FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Titanic
Quiz about Titanic

10 Question Movie Quiz: Titanic | Movies


This is a quiz about my favorite movie, 'Titanic'. It's pretty easy, but it's a lot of fun! Hope you like it!

A multiple-choice quiz by hmt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Titanic

Author
hmt
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
18,613
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
33708
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: daveguth (9/10), Guest 165 (10/10), Samoyed7 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many Academy Awards did 'Titanic' win? Hint


Question 2 of 10
2. What's the name of the guy whose ticket (for Titanic) Jack won? Hint


Question 3 of 10
3. Which actor or actress was nominated for an Academy Award for 'Titanic'? Which category were they nominated for? Hint


Question 4 of 10
4. What color is the key to the handcuffs put on Jack? Hint


Question 5 of 10
5. What did Rose use to remove Jack's handcuffs? Hint


Question 6 of 10
6. What did Jack say while standing at the bow of the ship at the beginning of the movie? Hint


Question 7 of 10
7. What color is Rose's dress when she tries to jump off the back of the ship? Hint


Question 8 of 10
8. What does Jack reply with after Rose says 'I know what ice fishing is!'? Hint


Question 9 of 10
9. Who lent Jack the suit to wear when he went to dinner with Rose and Cal? Secondly, whose was it? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following happened to Cal later in his life? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : daveguth: 9/10
Jun 19 2024 : Guest 165: 10/10
Jun 19 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 18 2024 : chris1162: 8/10
Jun 18 2024 : Guest 216: 9/10
Jun 15 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 68: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 120: 5/10
Jun 06 2024 : Guest 136: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Academy Awards did 'Titanic' win?

Answer: 11

'Titanic' won 11 awards including Best Picture, Best Director, and Best Song.
2. What's the name of the guy whose ticket (for Titanic) Jack won?

Answer: Sven

3. Which actor or actress was nominated for an Academy Award for 'Titanic'? Which category were they nominated for?

Answer: Kate Winslet - Actress

She was nominated, but sadly did not win. :(
4. What color is the key to the handcuffs put on Jack?

Answer: silver

'It's a little silver one!'
5. What did Rose use to remove Jack's handcuffs?

Answer: an axe

She used the axe to chop through the middle of his handcuffs.
6. What did Jack say while standing at the bow of the ship at the beginning of the movie?

Answer: 'I'm the King of the World'

7. What color is Rose's dress when she tries to jump off the back of the ship?

Answer: Red

Red with black lace.
8. What does Jack reply with after Rose says 'I know what ice fishing is!'?

Answer: 'You just seemed like more of an indoor girl.'

9. Who lent Jack the suit to wear when he went to dinner with Rose and Cal? Secondly, whose was it?

Answer: Molly Brown, her son's

10. Which of the following happened to Cal later in his life?

Answer: He shot himself.

Source: Author hmt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us