FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Quotes in Avengers Endgame
Quiz about Quotes in Avengers Endgame

Quotes in "Avengers: Endgame" Trivia Quiz


This quiz will cover quotes for Marvel's "Avengers: Endgame". Have fun, and good luck!

A multiple-choice quiz by jddrsi_raven. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Avengers

Author
jddrsi_raven
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,188
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
374
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 76 (7/10), Guest 82 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. After Iron Man and Nebula are rescued by Captain Marvel, she brings them back to the Avengers compound. Tony Stark says to Steve Rogers, "I couldn't stop him." What is Steve's reply? Hint


Question 2 of 10
2. After a discussion with Carol Danvers about going after Thanos, Thor steps up to her and calls Stormbreaker to his hand. It whips past her left ear, brushing her hair, but she doesn't flinch. What does Thor say? Hint


Question 3 of 10
3. While Tony is putting his daughter Morgan to bed one night, they have a discussion about who loves the other most. What does Tony's daughter say to him? Hint


Question 4 of 10
4. After joining the Avengers, Tony gives Steve his Captain America shield back. Steve hesitates and says, "I don't think I should." Tony's reply was, "Why not? He made it for you." He then adds, "Plus, I have to get it out of the garage before Morgan takes it __________." Complete the quote.

Answer: (One word, think winter activity)
Question 5 of 10
5. The team is working out their plan, and get to the point where they need to find the Infinity Stones scattered throughout history. Eventually, one of the Avengers says, "Guys, if you pick the right year, there are three Stones in New York." Who says it? Hint


Question 6 of 10
6. During the time travel, Steve Rogers and Tony Stark have to travel further back in time than they had planned, when the Space Stone is taken by Loki. They travel back to the 1970 while it was in the possession of Tony Stark's father, Howard. Howard and Tony talk about Howard and his wife having a baby. When they discuss the name, Howard says his wife wants Almanzo. What is Tony's reply? Hint


Question 7 of 10
7. When Hawkeye and Black Widow find out that the Soul Stone can only be received by sacrificing what they love most, Hawkeye says, "I guess we both know who it has to be." When they lock hands, what does he say next? Hint


Question 8 of 10
8. After the Stones are retrieved and the snap brings everyone back, Thanos and his Children attack. Thanos tells Nebula to go find the Stones and bring them back to him. Nebula asks him what he will do. What does Thanos say? Hint


Question 9 of 10
9. Thor and Steve Rogers engage Thanos in battle. Thanos overpowers Thor, but before he can stab him with Stormbreaker, Steve hits Thanos with Mjolnir. What does Thor say when he sees that Cap is worthy to wield the power of Mjolnir? Hint


Question 10 of 10
10. At the climax of the battle, Iron Man attempts to remove the gauntlet from Thanos' hand, and is successful in at least getting the Stones with his technology. After pushing Tony away, Thanos is unaware that he no longer possesses the Stones, and says what while snapping his fingers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 76: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 82: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 174: 7/10
May 26 2024 : Guest 35: 9/10
May 22 2024 : mallikai: 10/10
May 21 2024 : Guest 104: 10/10
May 18 2024 : Guest 50: 7/10
May 16 2024 : Guest 35: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After Iron Man and Nebula are rescued by Captain Marvel, she brings them back to the Avengers compound. Tony Stark says to Steve Rogers, "I couldn't stop him." What is Steve's reply?

Answer: "Neither could I."

The remaining Avengers attempt to come together to formulate a plan to avenge the globe. Tony goes off on his own, feeling like it was over. He marries Pepper and they have a daughter together. The rest of the team goes their separate ways until Ant-Man comes around five years later.
2. After a discussion with Carol Danvers about going after Thanos, Thor steps up to her and calls Stormbreaker to his hand. It whips past her left ear, brushing her hair, but she doesn't flinch. What does Thor say?

Answer: "I like this one."

The Avengers locate Thanos when they detect a power surge from the Infinity Stones on the planet he is hiding on. After Carol tells the team that they have a shot at beating him, she and Thor have this exchange. They find Thanos, who had used the Stones to destroy the Stones, two days before the Avengers get there.

When they realize the Stones are gone, Thor kills Thanos with Stormbreaker.
3. While Tony is putting his daughter Morgan to bed one night, they have a discussion about who loves the other most. What does Tony's daughter say to him?

Answer: "I love you 3,000."

He says, "Wow, 3,000. That's crazy!" After he says goodnight to his Morgan, he walks out and says to Pepper, "Not that it's a competition, but she loves me 3,000. You were somewhere in the low six to 900 range." He had just discovered that Ant-Man's quantum realm "Time Heist" was actually possible.

They have a discussion on whether he should join the Avengers in attempting it. Of course, he does decide to join them.
4. After joining the Avengers, Tony gives Steve his Captain America shield back. Steve hesitates and says, "I don't think I should." Tony's reply was, "Why not? He made it for you." He then adds, "Plus, I have to get it out of the garage before Morgan takes it __________." Complete the quote.

Answer: sledding

Tony still has his sense of humor about him, even after everything that has happened. After he and Cap patch things up, Gamora, Rocket, and Iron Patriot join the rest of the team and start to hatch a plan to avenge the globe. Hulk and Rocket go to get Thor, who has let himself go. Black Widow also goes and finds Barton and brings him in to help.

He becomes the first one to test the feasibility of the time travel plan. He successfully travels to his farm before the snap from Thanos, and hears his family briefly, before being brought back out.
5. The team is working out their plan, and get to the point where they need to find the Infinity Stones scattered throughout history. Eventually, one of the Avengers says, "Guys, if you pick the right year, there are three Stones in New York." Who says it?

Answer: Black Widow

Referring to the battle in New York from the first "Avengers" movie, Black Widow realizes that three Stones are there at the same time. Loki possesses the Tesseract, which is the Space Stone, and the Mind Stone in his scepter. The Time Stone is in New York at the Sanctum, held by The Ancient One.

This helps the Avengers get three of the Stones at the same time. Thor and Rocket travel to Asgard to get the Reality Stone, while Black Widow and Hawkeye travel to Vormir to get the Soul Stone. Nebula and Iron Patriot retrieve the Power Stone from Morag.
6. During the time travel, Steve Rogers and Tony Stark have to travel further back in time than they had planned, when the Space Stone is taken by Loki. They travel back to the 1970 while it was in the possession of Tony Stark's father, Howard. Howard and Tony talk about Howard and his wife having a baby. When they discuss the name, Howard says his wife wants Almanzo. What is Tony's reply?

Answer: "You might want to let that stew awhile, you've got time."

Tony uses his time in 1970 to retrieve the Space Stone, and ends up reconnecting with his father, even though Howard doesn't know it's actually Tony. He takes the opportunity to thank his father for what he's done, and tells Howard that everything will turn out ok.
7. When Hawkeye and Black Widow find out that the Soul Stone can only be received by sacrificing what they love most, Hawkeye says, "I guess we both know who it has to be." When they lock hands, what does he say next?

Answer: "I'm starting to think, we're thinking about different people here, Natasha."

Both Black Widow and Hawkeye care for each other more than anything, so they both fight over who will sacrifice themselves for the Soul Stone. Eventually, Black Widow gets the best of Hawkeye and allows him to live, and take the Soul Stone.
8. After the Stones are retrieved and the snap brings everyone back, Thanos and his Children attack. Thanos tells Nebula to go find the Stones and bring them back to him. Nebula asks him what he will do. What does Thanos say?

Answer: "Wait."

It's the start of the long and epic battle for humanity between Thanos and the Avengers. Before they attack Thanos, Thor says, "Let's kill him properly this time." He and Captain America, and Iron Man engage Thanos, before Dr. Strange and the rest of the Avengers, from all of the previous Marvel movies, make their reappearance after being snapped back into existence by the Hulk.
9. Thor and Steve Rogers engage Thanos in battle. Thanos overpowers Thor, but before he can stab him with Stormbreaker, Steve hits Thanos with Mjolnir. What does Thor say when he sees that Cap is worthy to wield the power of Mjolnir?

Answer: "I knew it."

The first time Thor finds out that Captain America may be worthy is in "Avengers: Age of Ultron". Everyone attempts to lift the hammer and fails. It's implied that Steve doesn't actually try to lift it, even though it does move slightly. Here, it's proved that he is worthy to lift Mjolnir, and through the rest of the battle, he uses it to great effect.
10. At the climax of the battle, Iron Man attempts to remove the gauntlet from Thanos' hand, and is successful in at least getting the Stones with his technology. After pushing Tony away, Thanos is unaware that he no longer possesses the Stones, and says what while snapping his fingers?

Answer: "I am inevitable."

This was Thanos' life motto while attempting to find the Infinity Stones and use them to bring the universe into balance. Once he realizes that Tony has the Stones, it's too late. Tony says, "And I am Iron Man." With a snap of his fingers, Tony Stark sacrifices himself to rid the universe of Thanos and his entire army.
Source: Author jddrsi_raven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us