FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lethal Weapon
Quiz about Lethal Weapon

Lethal Weapon Quiz for Experts | Movies


Here are some questions about the first "Lethal Weapon" movie.

A multiple-choice quiz by Moviegoer14. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lethal Weapon

Author
Moviegoer14
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,834
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
4480
Last 3 plays: Guest 24 (19/25), Guest 98 (21/25), Guest 166 (21/25).
- -
Question 1 of 25
1. Martin Riggs is played by Mel Gibson.


Question 2 of 25
2. Who plays Roger Murtaugh? Hint


Question 3 of 25
3. Lycia Naff is the actress who plays Amanda Hunsacker.


Question 4 of 25
4. Which of the following actors plays Joshua? Hint


Question 5 of 25
5. "Jingle Bells" is the song that plays in the beginning of the movie before Amanda jumps out of the window.


Question 6 of 25
6. What kind of gun does Riggs carry? Hint


Question 7 of 25
7. Riggs was in the Vietnam War.


Question 8 of 25
8. Is there a part in the movie where Riggs is thought to be dead?


Question 9 of 25
9. Riggs tried to kill himself after he jumped off the building.


Question 10 of 25
10. What was the name of the boy Rianne was dating, and who was later killed? Hint


Question 11 of 25
11. Alfred, the little boy who saw a blonde man go to Dixie's house, said that the man had a tattoo. What was the tattoo? Hint


Question 12 of 25
12. On which arm does Riggs wear his watch? Hint


Question 13 of 25
13. In the beginning, Riggs was testing drugs before he busted the drug dealers selling them. How many drug dealers were there? Hint


Question 14 of 25
14. How old was Riggs when he killed a guy from "a thousand yards out"? Hint


Question 15 of 25
15. Michael Hunsacker was holding a carton of milk when Joshua shot and killed him from the helicopter.


Question 16 of 25
16. What is the name of Murtaugh's cat? Hint


Question 17 of 25
17. What birthday did Roger celebrate in the beginning of the movie? Hint


Question 18 of 25
18. What did Captain Murphy say about Roger's beard after Roger had shaved it? Hint


Question 19 of 25
19. Why did Murtaugh try to attack Riggs in the beginning when Riggs pulled out his gun in the police station? Hint


Question 20 of 25
20. Riggs jumped off of the building with the clerk because Riggs wanted to kill himself.


Question 21 of 25
21. What Indian name did Riggs call Roger in the movie? Hint


Question 22 of 25
22. Who did McAllister and Joshua kidnap to get Murtaugh to tell them what Hunsacker told him? Hint


Question 23 of 25
23. How did Joshua finally end up dying? Hint


Question 24 of 25
24. Who has a huge crush on Riggs? Hint


Question 25 of 25
25. What is the name of Riggs' late wife? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 24: 19/25
May 06 2024 : Guest 98: 21/25
May 03 2024 : Guest 166: 21/25
Apr 28 2024 : Guest 73: 18/25
Apr 28 2024 : SleepyPete: 18/25
Apr 27 2024 : Guest 185: 17/25
Apr 24 2024 : Guest 110: 18/25
Apr 17 2024 : russtang: 17/25
Apr 16 2024 : Guest 174: 15/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Martin Riggs is played by Mel Gibson.

Answer: True

He is my favorite actor of all time. This was probably one of his best movies, along with "Braveheart".
2. Who plays Roger Murtaugh?

Answer: Danny Glover

Samuel L. Jackson was actually in a spoof of this movie called "National Lampoon's Loaded Weapon I," also starring Emilio Estevez and William Shatner.
3. Lycia Naff is the actress who plays Amanda Hunsacker.

Answer: False

Lycia Naff is actually the actress who plays Dixie, the hooker questioned by police after Amanda's death. (And to all of you who think that the actress is actually Pam Grier, please do not send me a note telling me so. I have checked and rechecked this fact many times and every cast list I've gone to has said that the actress was Lycia Naff.

In fact, Pam Grier was not even in this movie.)
4. Which of the following actors plays Joshua?

Answer: Gary Busey

Damon Hines played Nick Murtaugh, Tom Atkins played Michael Hunsacker, and Mitch Ryan played General Peter McAllister.
5. "Jingle Bells" is the song that plays in the beginning of the movie before Amanda jumps out of the window.

Answer: False

The song that plays is actually "Jingle Bell Rock".
6. What kind of gun does Riggs carry?

Answer: 9mm Baretta

Roger told Riggs that he carried a six-shooter (a "4-inch Smith") and Riggs said, "A lot of old-timers carry those."
7. Riggs was in the Vietnam War.

Answer: True

So were Murtaugh and Hunsacker. The two of them had fought together, then Hunsacker went on to work with Air America and Shadow Company.
8. Is there a part in the movie where Riggs is thought to be dead?

Answer: Yes

Joshua shot Riggs, who fell through the glass window of a store. Murtaugh went to make sure he was all right, and for the briefest of moments, he thought Riggs might be dead. But he was wearing his vest (for once), so he was alright.
9. Riggs tried to kill himself after he jumped off the building.

Answer: True

Murtaugh gave him a gun and told Riggs to kill himself, but then intervened at the last second. Riggs also tried to kill himself in the very beginning of the movie, when he was in his trailer looking at a picture of his late wife.
10. What was the name of the boy Rianne was dating, and who was later killed?

Answer: Mark

He was the blonde one with "pits in his face," as Murtaugh put it.
11. Alfred, the little boy who saw a blonde man go to Dixie's house, said that the man had a tattoo. What was the tattoo?

Answer: Special forces tattoo

It was exactly the same tattoo that Riggs had on his arm.
12. On which arm does Riggs wear his watch?

Answer: Right

Not an important part of the movie, I know, but interesting all the same.
13. In the beginning, Riggs was testing drugs before he busted the drug dealers selling them. How many drug dealers were there?

Answer: 4

We saw three at first, but one was hiding behind a tree and tried to shoot Riggs, but he missed Riggs and hit one of the other drug dealers instead.
14. How old was Riggs when he killed a guy from "a thousand yards out"?

Answer: 19

"Maybe 8 or even 10 guys in the world could've made that shot. It's the only thing I was ever good at."
15. Michael Hunsacker was holding a carton of milk when Joshua shot and killed him from the helicopter.

Answer: False

He was actually holding a carton of eggnog.
16. What is the name of Murtaugh's cat?

Answer: Burbank

Sam is the name of Riggs' dog, and the other two I just made up.
17. What birthday did Roger celebrate in the beginning of the movie?

Answer: 50th

As he said many times during the movie, "I'm too old for this."
18. What did Captain Murphy say about Roger's beard after Roger had shaved it?

Answer: He looked younger with it

Rianne had said that he looked older with the beard.
19. Why did Murtaugh try to attack Riggs in the beginning when Riggs pulled out his gun in the police station?

Answer: He thought he was a crook

Roger ran towards Riggs yelling, "Gun!", but Riggs ended up pinning him to the ground.
20. Riggs jumped off of the building with the clerk because Riggs wanted to kill himself.

Answer: False

He actually did it just to get the other guy off the building. That was one of the funniest parts of the whole movie.
21. What Indian name did Riggs call Roger in the movie?

Answer: Cochise

"We got the edge, Cochise." I actually thought that Riggs was saying "goat cheese" the first few times I saw the movie.
22. Who did McAllister and Joshua kidnap to get Murtaugh to tell them what Hunsacker told him?

Answer: Rianne

"We don't want your daughter. We just wanna know what Hunsacker told you."
23. How did Joshua finally end up dying?

Answer: Shot

Riggs was going to break his neck, but said it wasn't worth it. Then, both he and Roger shot and killed Joshua when he tried to grab a uniformed cop's gun. McAllister had a car crash and was killed when the car exploded.
24. Who has a huge crush on Riggs?

Answer: Rianne

She shows it throughout the movie, and he notices it time and time again.
25. What is the name of Riggs' late wife?

Answer: Victoria Lynn

"Merry Christmas, Victoria Lynn. I love you."
Source: Author Moviegoer14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us