Quiz about Stephen Kings Thinner
Quiz about Stephen Kings Thinner

Stephen King's "Thinner" Trivia Quiz


This quiz is based upon the movie version of Stephen King's novel "Thinner". I hope that you enjoy it.

A multiple-choice quiz by jlp937. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. T
  8. »
  9. Tg - Tm Movies

Author
jlp937
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,129
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
567
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (8/10), Guest 107 (7/10), Guest 75 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which actor starred as the lead character of Billy Halleck in "Thinner"? Hint

Thomas Haden Church
Joe Mantegna
Robert John Burke
Peter Weller

2. Where did Leda Rossington tell Billy Halleck that her husband had gone away to? Hint

New Hampshire
KU Medical Center
Mayo Clinic
California

3. What was Billy Halleck's profession? Hint

Banker
Realtor
Lawyer
Financial Analyst

4. What was the name of Billy and Heidi Halleck's daughter?

Answer: (One Word - 5 letters)
5. Stephen King played the role of a pharmacist in this movie.

True
False

6. What was on the license plate of Dr. Mike Houston's car? Hint

DOC MIK
HOUSTON
ONCALL
INTERN

7. Who did Billy ask for help in locating and taking on the gypsies? Hint

Richie Ginelli
Kirk Penschley
Max Duggenfield
Dr. Mike Houston

8. What type of car did Judge Rossington drive? Hint

Lincoln
Jeep
Cadillac
Ford

9. What was the name of the clinic that Dr. Mike suggest that Billy go to in order to have his rapid weight loss assessed? Hint

The Humphreys Clinic
The Rogers Clinic
The Glassman Clinic
The Widowdown Clinic

10. Who played the role of Heidi Halleck? Hint

Kathy Baker
Naomi Watts
Lucinda Jenney
Lysette Anthony


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor starred as the lead character of Billy Halleck in "Thinner"?

Answer: Robert John Burke

Robert John Burke starred as Billy Halleck, a man who accidentally ran over a gypsy woman and then had a curse placed upon him that made him get thinner and thinner each day. Burke can also be seen in "Robocop 3", "Tombstone" and "Cop Land".
2. Where did Leda Rossington tell Billy Halleck that her husband had gone away to?

Answer: Mayo Clinic

Leda was Judge Rossington's wife. Initially she told Billy that her husband had gone to visit relatives in Minnesota. After he kept pressuring her she finally told him about her husband being cursed by the old gypsy man.
3. What was Billy Halleck's profession?

Answer: Lawyer

Billy was a successful lawyer. After the accident it was decided that Judge Rossington and Chief Hopley would cover up the incident for Billy since they felt he was such an upstanding citizen. It was because of the fact that Billy wasn't made to pay for his crime that the old gypsy man placed the curse on him along with Judge Rossington and Chief Hopley.
4. What was the name of Billy and Heidi Halleck's daughter?

Answer: Linda

Billy was beside himself when he realized that she had eaten a piece of the cursed pie and would soon die. Joie Lenz played the young teenage daughter of the Hallecks. Joie has since changed her name to Bethany Joy Galeotti. Other works of hers include a stint as Michelle Bauer on "The Guiding Light" and as Haley James Scott on "One Tree Hill".
5. Stephen King played the role of a pharmacist in this movie.

Answer: True

Stephen King is known to play several small parts in a lot of films that have been made based upon his novels. In "Thinner" he portrayed the quirky pharmacist Dr. Bangor. His name in this film was based upon the town that he lived at in Maine. Other films that he has had bit parts in include "Sleepwalkers", "Rose Red" and "Pet Sematary".
6. What was on the license plate of Dr. Mike Houston's car?

Answer: DOC MIK

Dr. Mike was a long time friend of the Halleck family. He had absolutely no trouble consoling Heidi while Billy was going through his tremendous weight loss. Billy became obsessed with the idea that Heidi and Dr. Mike were having an affair.
7. Who did Billy ask for help in locating and taking on the gypsies?

Answer: Richie Ginelli

Richie was a former client of Billy's. Billy had gotten him out of a rather serious charge and Richie told him that any time he needed help to call him. He was able to scare the gypsies so that they would take the curse off of Billy.
8. What type of car did Judge Rossington drive?

Answer: Lincoln

If you recall the dream that Billy had, the judge came along and picked him up in a silver Lincoln Continential. In Billy's dream it was smashed between a school bus and a semi truck.
9. What was the name of the clinic that Dr. Mike suggest that Billy go to in order to have his rapid weight loss assessed?

Answer: The Glassman Clinic

Billy felt that Heidi and Dr. Mike were conspiring against him, but he agreed to go and get checked out for his extreme weight loss. By the time he checked into the clinic he was consuming up to 12,000 calories per day.
10. Who played the role of Heidi Halleck?

Answer: Lucinda Jenney

Heidi Halleck was the ever concerned wife of Bill Halleck. She was constantly worrying with her husband's weight problem. Lucinda Jenney has often been compared in looks to Naomi Watts. She was born in Long Island City, New York on April 23, 1954. Other film projects that she can be seen in include "Rain Man", "Peggy Sue Got Married" and "Hide and Seek".
Source: Author jlp937

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 99: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 107: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 75: 6/10
Dec 14 2022 : Guest 173: 7/10
Dec 11 2022 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us