FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Ultimate Lethal Weapon 2
Quiz about The Ultimate Lethal Weapon 2

The Ultimate "Lethal Weapon 2" Quiz


A quiz on the second of arguably the best series of films in the buddy cop genre starring Danny Glover and Mel Gibson as Murtaugh and Riggs. I enjoyed compiling this quiz and if it is well received, I hope to do one each for the remaining two.

A multiple-choice quiz by deaks. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lethal Weapon

Author
deaks
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
143,790
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
2958
Last 3 plays: Guest 87 (23/25), Guest 24 (15/25), Guest 78 (15/25).
- -
Question 1 of 25
1. In the opening sequences of the film Martin Riggs and Roger Murtaugh are involved in a high speed car chase. What is their police call sign? Hint


Question 2 of 25
2. When the car chase comes to an end the assailant's car crashes into a shop window and ends up on its roof. The trunk is then opened. What falls out? Hint


Question 3 of 25
3. In one scene Martin is in a straitjacket and some of his fellow officers are betting on how long it will take him to get out of it. To get out of it Martin dislocates his shoulder. Which one?

Answer: (one word Left or right, l or r)
Question 4 of 25
4. Whilst in the police station Roger mentions to Martin that Rianne, his daughter, is appearing in a commercial. What channel is it on and at what time? Hint


Question 5 of 25
5. What brand of condom's was Rianne advertising in her commercial? Hint


Question 6 of 25
6. After watching the commercial Roger is angry. He makes his younger children go to bed. Rianne has a friend, George, who is also in the house. What does Roger say to make him leave? Hint


Question 7 of 25
7. What does Trish find in Martin's dirty laundry that reminds Martin of the night his wife died? Hint


Question 8 of 25
8. After the car chase debacle Martin and Roger are re-assigned to baby-sit a drugs money launderer named Leo Getz, played superbly by Joe Pesci, at a hotel. What room number is he in? Hint


Question 9 of 25
9. After a conversation with Leo, that lead Martin and Roger to pay a visit to the house on stilts, they see the man who tried to kill Leo in his hotel room. A car chase ensues which leads to the death of the man. How does he die? Hint


Question 10 of 25
10. After the car chase Martin and Roger go back to the house on stilts to arrest the other people that are there. This is where they meet Arjen Rudd who informs them that they are South Africans and cannot be arrested because they have diplomatic immunity. Who plays Arjen Rudd?

Answer: (Two words Full name or last name only)
Question 11 of 25
11. When they leave the building Martin meets Rika Van Den Haas, Consulate Secretary to Arjen Rudd. Who plays her?

Answer: (Two words Full or last name only)
Question 12 of 25
12. What is Rika Van Den Haas's nationality? Hint


Question 13 of 25
13. To unnerve Arjen, Martin follows him around. Which one of these is not a place where Arjen sees Martin? Hint


Question 14 of 25
14. One of the most memorable scenes is the bathroom scene where Roger cannot get off the toilet for fear of setting off an explosion. When Martin calls at Roger's house and enters the bathroom what is Roger reading? Hint


Question 15 of 25
15. When Martin meets Rika in the supermarket what does he say he needs to buy? Hint


Question 16 of 25
16. By now the South Africans are really angry and intend to kill all the officers who are on their case. How many police officers are killed in these attacks? Hint


Question 17 of 25
17. While the police officers are being killed, Roger is attacked at his own house by two men. What tool does Roger use to kill them? Hint


Question 18 of 25
18. At the same time Martin is having a romantic liaison with Rika at his house on the beach. How many helicopters are sent to kill him? Hint


Question 19 of 25
19. Martin and Rikka get away from their attackers. Martin takes her to her home and when he comes out he is knocked unconscious and captured by the South African drug runners. They chain him up and are going to throw him into the sea. But before they do, he learns the truth about Victoria's death. Also when Martin is thrown into the water he sees that Rikka has also been killed. What is the character name of the man who murdered them? Hint


Question 20 of 25
20. Martin and Roger track the drug runners down to the harbour. They are putting all their money onto a ship called 'Alba Varden'. Underneath the ship's name is the name of a city. Which one? Hint


Question 21 of 25
21. Once on the ship, Martin and Roger get trapped inside a cargo container. Inside there is a car and a large sum of money. After taking a handful of notes what does Roger say he could do with the money? Hint


Question 22 of 25
22. After a great fight scene In which Martin is stabbed in the leg and beaten up he finally kills the man who murdered Victoria and Rikka by dropping a cargo container on him. What is written on the side of the container? Hint


Question 23 of 25
23. Who eventually kills Arjen Rudd? Hint


Question 24 of 25
24. Lying badly injured on the floor what does Martin ask Roger for before the cops arrive? Hint


Question 25 of 25
25. And finally, during the movie Martin watches his comic heroes on the television. Also some scenes in the movie contain routines of theirs. Who are they?

Answer: (Three words (first word 'The') Larry Curly Moe)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 26 2024 : Guest 87: 23/25
May 20 2024 : Guest 24: 15/25
May 14 2024 : Guest 78: 15/25
May 11 2024 : Guest 24: 19/25
May 02 2024 : Guest 98: 16/25
Apr 27 2024 : Guest 185: 12/25
Apr 24 2024 : Guest 110: 10/25
Apr 20 2024 : Guest 71: 17/25
Apr 16 2024 : Guest 174: 15/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the opening sequences of the film Martin Riggs and Roger Murtaugh are involved in a high speed car chase. What is their police call sign?

Answer: 20 William 15

Martin and Roger are involved in a car chase and they just happen to be in Trish's (Rogers wife) brand new station wagon. Roger pleads with Martin not to get any scratches on it. No chance! By the end of the movie the car is a wreck.
2. When the car chase comes to an end the assailant's car crashes into a shop window and ends up on its roof. The trunk is then opened. What falls out?

Answer: Gold Krugerrands

The South African Krugerrand was first mass-produced in 1970. During the car chase Martin and Roger overhear the assailant's on the police radio. They had unusual accents. No one knew what it was. Kruggerands falling out of the car should have been a clue but no one got the connection.
3. In one scene Martin is in a straitjacket and some of his fellow officers are betting on how long it will take him to get out of it. To get out of it Martin dislocates his shoulder. Which one?

Answer: Right

Ouch! He dislocated his shoulder once and ever since then he has this ability to dislocate his shoulder at will. It looks painful when he does it but not as painful as when he has to put his shoulder back in place by hitting it against a solid object.
4. Whilst in the police station Roger mentions to Martin that Rianne, his daughter, is appearing in a commercial. What channel is it on and at what time?

Answer: Channel 8 at 8 o'clock

This commercial leads to some of the funniest moments in the movie. Roger tells Martin about the Rianne appearing on the television then Martin tells all the other people in their department to watch it. The commercial is for condoms which angers Roger as he knows that he is going to be teased about it at work.
5. What brand of condom's was Rianne advertising in her commercial?

Answer: 'Ramsey's Extra'

Roger still sees Rianne as his little girl and is so angry when he sees the commercial. Brilliant scene.
6. After watching the commercial Roger is angry. He makes his younger children go to bed. Rianne has a friend, George, who is also in the house. What does Roger say to make him leave?

Answer: "I gotta gun."

Roger's reaction is comically superb. After getting rid of everyone he worries about what his work colleagues are going to say. As if to strengthen his doubts there is a workman in the house who says "I loved it. It makes me wanna go out and buy some right now."
7. What does Trish find in Martin's dirty laundry that reminds Martin of the night his wife died?

Answer: Gold Pen

In this scene Martin tells Trish about the night Victoria died. He was to have met her at a restaurant at 8 o'clock. He was so busy at work that he had forgotten. When he got home at about midnight he was told of her death. That was when he collapsed to the floor shaking.

He was just lying there and he looked under the couch and he saw the gold pen that he had lost two months previously. He took the gold pen to the morgue with him and after he had identified Victoria the pen was used to sign for her body.
8. After the car chase debacle Martin and Roger are re-assigned to baby-sit a drugs money launderer named Leo Getz, played superbly by Joe Pesci, at a hotel. What room number is he in?

Answer: 612

To get people to remember his name he used a phrase "Whatever you need Leo Getz."
Another great scene is when Martin and Roger arrive at the hotel, an attempt is made on Leo's life by a man posing as a porter. The assassin pulls out a gun from underneath a trolley. Leo sees this and tries to wrestle it from him. When Martin notices what is happening he runs over to help Leo and all three men fall out of the window into the hotel pool.
Chaos ensues as the man escapes and Martin is left in the pool punching Leo in the face.
9. After a conversation with Leo, that lead Martin and Roger to pay a visit to the house on stilts, they see the man who tried to kill Leo in his hotel room. A car chase ensues which leads to the death of the man. How does he die?

Answer: He gets decapitated by a surfboard

The people working at the house were mainly couriers for the drugs operation. The chase leads to a crash in which this surfboard flies through the air straight into his windscreen.
10. After the car chase Martin and Roger go back to the house on stilts to arrest the other people that are there. This is where they meet Arjen Rudd who informs them that they are South Africans and cannot be arrested because they have diplomatic immunity. Who plays Arjen Rudd?

Answer: Joss Ackland

Joss Ackland has had a long and varied career which include films such as "K-19:The Widowmaker" and "Mighty Ducks". He plays the role of Arjen with relish and also a little tongue in cheek. He is the leader of the drugs operation. It is clear from their first meeting that Martin hates Arjen.
11. When they leave the building Martin meets Rika Van Den Haas, Consulate Secretary to Arjen Rudd. Who plays her?

Answer: Patsy Kensit

Patsy Kensit was originally in a band called "Eighth Wonder" whose most popular hit was "I'm Not Scared" in 1988. She's had limited success in movies such as "Angels And Insects" and "Bitter Harvest".
12. What is Rika Van Den Haas's nationality?

Answer: Dutch

Rika tells Martin this when he meets her in the supermarket.
13. To unnerve Arjen, Martin follows him around. Which one of these is not a place where Arjen sees Martin?

Answer: At a gas station

It just seemed that everywhere Arjen went Martin was there.
14. One of the most memorable scenes is the bathroom scene where Roger cannot get off the toilet for fear of setting off an explosion. When Martin calls at Roger's house and enters the bathroom what is Roger reading?

Answer: Sports Magazine

It was "Saltwater Sports Magazine". Roger had gotten the house to himself for the first time in twenty years as his family had gone to Trish's sisters' after they had been threatened by the drug dealers. When he had sat down on the toilet he looked over and saw "Boom You're Dead" written on the toilet paper. Martin mentions that it was a shame that they did not plant the device in Trish's oven to save a lot of needless suffering. Great scene which contained the line "Guys like you don't die on the toilet."
15. When Martin meets Rika in the supermarket what does he say he needs to buy?

Answer: Pork Chops and a Toilet Brush

It was only a ruse to meet her again as they were attracted to one another. Martin invites her to his place and one thing leads to another and, oh well you know!
16. By now the South Africans are really angry and intend to kill all the officers who are on their case. How many police officers are killed in these attacks?

Answer: 6

One is killed at his home while he is exercising, one is killed while she is swimming and four more are killed during a card game at Kavanagh's house.
17. While the police officers are being killed, Roger is attacked at his own house by two men. What tool does Roger use to kill them?

Answer: Nail Gun

Roger is having a garage and hobby room built onto his house, so as he is attacked he uses the nail gun that is lying around. After he kills the men he says "Nailed 'em both." Corny but great!
18. At the same time Martin is having a romantic liaison with Rika at his house on the beach. How many helicopters are sent to kill him?

Answer: 2

It was his dog Sam, that alerted him of the approaching helicopters. Martin manages to kill the occupants of one helicopter after it had landed and they shot his home to bits. The other helicopter he manages to shoot down.
19. Martin and Rikka get away from their attackers. Martin takes her to her home and when he comes out he is knocked unconscious and captured by the South African drug runners. They chain him up and are going to throw him into the sea. But before they do, he learns the truth about Victoria's death. Also when Martin is thrown into the water he sees that Rikka has also been killed. What is the character name of the man who murdered them?

Answer: Pieter Vorstedt

Pieter Vorstedt, played by Martin O'Connor, tells Martin about the death of his wife four years earlier. Martin was the intended target and would have been killed had he turned up for his dinner date with Victoria. Martin escapes by dislocating his shoulder, once he had been thrown in the water, to get free from the chains.
20. Martin and Roger track the drug runners down to the harbour. They are putting all their money onto a ship called 'Alba Varden'. Underneath the ship's name is the name of a city. Which one?

Answer: Hamburg

Roger finds out that Arjen and his gang are going to ship out a consignment of money on the Alba Varden. When he first heard the name Alba Varden he did not know what it was and it wasn't until he looked at a bill of sale for his fishing boat that he remembers about a video. On the video was the ship.
21. Once on the ship, Martin and Roger get trapped inside a cargo container. Inside there is a car and a large sum of money. After taking a handful of notes what does Roger say he could do with the money?

Answer: Put his three children through college

Roger, of course, is too honest to take even drug money.
22. After a great fight scene In which Martin is stabbed in the leg and beaten up he finally kills the man who murdered Victoria and Rikka by dropping a cargo container on him. What is written on the side of the container?

Answer: Transvaal Lines

It's great when thay bad guys get their comeuppance.
23. Who eventually kills Arjen Rudd?

Answer: Roger

After Martin has killed Pieter he is shot several times by Arjen. Roger runs onto the scene and tells him to drop his weapon. Arjen with an air of arrogance pulls put his ID card and cries "Diplomatic Immunity." Roger shoots him and says "Its just been revoked!"
24. Lying badly injured on the floor what does Martin ask Roger for before the cops arrive?

Answer: A Kiss

After killing Arjen, Roger goes to the aid of a badly injured Martin. Martin asks him if all the bad guys are dead and he replies, "They've been de'kaffa'nated." Probably the best line in the entire movie.
25. And finally, during the movie Martin watches his comic heroes on the television. Also some scenes in the movie contain routines of theirs. Who are they?

Answer: the three stooges

There were a few references to The Three Stooges in the first film, especially the directors cut. In one scene Martin pays a prostitute to spend the night with him to just watch Three Stooges episodes. In this movie there a quite a few bits involving their routines. Most of them are with Leo. Hope you enjoyed this quiz. Let me know.
Source: Author deaks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us