FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marvels The Avengers
Quiz about Marvels The Avengers

Marvel's The Avengers Trivia Quiz


A quiz about the 2012 movie "The Avengers"!

A multiple-choice quiz by Xizor25. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Avengers

Author
Xizor25
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,550
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1779
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 100 (5/10), Guest 104 (10/10), Guest 161 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who co-wrote and directed "The Avengers"? He was also the creator of the TV series "Firefly" and the follow-up movie "Serenity". Hint


Question 2 of 10
2. Where did Natasha Romanoff find Bruce Banner? Hint


Question 3 of 10
3. In "The Avengers", Mark Ruffalo played Bruce Banner, but who provided the Hulk's voice? Hint


Question 4 of 10
4. Nick Fury bet Steve Rogers (Captain America) $10 that he could surprise him. How did Fury win the bet? Hint


Question 5 of 10
5. Which two of the Avengers team did not posses "powers" or physical alterations, but were just extremely talented? Hint


Question 6 of 10
6. What object did Loki possesses that the Avengers team was desperate to recover? Hint


Question 7 of 10
7. By the time the battle in New York City ended, what was the only letter left on the top of Stark Tower? Hint


Question 8 of 10
8. Of all the heroes, only one of them was not of Earth. Who was it? Hint


Question 9 of 10
9. What was Clint Barton's (Hawkeye's) special ability? Hint


Question 10 of 10
10. What did the final scene of the movie (post end credits) show the Avengers team doing? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 100: 5/10
Jun 28 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 23 2024 : Guest 161: 8/10
Jun 20 2024 : Guest 159: 9/10
Jun 17 2024 : Guest 90: 10/10
Jun 15 2024 : dj144: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 76: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who co-wrote and directed "The Avengers"? He was also the creator of the TV series "Firefly" and the follow-up movie "Serenity".

Answer: Joss Whedon

"The Avengers" was only the second movie Whedon directed, after "Serenity".
2. Where did Natasha Romanoff find Bruce Banner?

Answer: Calcutta

He had been hiding in third-world countries to aid those in need and try to avoid stress. Natasha Romanoff "convinced" him to help S.H.I.E.L.D.
3. In "The Avengers", Mark Ruffalo played Bruce Banner, but who provided the Hulk's voice?

Answer: Lou Ferrigno

While Lou Ferrigno was the Hulk in the TV series of the '70s and '80s, he did not play him in the movies. However, he did provide the Hulk's voice in "The Avengers".
4. Nick Fury bet Steve Rogers (Captain America) $10 that he could surprise him. How did Fury win the bet?

Answer: He made a ship turn into a flying aircraft carrier that disappeared.

After seeing how much the world had changed since he was frozen 70 years earlier, Rogers didn't think that anything could surprise him. Once on the bridge of the helicarrier with Nick Fury, Captain America payed up.
5. Which two of the Avengers team did not posses "powers" or physical alterations, but were just extremely talented?

Answer: Natasha Romanoff and Clint Barton

Natasha Romanoff and Clint Barton are also known as Black Widow and Hawkeye. Tony Stark referred to them as "master assassins".
6. What object did Loki possesses that the Avengers team was desperate to recover?

Answer: The Tesseract

The Tesseract was a self-sustaining energy cube capable of opening a portal to other dimensions.
7. By the time the battle in New York City ended, what was the only letter left on the top of Stark Tower?

Answer: A

"A" stood for Avengers. It was the last thing we saw of the main movie before the end credits.
8. Of all the heroes, only one of them was not of Earth. Who was it?

Answer: Thor

Both Thor and his brother, Loki, were from Asgard. Thor came to Earth and joined with the rest of the Avengers to stop Loki and retrieve the Tesseract.
9. What was Clint Barton's (Hawkeye's) special ability?

Answer: Archery

To prepare for the role of Agent Clint Barton (Hawkeye), Jeremy Renner was trained by Olympic archers.
10. What did the final scene of the movie (post end credits) show the Avengers team doing?

Answer: Sitting around a table eating shawarma

Before the end credits, we saw the team saying goodbye and going their separate ways. However, a button scene appeared after the end credits showing the team bored and sitting around a table, trying shawarma. It was Tony Stark's idea.
Source: Author Xizor25

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us