FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Three Caballeros
Quiz about The Three Caballeros

The Three Caballeros Trivia Quiz


Donald is joined by two friends for his birthday in this 1944 Disney movie.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. T
  8. »
  9. Tg - Tm Movies

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
395,128
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
219
- -
Question 1 of 10
1. On Donald Duck's birthday, he received a birthday present from friends. What was his birthday, listed on the card? Hint


Question 2 of 10
2. The first movie Donald watched was about Pablo. Who was Pablo? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Pablo live? Hint


Question 4 of 10
4. Pablo didn't like the cold so he wanted to be somewhere warm. How did Pablo get from his home to South America? Hint


Question 5 of 10
5. In another movie Donald Duck watched, a gauchito (a small boy) in Uruguay go looking for Condors. When he found a Condor nest, what unusual animal did he find in the nest? Hint


Question 6 of 10
6. After finishing a movie, Donald heard someone singing inside his birthday box. He discovered José from "Saludos Amigos" inside a book. What kind of bird was José? Hint


Question 7 of 10
7. The three caballeros were made up of Donald Duck, José and Panchito, the rooster. From where did Panchito arrive? Hint


Question 8 of 10
8. Donald got to knock down his own piñata for his birthday. What did Donald discover was inside the piñata? Hint


Question 9 of 10
9. In what city did Donald chase women in bathing suits around trying to kiss them? Hint


Question 10 of 10
10. How was the phrase 'The End' written in three languages to finish "The Three Caballeros" movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 76: 10/10
Apr 22 2024 : Guest 174: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On Donald Duck's birthday, he received a birthday present from friends. What was his birthday, listed on the card?

Answer: Friday the 13th

The card that came with the gift wished Donald a happy birthday in Spanish and gave the date of his birthday as Friday the 13th. There was no year or month shown on the card. The present was a movie projector, movie, and movie screen along with books from Mexico and South America.
2. The first movie Donald watched was about Pablo. Who was Pablo?

Answer: Penguin

Donald set up the movie projector and screen. At first the movie showed on his bottom, but Donald moved the movie until it showed on the screen. Donald watched the movie about Pablo while lying in the floor.
3. Where did Pablo live?

Answer: South Pole

Pablo the penguin lived in an igloo in the South Pole. His igloo was small and contained a bathtub and a stove he called Smokey Joe.
4. Pablo didn't like the cold so he wanted to be somewhere warm. How did Pablo get from his home to South America?

Answer: He cut a boat out of ice.

Pablo cut a boat out around his igloo and sailed off to South America. He was okay until he passed the equator and his boat began to melt. He made it to the Galapagos Islands just as his boat melted completely and set up a hammock. It was only then that he started feeling homesick for the South Pole.
5. In another movie Donald Duck watched, a gauchito (a small boy) in Uruguay go looking for Condors. When he found a Condor nest, what unusual animal did he find in the nest?

Answer: Donkey with wings

When the gauchito found the donkey with the wings, he entered into a race. After a few rough starts, the donkey and the gauchito won the race and 1,000 pesos. When it was discovered that the donkey had wings, he flew off with the gauchito supposedly never to be seen again.
6. After finishing a movie, Donald heard someone singing inside his birthday box. He discovered José from "Saludos Amigos" inside a book. What kind of bird was José?

Answer: Parrot

José was a parrot that Donald met in "Saludos Amigos". José shrunk Donald down to his size and took him into the book about Brazil. They went to the Brazilian state of Bahía where Donald danced with Carmen Miranda's sister, Aurora.
7. The three caballeros were made up of Donald Duck, José and Panchito, the rooster. From where did Panchito arrive?

Answer: Mexico

Panchito, the rooster, arrived from the book about Mexico that was part of Donald's birthday present. Panchito sang the titular song with Donald and José.
8. Donald got to knock down his own piñata for his birthday. What did Donald discover was inside the piñata?

Answer: Toys and books

Donald was given his own piñata to open while José and Panchito watched. When Donald broke open the piñata, toys and books about Mexico came raining down on them.
9. In what city did Donald chase women in bathing suits around trying to kiss them?

Answer: Acapulco

Panchito took Donald and José with him on a magic carpet ride to Acapulco where Donald jumped off the magic carpet when he saw several women in bathing suits lounging by the ocean. He tried to capture them for a kiss, but was thwarted by José.
10. How was the phrase 'The End' written in three languages to finish "The Three Caballeros" movie?

Answer: It was written in fireworks.

The end of the movie has fireworks going off in the flag colors of the countries represented in the movie. The words 'The End' were written in English in the colors of red, white, and blue. In Brazilian Portugese, the word 'Fim' was written in green, yellow, and blue. In Spanish, the word 'Fin' was written in green, white, and red.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us