Quiz about Unique Bollywood
Quiz about Unique Bollywood

Unique Bollywood Trivia Quiz


Do you think you know many things about Hollywood? Now have a look at Bollywood!

A multiple-choice quiz by ankuranky3. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Foreign Mixture
  8. »
  9. Bollywood

Author
ankuranky3
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,688
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3405
Last 3 plays: Guest 1 (8/10), Guest 107 (10/10), Guest 92 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Hollywood is in the United States. In which country is Bollywood located?
Hint

Japan
Pakistan
China
India

2. Which city hosts Bollywood? Hint

New Delhi
Tokyo
Mumbai
Karachi

3. Which Bollywood star was selected as jury member for the Cannes Film Festival in 2003? Hint

Madhuri Dixit
Dilip Kumar
Aishwarya Rai
Shah Rukh Khan

4. Which Bollywood movie got a nomination in the Oscars for the Best Foreign Language Film in 2002? Hint

Devdas
Lagaan
Sholey
Company

5. Bollywood makes movies in which language? Hint

Urdu
Hindi
Chinese
Arabic

6. "Lagaan" recently got a special screening at the Cannes Film Festival.

True
False

7. Which great star received the award of "The Star of the Millennium" from BBC? Hint

Dilip Kumar
Amitabh Bacchan
Javed Jaffrey
Sunny Deol

8. Which of these has not acted in "Devdas"? Hint

Shahrukh Khan
Aamir Khan
Madhuri Dixit
Aishwarya Rai

9. This superstar was imprisoned after a man was killed by his rash and careless driving in Mumbai. Who is he? Hint

Salman Khan
Shah Rukh Khan
Amitabh Bacchan
Bobby Deol

10. Salman Khan, the most controversial actor rang this man 47 times a night to talk about Aishwarya Rai. Whom did he ring? Hint

Shahrukh Khan
Sanjay Dutt
Aamir Khan
Vivek Oberoi


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hollywood is in the United States. In which country is Bollywood located?

Answer: India

Hollywood is indeed the biggest extravaganza in world movie fair. But Bollywood, the heartbeat of India, has also its shine in its country of India.
2. Which city hosts Bollywood?

Answer: Mumbai

Bombay (now called Mumbai) is the biggest city of India and is famous for two things: Bollywood and Underworld. Underworld is the name given to the people and groups who fall in the category of gangsters, international groups who believe in grabbing money from people on the basis of power and 'guns'.
3. Which Bollywood star was selected as jury member for the Cannes Film Festival in 2003?

Answer: Aishwarya Rai

Aishwarya Raj was the first actress from India to be selected as a jury member for the reputed film festival. She was also crowned Miss World in 1994.
4. Which Bollywood movie got a nomination in the Oscars for the Best Foreign Language Film in 2002?

Answer: Lagaan

"Lagaan" was a great blockbuster movie at the box office in India. "Lagaan" was produced by the actor turned producer AAmir Khan and directed by Ashutosh Gowarikar.
5. Bollywood makes movies in which language?

Answer: Hindi

Hindi is the official language of India, and hence all the films in Bollywood are made in Hindi.
6. "Lagaan" recently got a special screening at the Cannes Film Festival.

Answer: False

"Devdas", a film about a drunken man, got the chance to be specially screened at Cannes in 2002.
7. Which great star received the award of "The Star of the Millennium" from BBC?

Answer: Amitabh Bacchan

Amitabh Bacchan is one of the greatest, and possibly the biggest star ever to be produced by Bollywood. It is said that at the age of sixty he was more famous than at thirty!
8. Which of these has not acted in "Devdas"?

Answer: Aamir Khan

Aamir Khan has acted in many superhit movies incuding 'Laagan' but not "Devdas". "Devdas" was the magnum opus of director Sanjay Leela Bhansali and was based on a novel of the same name. It is a story of a drunken man.
9. This superstar was imprisoned after a man was killed by his rash and careless driving in Mumbai. Who is he?

Answer: Salman Khan

Hit and run was the case when he was imprisoned (not for the first time!). He is a famous romeo in this tinseltown and is mad about Ms. Aishwarya Rai.
10. Salman Khan, the most controversial actor rang this man 47 times a night to talk about Aishwarya Rai. Whom did he ring?

Answer: Vivek Oberoi

Vivek Oberoi is the star of "Saathiya" and "Dum".
Source: Author ankuranky3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Miaow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 1: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 92: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 195: 1/10
Jan 26 2023 : Guest 223: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 182: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 77: 9/10
Jan 22 2023 : Guest 45: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bollywood Films Average
2. Bollywood Average
3. Bollywood 2001 Average
4. Bollywood Double Roles Average
5. Hindi Movies Average
6. Indian Film Industry Average
7. Bollywood Film Within Film Very Difficult
8. Bollywood 2009 Easier
9. Bollywood 2008 Average
10. Bollywoodland: Common Stars Average
11. Bollywood All Time Hits Average
12. Indian Cinema Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us