Quiz about Indian Cinema
Quiz about Indian Cinema

Indian Cinema Trivia Quiz


Think you know all about Bollywood? Try this quiz to test your basics. Have fun. It's my first quiz.

A multiple-choice quiz by girlzz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Foreign Mixture
  8. »
  9. Bollywood

Author
girlzz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
344,127
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
738
Last 3 plays: Guest 92 (6/10), Guest 59 (7/10), Guest 49 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the movie "Billu", what is the name of the village where Billu lives? Hint

Kashi
Bundiya
Budhbuda
Bishanka

2. What is the name of Ritesh Deshmukh's character in "Dhamaal"? Hint

Rahul
Raghav
Roy
Rosan

3. In the movie "Don", which actress plays the role of Roma? Hint

Kareena Kapoor
Priyanka Chopra
Lara Dutta
Kajol Devgan

4. In the movie "Jab We Met", what is the name of Geet's Sister? Hint

Heer
Roop
Aarti
Harjit

5. In the movie "Atithi Tum Kab Jaoge", what is Paresh Rawal's bad habit? Hint

Burping
Groaning
Yelling
Farting

6. In the movie "Maine Pyar Kiya", what is Prem's friend's name? Hint

Manohar
Makhi
Mulchand
Madanlal

7. Who produced the super hit movie starring Salman Khan and Sonakshi Sinha with the famous song "Munni Badnam Hui"? Hint

Arbaaz Khan
Sanjay Leela bansali
Sohil Khan
Salman Khan

8. What is the name of the ruthless criminal in the movie "Force"? Hint

Vishnu
Yashvardan
Shiva
Hassan

9. In the movie "Robot", who plays the part of the hero and what is his robot's name? Hint

Arjun Rampal, RA-ONE
Sahid Kapoor, Super
Shahrukh Khan, G-ONE
Rajinikanth, Chitti

10. In the movie "Veer", who are the Khan brothers who acted? Hint

Shahrukh Khan and Amir Khan
Salman Khan and Arbaaz Khan
Salman Khan and Sohil Khan
Shahrukh Khan and Salman Khan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the movie "Billu", what is the name of the village where Billu lives?

Answer: Budhbuda

It is the same village where Sahir, the character played by Shahrukh Khan, comes to shoot his movie. It is the same village where his friend, Billu the barber, also lives. Billu tries to stay away from his friend, Sahir, because he believes Sahir may have forgotten him.
2. What is the name of Ritesh Deshmukh's character in "Dhamaal"?

Answer: Roy

Out of the four jokers, Roy is the most out-going one. He always thinks of new ideas like inserting a magnet in his belt which occasionally helps him but also gets him in trouble. Roy also likes to think of himself as the world's greatest detective.
3. In the movie "Don", which actress plays the role of Roma?

Answer: Priyanka Chopra

"Don" is a super-hit movie featuring Shahrukh Khan and Priyanka Chopra. Priyanka Chopra also appears in the sequel to the movie "Don." She has acted in many other movies and is a very famous actress.
4. In the movie "Jab We Met", what is the name of Geet's Sister?

Answer: Roop

Roop is the name of Geet's (Kareena Kapoor's) sister who wants Sahid/Additya to marry. She wants Roop and Additya to elope together.
5. In the movie "Atithi Tum Kab Jaoge", what is Paresh Rawal's bad habit?

Answer: Farting

Paresh Rawal, the great comedian, acts in the movie "Atithi Tum Kab Jaoge". He has a couple of bad habits. He gargles every morning and wakes up the whole family. He troubles the maid. He eats a lot and brings 5-6 friends for dinner. All of these are bad habits but farting every few minutes is even worse.
6. In the movie "Maine Pyar Kiya", what is Prem's friend's name?

Answer: Manohar

Manohar is Prem's friend as well as a servant. He is dead scared of Prem's dad and loves Suman (Bhagyashree) as his own sister.
7. Who produced the super hit movie starring Salman Khan and Sonakshi Sinha with the famous song "Munni Badnam Hui"?

Answer: Arbaaz Khan

This movie is "Dabangg" which means "Fearless". Arbaaz Khan is the producer in this movie, and Salman, his brother, is an actor. Arbaaz is not only a director but also an actor. He has acted alongside Salman in movies like "Jab Pyar Kiya To Darna Kya".
8. What is the name of the ruthless criminal in the movie "Force"?

Answer: Vishnu

Vishnu. He is the one that kills three officers and Maya just for revenge on Yash. Although his name is Vishnu (a Hindu god), he is like a demon that cannot live without violence.
9. In the movie "Robot", who plays the part of the hero and what is his robot's name?

Answer: Rajinikanth, Chitti

Rajinikanth is a much loved South Indian hero. He starred in this super-hit Bollywood movie alongside Aishwarya Rai. Arjun Rampal and Sharukh Khan acted in the movie "RA-ONE", not "Robot".
10. In the movie "Veer", who are the Khan brothers who acted?

Answer: Salman Khan and Sohil Khan

"Veer" is the famous romantic movie by Anil Sharma starring Salman Khan and Zarine Khan. Sohil also appears in the movie. Salman and Sohil have acted together in movies like "God Tussi Great Ho" and "Maine Pyar Kyun Kiya".
Source: Author girlzz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 92: 6/10
Jan 14 2023 : Guest 59: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 49: 1/10
Jan 04 2023 : Guest 42: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 114: 8/10
Dec 31 2022 : Guest 112: 5/10
Dec 29 2022 : Guest 86: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 116: 8/10
Dec 29 2022 : Guest 103: 8/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us