FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Avengers Age of Ultron
Quiz about Avengers Age of Ultron

10 Average Questions about Avengers: Age of Ultron


The second "Avengers" movie takes up where "Agents of S.H.I.E.L.D." left off in "The Dirty Half Dozen".

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Avengers

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,788
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1275
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 188 (8/10), Guest 24 (10/10), Guest 76 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What do the Avengers refer to as Natasha's ability to calm the Hulk back into Bruce Banner? Hint


Question 2 of 10
2. While trying to save Hawkeye and a child from Ultron's bullets, Pietro Maximoff is killed.


Question 3 of 10
3. Who voiced the robot Ultron? Hint


Question 4 of 10
4. At the end of the credits, what Marvel character is shown putting on the Infinity Gauntlet and uttering, "Fine. I'll do it myself."? Hint


Question 5 of 10
5. After the party at Tony Stark's place, who is the first Avenger to try lifting Thor's hammer? Hint


Question 6 of 10
6. After leaving the safe house, where does Thor go for help with the visions Wanda Maximoff gave to him in Africa? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of Hawkeye's wife who the Avengers meet after fleeing Africa? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the creature that Ultron creates and Thor brings to life with his hammer? Hint


Question 9 of 10
9. During the fight at the beginning of the movie, Iron Man curses after unsuccessfully getting into a Hydra facility in Sovokia. Which of the Avengers warns him to watch his language? Hint


Question 10 of 10
10. At the party in Stark's place, which Avenger ends an argument by stating that his girlfriend is better than another Avenger's girlfriend? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 188: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 13 2024 : Guest 172: 4/10
Jun 12 2024 : Guest 50: 3/10
Jun 06 2024 : Guest 107: 0/10
Jun 01 2024 : Guest 110: 2/10
Jun 01 2024 : Guest 174: 8/10
May 26 2024 : Guest 98: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do the Avengers refer to as Natasha's ability to calm the Hulk back into Bruce Banner?

Answer: Lullaby

The lullaby consists of Natasha talking calmly to the Hulk and letting him touch her while she touches him. The calming effect of the lullaby works and the Hulk turns back to Bruce Banner at the movie's beginning. She institutes the lullaby once more as they are readying to leave Sovokia on the helicarrier.
2. While trying to save Hawkeye and a child from Ultron's bullets, Pietro Maximoff is killed.

Answer: True

While the Avengers are loading the citizens of Sovokia onto crafts to board the helicarrier, Hawkeye sees a little boy named Costel away from his mother. While trying to get to the little boy, Hawkeye is shot at by Ultron. Seeing that Hawkeye and the little boy are going to die, Pietro runs in front of the bullets taking all of them. He dies in front of Hawkeye.
3. Who voiced the robot Ultron?

Answer: James Spader

James Spader provided the voice of the robot Ultron which Tony Stark was creating to save the world. Ultron's version of saving the world was to destroy it. James Spader was the first choice for the voice for Ultron. Joss Whedon believed that James had the kind of hypnotic voice that would work for both humor and fear. Joss Whedon wanted James Spader only for his voice, but James wanted to do more with the character than just the voice so during filming James Spader wore an antennae three feet above his head with red balls attached to it.

The balls were the location of Ultron's eyes so the other actors would know how far to look up when delivering their lines to Ultron.
4. At the end of the credits, what Marvel character is shown putting on the Infinity Gauntlet and uttering, "Fine. I'll do it myself."?

Answer: Thanos

Thanos was born on the moon Titan. He was the last child born to Mentor and Sui-San. Unlike his other brothers, Thanos was born with a monstrous face. Thanos is a deadly villain after the stones to put into his Infinity Gauntlet. As a character he first appeared in the credits of "The Avengers".

He was then seen in "Guardians of the Galaxy" and at the end of "Avengers: Age of Ultron" when he decides to go after the stones he needs to fill the Infinity Gauntlet.
5. After the party at Tony Stark's place, who is the first Avenger to try lifting Thor's hammer?

Answer: Hawkeye (Clint Barton)

Thor's hammer is on the table between the Avengers as they are talking after the party. Clint is the first Avenger to try lifting the hammer. When he fails, Tony tries with his human hand and Iron Man hand. He even tries with Rhody's help. Bruce tries next. Steve is the last man to try it. He budges the hammer slightly, but could not move it.
6. After leaving the safe house, where does Thor go for help with the visions Wanda Maximoff gave to him in Africa?

Answer: London

Thor goes to Eric Selvig at his teaching position at the University of London for help. Eric takes Thor to find the Water of Sight. While standing in the water, Thor goes back to the vision Wanda had given him and finishes it to reveal a plan to help the Avengers against Ultron.
7. What is the name of Hawkeye's wife who the Avengers meet after fleeing Africa?

Answer: Laura

Laura Barton lives on a farm with her two children and one on the way. Clint sets up a safe house with Nick Fury's help to keep them safe. Clint and Laura's third child was to be named Natalie, but the baby was born a boy so his name became Nathaniel Pietro Barton. Nathaniel's middle name comes from Pietro Maximoff, who died protecting Clint. Tony claims Laura is a Shield agent and that her children are tiny Shield agents.
8. What is the name of the creature that Ultron creates and Thor brings to life with his hammer?

Answer: Vision

The power in Thor's hammer brings Vision to life. Thor explains that Vision wears one of the Infinity Stones in the center of his forehead. Vision tells the Avengers that he is neither part of Jarvis or Ultron. He just is.
9. During the fight at the beginning of the movie, Iron Man curses after unsuccessfully getting into a Hydra facility in Sovokia. Which of the Avengers warns him to watch his language?

Answer: Captain America

Iron Man couldn't believe that Captain America is the one to warn him of his use of language. Throughout the movie, different Avengers brings up the fact that Captain America didn't like the use of foul language.
10. At the party in Stark's place, which Avenger ends an argument by stating that his girlfriend is better than another Avenger's girlfriend?

Answer: Thor

Thor and Iron Man go up against each other when it comes to their respective girlfriends being more important than the other's girlfriend. After Maria Hill and Rhody walks away from the argument, Thor leans over to Iron Man and states that Jane is better.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us