FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Avengers
Quiz about The Avengers

10 Average Questions about The Avengers


A quiz on the action adventure movie of 2012 starring some of Marvel's greatest heroes. One question will cover a scene at credits end.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Avengers

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
361,248
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1563
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 76 (10/10), Guest 174 (7/10).
-
Question 1 of 10
1. While inside Stark Towers who did Hulk say "Puny god" to while throwing this person around like a rag doll?

Answer: (Loki or Thor)
Question 2 of 10
2. When describing the Avengers to Loki, how did Tony describe Captain America? Hint


Question 3 of 10
3. When the military pilot yelled into his radio, "Target angry! Target angry!", to whom was he referring? Hint


Question 4 of 10
4. What was Phase Two that Nick Fury had moved to the airship from the compound in the movie's beginning? Hint


Question 5 of 10
5. Before the epic fight in the woods, what did Iron Man refer to Thor as? Hint


Question 6 of 10
6. When leaving Stark Towers, what kind of musician did Pepper Potts mention that Phil Coulson was seeing? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first member of the Avengers team that Natasha went to retrieve? Hint


Question 8 of 10
8. Stan Lee made a small cameo in the movie "The Avengers". Did he have any lines to say?


Question 9 of 10
9. When trying to figure out where Loki would take the Tesseract, where did Tony realize Loki would want to go? Hint


Question 10 of 10
10. The Avengers were able to eat at the Shawarma restaurant that Iron Man mentioned during the battle in New York.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 24: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 76: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 174: 7/10
May 26 2024 : Guest 98: 7/10
May 23 2024 : Guest 99: 10/10
May 21 2024 : Guest 104: 10/10
May 21 2024 : Guest 66: 5/10
May 18 2024 : Guest 50: 9/10
May 16 2024 : Guest 35: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While inside Stark Towers who did Hulk say "Puny god" to while throwing this person around like a rag doll?

Answer: Loki

Loki was giving Hulk a speech about how great and powerful he was right before Hulk threw him back and forth on the floor. Loki surrendered after that.
2. When describing the Avengers to Loki, how did Tony describe Captain America?

Answer: A super soldier

Tony described Thor as "the demi-god", Captain America as "a super soldier", the Hulk as "a man with breath-taking anger management issues", and Hawkeye and Black Widow as "a couple of master assassins".
3. When the military pilot yelled into his radio, "Target angry! Target angry!", to whom was he referring?

Answer: Hulk

Nick Fury ordered for a pilot to distract the Hulk from tearing up the airship. The pilot got too close and the Hulk jumped out the window and destroyed the plane. The explosion hurtled the Hulk through the sky.
4. What was Phase Two that Nick Fury had moved to the airship from the compound in the movie's beginning?

Answer: Weapons

When the compound was infiltrated, Nick had Phase Two taken out of the compound. Captain America found out what Phase Two was after investigating a locked area of the airship.
5. Before the epic fight in the woods, what did Iron Man refer to Thor as?

Answer: Tourist

After Thor took Loki from the aircraft, Iron Man and Captain America went after him. Iron Man called Thor a tourist and then the two of them got into an epic fight. Captain America stopped it.
6. When leaving Stark Towers, what kind of musician did Pepper Potts mention that Phil Coulson was seeing?

Answer: Cellist

Pepper was leaving town for Washington and was making small talk with Phil while they were on the elevator. Phil mentioned that she had gone back to Oregon.
7. Who was the first member of the Avengers team that Natasha went to retrieve?

Answer: Bruce Banner

Phil Coulson had Natasha leave a mission she was on to go to Calcutta to retrieve Bruce Banner. Nick Fury got Captain America. Phil Coulson got Tony Stark.
8. Stan Lee made a small cameo in the movie "The Avengers". Did he have any lines to say?

Answer: Yes

Stan Lee's one line was, "Super heroes in New York. Gimme a break."
9. When trying to figure out where Loki would take the Tesseract, where did Tony realize Loki would want to go?

Answer: Stark Towers

While going over things with Steve, Tony realized Loki would want to be at a high building where everyone could see him. This is when he thought of Stark Towers in New York.
10. The Avengers were able to eat at the Shawarma restaurant that Iron Man mentioned during the battle in New York.

Answer: True

At the end of the credits, the Avengers were seen sitting around the only table not broken or turned over in the Shawarma restaurant. There were no lines said in this scene.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us