FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Ultimate Lethal Weapon
Quiz about The Ultimate Lethal Weapon

The Ultimate "Lethal Weapon" Trivia Quiz


A quiz on the first of arguably the best series of films in the buddy cop genre starring Danny Glover and Mel Gibson as Murtaugh and Riggs. I enjoyed compiling this quiz and if it is well received, I hope to do one each for the other three.

A multiple-choice quiz by deaks. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Lethal Weapon

Author
deaks
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,770
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
6382
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (23/25), Guest 71 (8/25), Guest 217 (18/25).
- -
Question 1 of 25
1. What is the name of the woman who falls to her death in the opening sequences of the film? Hint


Question 2 of 25
2. What birthday is Roger Murtaugh celebrating in this movie? Hint


Question 3 of 25
3. We later learn that Michael Hunsaker, the father of the girl who fell to her death, was a friend of Roger Murtaugh's. Where did they know each other from? Hint


Question 4 of 25
4. Not including the directors cut we first meet Martin Riggs at a drugs deal. How many drug dealers are there? Hint


Question 5 of 25
5. How much did the dealers want for the drugs? Hint


Question 6 of 25
6. Martin has a disregard for his own life since the accidental death of his wife, which he blames himself for. What was his wife's name? Hint


Question 7 of 25
7. How long had Martin and his wife been married before she died? Hint


Question 8 of 25
8. In one of his scenes of despair, Martin attempts to kill himself with his own gun and a bullet with his name on it. Of course he can't do it, but what cartoon characters are on the television in this scene? Hint


Question 9 of 25
9. Now a few questions about Roger. What is the name of his wife? Hint


Question 10 of 25
10. How many children does Roger have? Hint


Question 11 of 25
11. How long has Roger been in the police force? Hint


Question 12 of 25
12. What is the name of Roger's cat? Hint


Question 13 of 25
13. Now on to the bad guys. Gary Busey plays the main baddie but what was his character's name? Hint


Question 14 of 25
14. What is the rank of Peter McCallister, played by Mitchell Ryan, who was Gary Busey's boss? Hint


Question 15 of 25
15. It turns out that Peter McCallister was the leader of a group of mercenaries in the Vietnam war which he has got back together to run a drug dealing business. What was the name of this elite band? Hint


Question 16 of 25
16. What is the name of the call girl who said that she was an eye witness when Miss Husaker plunged to her death? Hint


Question 17 of 25
17. Later our heroes Martin and Roger go back to question the call girl. Her house is blown up as they are yards from the front door. How old was Alfred, the eye witness who had seen a man enter her house?earlier? Hint


Question 18 of 25
18. Martin and Roger go to see Michael Hunsaker at his secluded island home. He manages to tell Roger what is going on before he is shot and killed. From where was he shot? Hint


Question 19 of 25
19. Although Michael Hunsaker was killed, the bad guys needed to know what he had told the police. After they think that they have successfully killed Martin which member of Roger's family do they kidnap? Hint


Question 20 of 25
20. After the kidnapping they arrange to meet Roger in the middle of the desert. It is here that Roger gets shot in the shoulder. Which shoulder?

Answer: (One word or letter, right or left)
Question 21 of 25
21. After a failed rescue attempt Roger and Martin are captured and taken away for interrogation. Martin is electrocuted numerous times by a man named Endo. How does Martin kill Endo? Hint


Question 22 of 25
22. After rescuing everybody, and killing what bad guys are around, Martin then says "Let's do what one shepherd said to another" and that is "Let's get the_______ outta here." What is the missing word?

Answer: (One word, 5 letters think sheep)
Question 23 of 25
23. After Gary Busey has been captured Martin makes it clear he wants to fight him. What does he say? Hint


Question 24 of 25
24. After the fight who ends up shooting Gary Busey? Hint


Question 25 of 25
25. Who directed this movie?

Answer: (Two words, Full or Last name only)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 75: 23/25
May 28 2024 : Guest 71: 8/25
May 26 2024 : Guest 217: 18/25
May 26 2024 : Guest 87: 21/25
May 21 2024 : Guest 110: 18/25
May 21 2024 : Guest 72: 18/25
May 20 2024 : Guest 24: 22/25
May 19 2024 : Guest 35: 18/25
May 18 2024 : Guest 71: 22/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the woman who falls to her death in the opening sequences of the film?

Answer: Amanda Hunsaker

It was considered a suicide due to drugs but later we find out that she had been poisoned and would have died anyway.
2. What birthday is Roger Murtaugh celebrating in this movie?

Answer: 50

We first see Roger in the bath as his family comes in with a birthday cake.
3. We later learn that Michael Hunsaker, the father of the girl who fell to her death, was a friend of Roger Murtaugh's. Where did they know each other from?

Answer: They were in Vietnam together

Roger received a phone call from Michael Hunsaker early in the movie and that's when he tells his wife where he knew him from and that he had not heard from him in 12 years. The reason he called is not revealed until later in the movie.
4. Not including the directors cut we first meet Martin Riggs at a drugs deal. How many drug dealers are there?

Answer: 4

He did the deal with three men but when the bust went down there was another hiding amongst the trees.
5. How much did the dealers want for the drugs?

Answer: $100.000

They actually asked for a hundred and Riggs started to count out one hundred dollars. This scene showed an unbalanced side to his character as when one of the dealers had a gun to his head he was begging him to shoot.
6. Martin has a disregard for his own life since the accidental death of his wife, which he blames himself for. What was his wife's name?

Answer: Victoria

Her full name was Victoria Lynn. It was believed that she died in a car accident after Riggs should have met her for a dinner appointment but never turned up. It is revealed in "Lethal Weapon 2" that she was actually murdered. I won't say by who. That will be a question for the next quiz.
7. How long had Martin and his wife been married before she died?

Answer: 11 years

We know this because it is mentioned in a conversation between the chief and the psychologist in the police station.
8. In one of his scenes of despair, Martin attempts to kill himself with his own gun and a bullet with his name on it. Of course he can't do it, but what cartoon characters are on the television in this scene?

Answer: Bugs Bunny and Yosemite Sam

For a tough guy Mel Gibson can turn on the waterworks. Great scene.
9. Now a few questions about Roger. What is the name of his wife?

Answer: Trish

Rianne and Carrie are his daughters. Victoria was Rigg's deceased wife. Trish was his wife and her cooking was awful. There are some funny moments between Murtaugh and Riggs when discussing her culinary expertise.
10. How many children does Roger have?

Answer: 3

They are named Rianne, Carrie and Nick.
11. How long has Roger been in the police force?

Answer: 20 years

Roger tells Martin in the car after the very funny scene with the suicide jumper of the building. "20 years and not a scratch" he says.
12. What is the name of Roger's cat?

Answer: Burbank

Roger has a cat and Martin has a dog named Sam.
13. Now on to the bad guys. Gary Busey plays the main baddie but what was his character's name?

Answer: Mr. Joshua

Gary Busey is totally convincing as an ex-mercenary hard man. The scene in which a cigarette lighter is held under his arm is enough to make anyone wince.
14. What is the rank of Peter McCallister, played by Mitchell Ryan, who was Gary Busey's boss?

Answer: General

Throughout most of the movie he is referred to as just 'The General.' Martin mentions that he ran into General Peter McCallister, who was the Commander of Shadow Company, in Saigon, in '69.
15. It turns out that Peter McCallister was the leader of a group of mercenaries in the Vietnam war which he has got back together to run a drug dealing business. What was the name of this elite band?

Answer: The Shadow Company

They were all ex-CIA. He got them together to be his muscle while he sold heroin.
16. What is the name of the call girl who said that she was an eye witness when Miss Husaker plunged to her death?

Answer: Dixie

It turned out that she was the one who was paid to poison Amanda, but was seen at the death site, so she came up with the eye witness story.
17. Later our heroes Martin and Roger go back to question the call girl. Her house is blown up as they are yards from the front door. How old was Alfred, the eye witness who had seen a man enter her house?earlier?

Answer: 6

When he was being questioned he was asked his name and his friend cried out don't tell him Alfred. Very funny.
18. Martin and Roger go to see Michael Hunsaker at his secluded island home. He manages to tell Roger what is going on before he is shot and killed. From where was he shot?

Answer: Helicopter

I mentioned that Michael had contacted Roger, it was to ask him for help as he was part of 'Shadow Company' and that he wanted to get out. They killed his daughter so he would stay silent.
19. Although Michael Hunsaker was killed, the bad guys needed to know what he had told the police. After they think that they have successfully killed Martin which member of Roger's family do they kidnap?

Answer: Rianne

Rianne is played by the georgeous Traci Wolfe.
20. After the kidnapping they arrange to meet Roger in the middle of the desert. It is here that Roger gets shot in the shoulder. Which shoulder?

Answer: left

Martin, assumed dead, follows Roger hoping to kill the General and free Rianne. Although Roger is shot it does not hinder him much.
21. After a failed rescue attempt Roger and Martin are captured and taken away for interrogation. Martin is electrocuted numerous times by a man named Endo. How does Martin kill Endo?

Answer: He breaks his neck

Martin feigns unconsciousness and when Endo comes near enough he uses his legs, as his hands are still bound, to strangle and then break his neck.
22. After rescuing everybody, and killing what bad guys are around, Martin then says "Let's do what one shepherd said to another" and that is "Let's get the_______ outta here." What is the missing word?

Answer: flock

Funniest line in the film. Although this is considered the darkest film out of the four, it still has many funny moments.
23. After Gary Busey has been captured Martin makes it clear he wants to fight him. What does he say?

Answer: "D'you wanna shot at the title?"

Gary Busey has played a lot of great supporting roles but never seemed to make it as a lead.
24. After the fight who ends up shooting Gary Busey?

Answer: Both Martin and Roger

Mr. Joshua tries to take a policeman's gun but our heroes are too quick for him.
25. Who directed this movie?

Answer: Richard Donner

Very good director who's credits include "The Omen" and "Superman".
Source: Author deaks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us