-in-your-seat' moments in which a character turns out to find the butler standing behind them (cue jump music). How many times does this happen?

Answer: 2

Source: Author True7hFan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 174: 10/15
Jan 18 2023 : Guest 174: 8/15
Jan 14 2023 : Guest 107: 10/15
Jan 13 2023 : Guest 137: 1/15
Jan 07 2023 : Guest 86: 11/15
Jan 05 2023 : Guest 174: 9/15
Dec 11 2022 : Guest 82: 1/15
Dec 08 2022 : Guest 64: 10/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "Non Nobis Domine, Non Nobis"- "Henry V" Easier
2. Highfalutin People Average
3. He's Just Not That Into You Average
4. Hard to Kill Average
5. High Noon Average
6. The Heavenly Kid Average
7. Hausu Average
8. Happy Feet Average
9. He Got Game Average
10. Heaven Knows, Mr. Allison Average
11. His Girl Friday Average
12. "Heidi" (1937) Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us