FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tim Burtons Corpse Bride
Quiz about Tim Burtons Corpse Bride

Tim Burton's "Corpse Bride" Trivia Quiz


This quiz is about the 2005 movie, "Corpse Bride", directed by the great Tim Burton.

A multiple-choice quiz by redsoxbabe24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Corpse Bride

Author
redsoxbabe24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
217,596
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2811
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Naypalm (9/10), Guest 176 (10/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which actress voices Emily, the Corpse Bride? Hint


Question 2 of 10
2. Which family does NOT approve of the impending marriage of Victor and Victoria? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is NOT a tagline for "Corpse Bride?" Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the Corpse Bride's ex-fiance who marries Victoria? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these types of creatures is not a friend of the Corpse Bride in the Dead World? Hint


Question 6 of 10
6. What needs to happen in order for Victor and Emily's marriage to be valid? Hint


Question 7 of 10
7. Which character says the line, "There's an eye in me soup"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Victor's dead dog? Hint


Question 9 of 10
9. Who is not dead at the end of the movie? Hint


Question 10 of 10
10. What does Emily turn into when she walks into the moonlight?

Answer: (One word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Naypalm: 9/10
May 18 2024 : Guest 176: 10/10
May 07 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 22 2024 : Guest 81: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actress voices Emily, the Corpse Bride?

Answer: Helena Bonham Carter

Emily is murdered on her way to her wedding, and she is waiting, buried in the forest, for her true love to ask for her hand in marriage. Throughout the movie she brings Victor out of his shell.

"Corpse Bride" is Helena Bonham Carter's fourth film with director Tim Burton. Her three movies prior to this are "Planet of the Apes" (2001), "Big Fish" (2003), and "Charlie and the Chocolate Factory" (2005).
2. Which family does NOT approve of the impending marriage of Victor and Victoria?

Answer: The Everglots (Victoria's parents)

Maudeline and Finnis Everglot (voiced by Joanna Lumley and Albert Finney, respectively) think that the Van Dorts are too common to have their daughter marry their son. The Everglots are broke, however, and see that the marriage must occur in order to stay off the streets.
3. Which of these is NOT a tagline for "Corpse Bride?"

Answer: 'Til Death Do Them Part

"There's been a grave misunderstanding" is the tagline used on the "Corpse Bride" movie posters. "Rising to the occasion" is also used as a tagline to promote the film. I made up the tagline "'Til Death Do Them Part", but it does play a big role in the film. The taglines fit the movie perfectly because they allude to Victor and Emily's marriage situation.
4. What is the name of the Corpse Bride's ex-fiance who marries Victoria?

Answer: Lord Barkis

Lord Barkis Bittern, voiced by Richard E. Grant, is the villain of the film. He is the Corpse Bride's fiance who ends up murdering her on their way to elope. He is a greedy, cocky man who marries Victoria for her money, only to find out her family is broke. Lord Barkis gets what he deserves at the end of the film though, when he drinks poison.
5. Which of these types of creatures is not a friend of the Corpse Bride in the Dead World?

Answer: Ghost

There are really no ghosts in this movie. The skeleton is Emily's friend from the bar who sings her story to Victor. The maggot lives in Emily's head and occasionally pops out of her eyeball. The black widow spider tries to make Emily feel better when she realizes she and Victor might not belong together.
6. What needs to happen in order for Victor and Emily's marriage to be valid?

Answer: Victor has to die

Victor and Emily's marriage is invalid because they are only married until death do them part. Since Emily is already dead, Elder Gutknecht, voiced by Michael Gough, tells her they aren't married. According to Elder Gutknecht, the wise old man from the dead world, the only way Victor and Emily's marriage can be valid is if Victor drinks the poison to make his heart stop. Victor overhears them talking about this, and tells Emily he would die. Emily tells Elder Gutknecht that she could never ask Victor to do such a thing.
7. Which character says the line, "There's an eye in me soup"?

Answer: Finnis Everglot

After Victor agrees to die so that he and Emily can be remarried, they need to go up to the living world to perform the wedding. The Everglots including Victoria, their family, and Lord Barkis Bittern are sitting at the dining table eating a post-wedding meal when skeletons and corpses appear behind them. Mr. Finnis Everglot has his back to them, and says this line when one of the skeleton's eyes pops out and falls in his soup.
8. What is the name of Victor's dead dog?

Answer: Scraps

Emily gives Victor a wedding present that is a box of bones. Victor is horrified when he first opens it, but then the bones reassemble themselves into his old dog, Scraps.
9. Who is not dead at the end of the movie?

Answer: Victor

Victor is about to drink the poison at his wedding to Emily, when Emily stops him. She tells him that she loves him, but she knows they do not belong together. Lord Barkis Bittern crashes the wedding and tries to kill Victor, but Emily stands in the way. Lord Barkis then drinks the poison, obviously believing it to be wine.

When his heart stops, the other dead corpses take out Emily's revenge on him. Mayhew is the Van Dort's driver who dies during the movie when he coughs himself to death and gets run over by the carriage.
10. What does Emily turn into when she walks into the moonlight?

Answer: Butterflies

Emily thanks Victor for setting her free after Lord Barkis dies. She realizes that she and Victor do not belong together, and that Victor belongs with Victoria. When she steps into the moonlight, she turns into many butterflies. A butterfly is also shown being followed during the opening credits of "Corpse Bride". It is Tim Burton's trademark to have his opening credits following something or moving through something.
I hope you liked my quiz and enjoyed the movie, "Corpse Bride", as much as I did. Feel free to leave me any comments or corrections.
Source: Author redsoxbabe24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Corpse Bride' I Average
2. 'Corpse Bride' III Average
3. Corpse Bride II Easier
4. Corpse Bride Average
5. "Corpse Bride" Maniacs Easier
6. Here Comes the "Corpse Bride" Average

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us