Quiz about Hindi Movies
Quiz about Hindi Movies

Hindi Movies Trivia Quiz


This quiz is about various Hindi/Indian movies. Any questions, comments, concerns?

A multiple-choice quiz by hamaadpo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Foreign Mixture
  8. »
  9. Bollywood

Author
hamaadpo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,638
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2434
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (8/10), Guest 1 (7/10), Guest 107 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Khabi Khushi Khabi Gham" was Hrithik Roshan's first film.

True
False

2. In "Sholay", what was the name of Basanti's horse? Hint

Asha
Leela
Jay
Dhano

3. What was the name of the alien in "Koi Mil Gaya"? Hint

E.T.
Jadoo
Baloo
Roy

4. What was the name of the lead 'bad-guy' in "Dhoom"? Hint

Jay
Anthony
Rohit
Kabir

5. What was Ramprasad Sharma's military rank in the movie "Main hoon Na"? Hint

Captain
Major
General
Lieutenant

6. Sushmita Sen was the lead actress in the movie "Raaz".

True
False

7. What kind of movie was "Hungama"? Hint

Horror
Romance
Comedy
Mystery

8. The movie, "Bhagam Bhag", was mainly based in which of the following cities? Hint

New York
London
Bombay
Sydney

9. Who was the antagonist in the movie "Lagaan"? Hint

Rajah Pooran Singh
Captain Andrew Russell
Bhuvan
Elizabeth

10. "Rang de Basanti" was released in the year 2006.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Khabi Khushi Khabi Gham" was Hrithik Roshan's first film.

Answer: False

Hrithik's first movie was "Kaho Naa Pyaar Hai", with Amisha Patel. The movie was also the debut film of Amisha Patel. The movie was basically about the unification of lovers through various accidents. "Khabi Khushi Khabi Gham" is a movie about the value of love in family. It is about the unification of a family split in two by father and son.
2. In "Sholay", what was the name of Basanti's horse?

Answer: Dhano

In "Sholay", Hema Malini played Basanti who drove a "tanga". Basanti used Dhano to pull her "tanga". Dhano was a white, female horse which was a constant source of transport throughout the film. Dhano "listened" to Basanti's feelings and emotions throughout the film.
3. What was the name of the alien in "Koi Mil Gaya"?

Answer: Jadoo

The alien's name was Jadoo. Rohit, a retarded man, befriended Jadoo and received powers to make him well. Jadoo was a short, blue, human-like alien who protected Rohit and gave him powers to enable him to return to normal.
4. What was the name of the lead 'bad-guy' in "Dhoom"?

Answer: Kabir

Kabir was played by John Abraham in "Dhoom". In the movie, John/Kabir used motorcycles to get away after looting places. He was a quiet man with long hair, who was a genius in thefts. The character was somewhat like Danny Ocean from "Ocean's Eleven". He designed all plans for the thefts.
5. What was Ramprasad Sharma's military rank in the movie "Main hoon Na"?

Answer: Major

Shah Rukh Khan played Ramprasad Sharma as a major. In the movie, he went to college to protect the daughter of India's General. The major was to protect the general's daughter by impersonating a student. The daughter's life was threatened by a terrorist. Ramprasad Sharma's father was the influence for Sharma to become a strict soldier.
6. Sushmita Sen was the lead actress in the movie "Raaz".

Answer: False

The lead actress of the movie was Bipasha Basu. The movie was a horror movie which was released in 2002. Basu is a new generation actress who has done many movies with actor John Abraham. In the movie Raaz, Basu saw apparitions and spirits whereas no one else could. The spirits eventually led to the solution of a mystery.
7. What kind of movie was "Hungama"?

Answer: Comedy

The main actors are Akshay Khanna, Aaftab Shivdasani, Rimi Sen, Paresh Rawal, Rajpal Yadav, and Shoma Anand. It was a movie of total confusion and misunderstanding. An example of one misunderstanding was a lie told by a girl in order to get a job. The girl, Anjali, happened to have the same name as her "father's" wife. This led to the misunderstanding of a man falling in love with Anjali who also happened to be a wedded lady.
8. The movie, "Bhagam Bhag", was mainly based in which of the following cities?

Answer: London

For the first time, Akshay Kumar and Govinda worked together in a movie.
The plot was similar to the movie, "Hera Pheri". Many sites, such as Buckingham Palace and Big Ben, were seen in the movie. Much of the British cultural atmosphere was shown with performances of a retro-band similar to the Beatles.
9. Who was the antagonist in the movie "Lagaan"?

Answer: Captain Andrew Russell

The movie won 32 awards including Best Movie, Best Actor, and Best Director. The movie had been produced by the lead actor, Aamir Khan. Captain Russell, who was played by actor Paul Blackthorne, was an arrogant officer of the British rule in the province of Champaneer, India. Russell set a bet with a farmer that if beaten in a game of cricket, he would cancel the tax on the province. Captain Russell was shown throughout the film as being cruel and selfish towards the villagers.
10. "Rang de Basanti" was released in the year 2006.

Answer: True

The movie was written and directed by Rakeysh Omprakash Mehra. Made on a budget of Rs. 25 crores, the filming was completed in and around New Delhi. The basic plot of the movie was how revered freedom fighters, such as Bhagat Singh, influenced the patriotic actions of the youth of India today.
Source: Author hamaadpo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor tiffanyram before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 82: 8/10
Feb 01 2023 : Guest 1: 7/10
Jan 31 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 125: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 136: 8/10
Jan 29 2023 : Guest 92: 4/10
Jan 29 2023 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us