FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lethal Weapon Series
Quiz about Lethal Weapon Series

"Lethal Weapon" Series Trivia Quiz


Good luck!

A multiple-choice quiz by nkulcsar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lethal Weapon

Author
nkulcsar
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
517
Last 3 plays: matthewpokemon (8/10), Guest 74 (3/10), Guest 51 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the first "Lethal Weapon" movie Riggs tells Murtaugh that a lot of _________ carry his type of gun. Hint


Question 2 of 10
2. In the third "Lethal Weapon" movie Roger and Martin get demoted after causing a lot of damage in the first scene.


Question 3 of 10
3. In the second "Lethal Weapon" movie, after the villain says "diplomatic immunity" he gets shot by Murtaugh. What is Murtaugh's response to that? Hint


Question 4 of 10
4. In the third "Lethal Weapon" movie who says to Riggs, "Hey get your finger outta my bottle and give me that gun!"? Hint


Question 5 of 10
5. In the second "Lethal Weapon" movie what does the toilet paper say when Murtaugh is on the toilet and figures out there is a bomb? Hint


Question 6 of 10
6. In the third "Lethal Weapon" movie what does Riggs eat when he's trying to quit smoking? Hint


Question 7 of 10
7. In the fourth "Lethal Weapon" movie what do Murtaugh and Riggs NOT call Butters (Murtaugh's son in law)? Hint


Question 8 of 10
8. In the third "Lethal Weapon" movie what do they call the type of wound Leo suffers when he is shot in the arm? Hint


Question 9 of 10
9. In what movie does Riggs find out who killed his wife? Hint


Question 10 of 10
10. In the third "Lethal Weapon" movie which wire does Riggs cut when trying to disarm the bomb in the car? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : matthewpokemon: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 74: 3/10
Apr 14 2024 : Guest 51: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first "Lethal Weapon" movie Riggs tells Murtaugh that a lot of _________ carry his type of gun.

Answer: old timers

When they first become partners in the very first movie they talk about what guns they use. Riggs uses an automatic while Murtaugh is still using a six shooter.
2. In the third "Lethal Weapon" movie Roger and Martin get demoted after causing a lot of damage in the first scene.

Answer: True

They attempted to diffuse a bomb, unsuccessfully, rather than wait for the bomb squad. They are soon re-promoted.
3. In the second "Lethal Weapon" movie, after the villain says "diplomatic immunity" he gets shot by Murtaugh. What is Murtaugh's response to that?

Answer: "It's just been revoked"

Right before he shoots the bad guy he tells him that his immunity has just been revoked and then he shoots him dead. Riggs is already on the ground after being shot four times.
4. In the third "Lethal Weapon" movie who says to Riggs, "Hey get your finger outta my bottle and give me that gun!"?

Answer: Murtaugh

When Riggs finds Murtaugh drunk on his boat they get into an argument. Murtaugh points his gun at Riggs and he says this line after Riggs puts his finger in the barrel of the gun...not the bottle.
5. In the second "Lethal Weapon" movie what does the toilet paper say when Murtaugh is on the toilet and figures out there is a bomb?

Answer: Boom! You're dead

He is so happy that he gets to relax and enjoy his magazine while on the toilet in an empty house but then he glances over and sees the writing on the toilet paper. He spends hours on the toilet not moving for fear of blowing up.
6. In the third "Lethal Weapon" movie what does Riggs eat when he's trying to quit smoking?

Answer: Dog treats and an onion

Murtaugh tells him to chew on the dog treats when they're hiding in his house. After that Riggs eats them all the time because they taste okay but they don't really take away his craving for cigarettes.
7. In the fourth "Lethal Weapon" movie what do Murtaugh and Riggs NOT call Butters (Murtaugh's son in law)?

Answer: Bubbles

They can never get his name right and Riggs usually calls him Biscuits. When Butters calls for blankets they think for a second that his name is Blanket. No matter how many times Butters tells them his name they still don't say it right.
8. In the third "Lethal Weapon" movie what do they call the type of wound Leo suffers when he is shot in the arm?

Answer: dumb dumb

Riggs and Murtaugh scare Leo by telling him that a man was shot in the thumb and it was a dumb dumb wound that killed him. Then they write "proctological exam" on his chart as a prank.
9. In what movie does Riggs find out who killed his wife?

Answer: Lethal Weapon 2

The villian's sidekick tells a story of how he tried running Riggs off the road but when he looked inside the car he noticed it was actually Riggs' wife. Later on, Riggs kills him for it.
10. In the third "Lethal Weapon" movie which wire does Riggs cut when trying to disarm the bomb in the car?

Answer: red wire

He says he will cut the blue but he also says red so we only know for sure if we watch the scene closely. He cuts the red wire which sets the timer to go very fast and detonates the bomb. Luckily they get out in time and save a cat.
Source: Author nkulcsar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us