FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marvels The Avengers
Quiz about Marvels The Avengers

Marvel's "The Avengers" Trivia Quiz


Marvel's "The Avengers" shattered opening day records in 2012 by making over 200 million dollars in the U.S. Did you see it? If so take this quiz and see how you do.

A multiple-choice quiz by steeler3225. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Avengers

Author
steeler3225
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,595
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4006
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 159 (8/10), SlothWolf (6/10), Guest 90 (7/10).
-
Question 1 of 10
1. Which of the following Avengers from the comics is not in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. What is Agent Coulson's first name? Hint


Question 3 of 10
3. When Loki is locked up in the S.H.I.E.L.D. helicarrier, who gets him to reveal that he is planning to get Banner to change into the Hulk and destroy the ship from within? Hint


Question 4 of 10
4. Which Avenger's girlfriend makes an appearance in the film that isn't just a quick picture or a flashback to one of their solo movies? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the blue glowing square that Loki uses as a weapon? Hint


Question 6 of 10
6. When Iron Man is struck by Thor's lightning what happens? Hint


Question 7 of 10
7. When the Avengers are in the streets of New York Captain America starts issuing orders. What are his orders to the Hulk? Hint


Question 8 of 10
8. When all of the Avengers are bickering in the lab on the S.H.I.E.L.D helicarrier which Avenger is not present? Hint


Question 9 of 10
9. When Tony Stark is threatening Loki and going through the Avengers roll call what is he doing? Hint


Question 10 of 10
10. In one of the final scenes of the film, Pepper and Tony are standing on a section of Stark Tower that has been destroyed holding blueprints for something. As they are standing, the camera pans out so the audience can see more of Stark Tower and only one letter from STARK is left standing. Which letter is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 159: 8/10
Jun 17 2024 : SlothWolf: 6/10
Jun 17 2024 : Guest 90: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 82: 10/10
Jun 13 2024 : AhnaldT101: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 50: 5/10
Jun 12 2024 : Guest 50: 8/10
Jun 12 2024 : Guest 76: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following Avengers from the comics is not in the movie?

Answer: The Wasp

The Wasp, even though she is a founding member in the comics, is not in the film.

The first appearance of Captain America within the movie is in a gym. It has been decked out to resemble a 1940's training facility to give Steve Rogers a small piece of home. In this scene he is also pretty tough on the heavy bags as he breaks one off of its chain.

Hawkeye is the first Avenger we see in the movie. Unfortunately, he uses his screen time to get brainwashed by Loki and doesn't officially join the rest of the group until there is only about 40 minutes left in the film.

Black Widow is first seen as being held prisoner. They think they are interrogating her when, in fact, she is interrogating them. Once she hears Hawkeye is in trouble she decimates the criminals and moves on to her next mission.
2. What is Agent Coulson's first name?

Answer: Phil

Agent Coulson is seen in many of the films leading up to the "Avengers". It isn't until the "Avengers" where his name really stands out and provides the impetus for a funny line in the film. Agent Coulson walks into Stark Tower and Pepper calls out, "Phil! Come in," and Tony Stark replies, "Phil? Uh, his first name is Agent."
3. When Loki is locked up in the S.H.I.E.L.D. helicarrier, who gets him to reveal that he is planning to get Banner to change into the Hulk and destroy the ship from within?

Answer: Black Widow

Black Widow manipulates Loki into revealing that he is planning on triggering Bruce Banner to turn into the Hulk. She gets him to do this by making him think he's got the upper hand in a conversation the two of them are having about Hawkeye. He thinks she is being an emotional woman when instead she is lowering his guard by faking sadness and extracting information from him.
4. Which Avenger's girlfriend makes an appearance in the film that isn't just a quick picture or a flashback to one of their solo movies?

Answer: Pepper Potts (Iron Man)

This is the first time we actually get to see Pepper and Tony as an actual couple. In the first two "Iron Man" movies she is his friend and confidant but they seemed to shy away from being more. However, in the "Avengers" it is clear they have become a full blown couple.
5. What is the name of the blue glowing square that Loki uses as a weapon?

Answer: The Tesseract

The Tesseract is seen briefly at the end of Thor, in the scene after the credits. However, it takes a much bigger role in the Captain America movie where HYDRA plans to use its power for world domination. In the "Avengers" it is used to open a rift in space where the invading army comes through and a part of it's tremendous energy is also used to power Loki's staff.
6. When Iron Man is struck by Thor's lightning what happens?

Answer: It super charges his armor up to 400%.

This super charged armor helps Tony go toe-to-toe with the Thunder God until Captain America breaks it up. Thor, however, doesn't just give up because Captain America says so and gives Cap's shield one good whack with his hammer causing a shock wave that levels many of the trees around them.
7. When the Avengers are in the streets of New York Captain America starts issuing orders. What are his orders to the Hulk?

Answer: Smash

And smash he does. He smashes foot soldiers, one of the giant serpent ships, the flying machines and, in one of the most memorable scenes, Loki himself.
8. When all of the Avengers are bickering in the lab on the S.H.I.E.L.D helicarrier which Avenger is not present?

Answer: Hawkeye

Hawkeye isn't there because he is still under Loki's control at this time. It is happening right around when Hawkeye is leading the attack on the helicarrier. Luckily, the Black Widow is able to subdue him and returns him back to his normal self where he can take his place on the Avenger team.
9. When Tony Stark is threatening Loki and going through the Avengers roll call what is he doing?

Answer: Making a drink

He actually offers Loki a drink during this time as well. This turns into a great piece of dialogue later on, after he has been defeated. As Loki lies there, staring up at all six Avengers looking down on him he mutters, "If it's all the same to you, I'll have that drink now."
10. In one of the final scenes of the film, Pepper and Tony are standing on a section of Stark Tower that has been destroyed holding blueprints for something. As they are standing, the camera pans out so the audience can see more of Stark Tower and only one letter from STARK is left standing. Which letter is it?

Answer: A

With blueprints in hand and the A being prominently featured, this could be foreshadowing that they will be building the Avengers headquarters on that spot. Shortly after that scene we see foreshadowing once again when the evil Thanos makes an appearance and smiles upon hearing "Humans... they are not the cowering wretches we were promised! They are unruly, and so cannot be ruled! To challenge them, is to court death."
Source: Author steeler3225

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us