Quiz about Bollywoodland Common Stars
Quiz about Bollywoodland Common Stars

Bollywoodland: Common Stars Trivia Quiz


Can you guess which actor or actress appeared in the films listed in the quiz? ** May contain spoilers **

A multiple-choice quiz by ff501998. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Foreign Mixture
  8. »
  9. Bollywood

Author
ff501998
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,111
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1470
Last 3 plays: Guest 107 (6/10), Guest 175 (2/10), Guest 223 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Kuch Kuch Hota Hain", "Kabhi Khushi Kabhie Gham", "Kal Ho Na Ho" and "Kabhi Alvida Na Kehna" were produced by Dharma Productions. Which of the following actors or actresses appeared in all four films? Hint

Saif Ali Khan
Amitabh Bachchan
Shahrukh Khan
Preity Zinta

2. "Maine Pyaar Kiya", "Hum Aapke Hain Koun", "Hum Saath Saath Hain" and "Vivaah" were family dramas directed by Sooraj Barjatya. Which of the following actors or actresses appeared in all four films? Hint

Salman Khan
Himani Shivpuri
Reema Lagoo
Mohnish Behl

3. The films "Saajan", "Hum Dil De Chuke Sanam", "Kuch Kuch Hota Hain", "Mujshe Shaadi Karogi" and "Jaan-e-man" were all love triangles. Which of the following actors or actresses appeared in these five films? Hint

Akshay Kumar
Priyanka Chopra
Madhuri Dixit
Salman Khan

4. "Baazigar", "Gupt", "Dushman" and "Fanaa" were all thrillers. Which of the following actors or actresses appeared in these four films? Hint

Kajol
Shahrukh Khan
Shilpa Shetty
Salman Khan

5. Amitabh Bachchan and Abhishek Bachchan appeared in the films "Bunty aur Babli", "Kabhi Alvida Na Kehna", and "Sarkar".

True
False

6. "Kaal", "Zinda", "Taxi No 9211", "Dhoom" and "Kabul Express" were films where a love story was not the main plot. Which of the following actors or actresses appeared in all these five films? Hint

Arshad Warsi
John Abraham
Rani Mukherjee
Lara Dutta

7. The movies "Hum Tum", "Parineeta", "Salaam Namaste", "Being Cyrus", "Omkara" and "Eklavya" proved that this star had "come of age". Which one of the following was this star? Hint

Vidya Balan
Raima Sen
Sanjay Dutt
Saif Ali Khan

8. Which of the following actors appeared in the comedies "Munnabhai MBBS", "Anthony Kaun Hai", "Lage Raho Munnabhai" and "Golmaal"? Hint

Boman Irani
Arshad Warsi
Sanjay Dutt
Jimmy Shergill

9. "Mangal Pandey", "Rang De Basanti" and "Fanaa" were comeback movies for which of the following actors? Hint

Saif Ali Khan
Aamir Khan
Kunaal Kapoor
Siddharth

10. Does Rani Mukherjee play the lead actress in the films "Hum Tum", "Veer-Zaara", "Paheli", "Black" and "Bunti aur Babli"?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Kuch Kuch Hota Hain", "Kabhi Khushi Kabhie Gham", "Kal Ho Na Ho" and "Kabhi Alvida Na Kehna" were produced by Dharma Productions. Which of the following actors or actresses appeared in all four films?

Answer: Shahrukh Khan

All the four movies were produced by Dharma Productions, which is now owned by Karan Johar. Out of the four films, only "Kal Ho Na Ho" was directed by Nikhil Advani and the rest were directed by Karan Johar.
Shahrukh Khan, one of the most popular actors in Bollywood, starred in all the four films. A personal friend of Karan Johar, Shahrukh Khan has been the lead actor in all of Johar's films.
2. "Maine Pyaar Kiya", "Hum Aapke Hain Koun", "Hum Saath Saath Hain" and "Vivaah" were family dramas directed by Sooraj Barjatya. Which of the following actors or actresses appeared in all four films?

Answer: Mohnish Behl

Mohnish Behl appeared in these four Rajshri Production films. Along with Mohnish Behl, Alok Nath also appeared in these four films.
Mohnish Behl had substantial roles in three of these films. He played the antagonist in "Maine Pyaar Kiya", an elder brother in both "Hum Aapke Hain Koun" and "Hum Saath Saath Hain". He made a guest appearance in "Vivaah" as a doctor.
3. The films "Saajan", "Hum Dil De Chuke Sanam", "Kuch Kuch Hota Hain", "Mujshe Shaadi Karogi" and "Jaan-e-man" were all love triangles. Which of the following actors or actresses appeared in these five films?

Answer: Salman Khan

Salman Khan is known as the seventh most handsome man in the world and is usually known to potray a mixture of 'chocolate-box' lover and 'action' hero in most of his films. Out of the films listed, Salman lost his lady love to Sanjay Dutt ("Saajan"), Ajay Devgan ("Hum Dil De Chuke Sanam") and Shahrukh Khan ("Kuch Kuch Hota Hain").

In both "Mujshe Shaadi Karogi" and "Jaan-e-man", Salman defeated the other contender, Akshay Kumar, to win the girl.
4. "Baazigar", "Gupt", "Dushman" and "Fanaa" were all thrillers. Which of the following actors or actresses appeared in these four films?

Answer: Kajol

One of the most popular actresses in Indian cinema, Kajol hunted down her sister's murderer in both "Baazigar" and "Dushman". She played a murderer in "Gupt" and the wife of a militant in "Fanaa".
5. Amitabh Bachchan and Abhishek Bachchan appeared in the films "Bunty aur Babli", "Kabhi Alvida Na Kehna", and "Sarkar".

Answer: True

In "Kabhi Alvida Na Kehna" and "Sarkar", real life father (Amitabh) and son (Abhishek) played father and son on screen. In "Bunty aur Babli", Amitabh played a cop trying to catch the conman, played by Abhishek.
6. "Kaal", "Zinda", "Taxi No 9211", "Dhoom" and "Kabul Express" were films where a love story was not the main plot. Which of the following actors or actresses appeared in all these five films?

Answer: John Abraham

A model, John Abraham has made a successful career as an actor in Bollywood. "Kaal" was a thriller based inside a jungle, as was "Zinda", where John played the antagonist. "Taxi No 9211" and "Dhoom" were adventures. "Kabul Express" was set in war torn Afghanistan where John played a journalist.
7. The movies "Hum Tum", "Parineeta", "Salaam Namaste", "Being Cyrus", "Omkara" and "Eklavya" proved that this star had "come of age". Which one of the following was this star?

Answer: Saif Ali Khan

Saif Ali Khan made his debut in 1992 with "Parampara". His earlier films were disappointing but he proved to be a good supporting actor in films like "Hum Saath Saath Hain", "Dil Chahta Hain" and "Kal Ho Na Ho". Saif's breakthrough film was "Hum Tum" where he proved that he could be the lead actor.

He proved his mettle as an actor in "Parineeta" and "Omkara". He co-starred with Sanjay Dutt Vidya Balan and Raima Sen in "Parineeta" and "Eklavya", both produced by Vidhu Vinod Chopra.
8. Which of the following actors appeared in the comedies "Munnabhai MBBS", "Anthony Kaun Hai", "Lage Raho Munnabhai" and "Golmaal"?

Answer: Arshad Warsi

Arshad Warsi, Sanjay Dutt, Jimmy Shergill and Boman Irani acted in the two "Munnabhai" movies, which were directed by Rajkumar Hirani. Arshad Warsi and Sanjay Dutt appeared together in "Anthony Kaun Hai". Arshad appeared along with three other actors in the comedy "Golmaal".
9. "Mangal Pandey", "Rang De Basanti" and "Fanaa" were comeback movies for which of the following actors?

Answer: Aamir Khan

Aamir Khan starred in two highly acclaimed movies "Dil Chahta Hain" and "Lagaan" in 2001. "Lagaan" earned a Best Foreign Picture nomination at the 2002 Oscars. Aamir Khan came back in 2005 after a four year hiatus, with "Mangal Pandey". In 2006 "Rang De Basanti" and "Fanaa" became two of the biggest hits of the year.
10. Does Rani Mukherjee play the lead actress in the films "Hum Tum", "Veer-Zaara", "Paheli", "Black" and "Bunti aur Babli"?

Answer: no

Rani played the lead actress in "Hum Tum", "Paheli", "Black" and "Bunti Aur Babli" but not in "Veer-Zaara". In "Veer-Zaara", Rani was part of the supporting cast and was a Pakistani lawyer who united the main lead pair of Shahrukh Khan and Preity Zinta in the film.
Source: Author ff501998

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 175: 2/10
Jan 30 2023 : Guest 223: 6/10
Jan 28 2023 : Guest 49: 6/10
Jan 27 2023 : Guest 78: 8/10
Jan 26 2023 : Guest 182: 7/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 182: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 103: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bollywood All Time Hits Average
2. Bollywood Films Average
3. Unique Bollywood Easier
4. Bollywood Average
5. A Brief History of Indian Cinema Average
6. Indian Film Industry Average
7. Bollywood Through the Decades: Actors Average
8. Bollywood 2001 Average
9. Bollywood 2008 Average
10. Bollywood Film Within Film Very Difficult
11. Who Played the Lead Role? Easier
12. Hindi Movies Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us