FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcocks Leading Ladies
Quiz about Hitchcocks Leading Ladies

The Ultimate Hitchcock's Leading Ladies Quiz | People Themed


Hitchcock fan? Have a go at this quiz about his leading ladies. Best of luck, and have fun!

A multiple-choice quiz by Bronte. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
Bronte
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,101
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
1284
- -
Question 1 of 20
1. Which actress, known only by her first name, played the part of Daisy in Hitchcock's early film 'The Lodger'? Hint


Question 2 of 20
2. In which film did Madeleine Carroll play the role of Pamela? Hint


Question 3 of 20
3. Which character was played by Margaret Lockwood in 'The Lady Vanishes'? Hint


Question 4 of 20
4. What is the first name of Joan Fontaine's character in 'Rebecca'? Hint


Question 5 of 20
5. Who played Carol Fisher in 'Foreign Correspondent'? Hint


Question 6 of 20
6. Which Hitchcock movie was the first to star Ingrid Bergman? Hint


Question 7 of 20
7. Which Hollywood legend played the part of Charlotte Inwood in 'Stage Fright'? Hint


Question 8 of 20
8. Who starred as Lisa Carol Freemont, opposite James Stewart in the movie 'Rear Window'? Hint


Question 9 of 20
9. Who does Shirley MacLaine portray in the 1955 release 'The Trouble With Harry'? Hint


Question 10 of 20
10. In which movie does Doris Day play Jo McKenna? Hint


Question 11 of 20
11. Which actress played Lina McLaidlaw? Hint


Question 12 of 20
12. In the movie 'Vertigo', who played the dual role of Madeleine Estler and Judy Barton? Hint


Question 13 of 20
13. In which movie does Eva Marie Saint play Eve Kendall? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of Janet Leigh's character in 'Psycho'? Hint


Question 15 of 20
15. Who played Melanie Daniels in the 1963 release 'The Birds'? Hint


Question 16 of 20
16. In the movie 'Marnie', what is the real first name of Tippi Hedren's character? Hint


Question 17 of 20
17. Which of these actresses appeared in the movie 'Topaz'? Hint


Question 18 of 20
18. What was the name of Julie Andrews' character in 'Torn Curtain'? Hint


Question 19 of 20
19. In 'Frenzy', which role was portrayed by Barbara Leigh-Hunt? Hint


Question 20 of 20
20. Who played Blanche in 'Family Plot'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actress, known only by her first name, played the part of Daisy in Hitchcock's early film 'The Lodger'?

Answer: June

This film was made in 1926, and released in 1927. It also starred Ivor Novello and Arthur Chesney, as well as June.
2. In which film did Madeleine Carroll play the role of Pamela?

Answer: The 39 Steps

'The 39 Steps' was released in 1935. Madeleine Carroll did appear in 'Secret Agent', but in the role of Elsa.
3. Which character was played by Margaret Lockwood in 'The Lady Vanishes'?

Answer: Iris Henderson

This film was released in 1938, and also starred Dame May Whitty.
4. What is the first name of Joan Fontaine's character in 'Rebecca'?

Answer: We are not told

This film was released in 1940, and is based upon the novel by Daphne Du Maurier. It also starred Laurence Olivier and Judith Anderson.
5. Who played Carol Fisher in 'Foreign Correspondent'?

Answer: Laraine Day

This film was released in 1940. Also starring was Joel McCrea.
6. Which Hitchcock movie was the first to star Ingrid Bergman?

Answer: Spellbound

'Spellbound' was made in 1944, and also starred Gregory Peck. Bergman also appeared in 'Notorious' (1945-1946) and 'Under Capricorn' (1948). She did not feature in 'I Confess'.
7. Which Hollywood legend played the part of Charlotte Inwood in 'Stage Fright'?

Answer: Marlene Dietrich

This film was released in 1950. Jane Wyman did appear in this film, but as Eve Gill.
8. Who starred as Lisa Carol Freemont, opposite James Stewart in the movie 'Rear Window'?

Answer: Grace Kelly

This film was released in 1954. Grace Kelly also starred in 'Dial M For Murder' and 'To Catch A Thief'.
9. Who does Shirley MacLaine portray in the 1955 release 'The Trouble With Harry'?

Answer: Jennifer Rogers

Mrs. Wiggs was played by Mildred Dunnock, Miss Graveley was played by Mildred Natwick, and Annie Hayworth is a character from the 1963 movie 'The Birds' (played by Suzanne Pleschette).
10. In which movie does Doris Day play Jo McKenna?

Answer: The Man Who Knew Too Much

This film was released in 1956, and was a remake of the 1934 version.
11. Which actress played Lina McLaidlaw?

Answer: Joan Fontaine

In the 1941 movie 'Suspicion', also starring Cary Grant.
12. In the movie 'Vertigo', who played the dual role of Madeleine Estler and Judy Barton?

Answer: Kim Novak

This movie was released in 1958. It also stars James Stewart as Scottie Ferguson and Barbara Bel Geddes as Midge Wood.
13. In which movie does Eva Marie Saint play Eve Kendall?

Answer: North By Northwest

This was released in 1959, and also starred Cary Grant.
14. What is the name of Janet Leigh's character in 'Psycho'?

Answer: Marion Crane

Lila Crane (Marion's sister) was played by Vera Miles. The other two names are made-up. This movie was released in 1960.
15. Who played Melanie Daniels in the 1963 release 'The Birds'?

Answer: Tippi Hedren

Rod Taylor and Jessica Tandy also starred in this movie.
16. In the movie 'Marnie', what is the real first name of Tippi Hedren's character?

Answer: Margaret

'Marnie' is short for 'Margaret'. This film was released in 1964, and also starred Sean Connery.
17. Which of these actresses appeared in the movie 'Topaz'?

Answer: Dany Robin

She played Nicole Devereaux in this 1969 release.
18. What was the name of Julie Andrews' character in 'Torn Curtain'?

Answer: Sarah Sherman

This movie was released in 1966.
19. In 'Frenzy', which role was portrayed by Barbara Leigh-Hunt?

Answer: Brenda Blaney

Babs Milligan was played by Anna Massey, Mrs. Oxford by Vivien Merchant, and Monica Barling by Jean Marsh. This movie was released in 1972.
20. Who played Blanche in 'Family Plot'?

Answer: Barbara Harris

Karen Black played Fran, Cathleen Nesbitt played Julia Rainbird, and Katherine Helmond played Mrs. Maloney. This movie was released in 1976.
Source: Author Bronte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us