Quiz about Transformers More Than Meets the Eye
Quiz about Transformers More Than Meets the Eye

"Transformers": More Than Meets the Eye Quiz


This is to see how much attention you paid to the movie.

A multiple-choice quiz by bibledude. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Transformers (1986, 2007)

Author
bibledude
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
297,390
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2534
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (8/10), Guest 98 (8/10), Guest 99 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. George Lucas is the executive producer for "Transformers".

True
False

2. What is the color of Sam's dad's car? Hint

green
black
blue
red

3. How does Glen describe his home? Hint

a place of Zen and peace
a place of laziness and food
a place of hope and destiny
a place of violence and chaos

4. Which Autobots/Decepticons roll (willingly) at the battle in Mission City? Hint

Ironhide and Ratchet
Bumblebee and Devastator
Optimus Prime and Megatron
Ironhide and Megatron

5. What is Captain Lennox's first name? Hint

Bill
Will
Luke
Fred

6. What happens to the Allspark at the end of the movie? Hint

Sam gives it to the men in one of the blackhawks.
It is destroyed.
Starscream takes it back to Cybertron.
Optimus keeps the last remains of it.

7. Who wounds Scorponok? Hint

All of these
The AC-10s
The AC-130s
The 105 shells

8. What are the Sector Seven agents looking for around Sam's house? Hint

Isotope
The glasses
Gamma Radiation
The Autobots

9. Who is the Secretary of Defense? Hint

John Kevin
John Keller
John Calvin
none of these

10. What is the name of the boyfriend Mikaela was dating in the beginning of the movie? Hint

Trent
Rob
Will
Brad


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. George Lucas is the executive producer for "Transformers".

Answer: false

Steven Spielberg is actually the executive producer. He's directed quite a few movies like: "E.T.", "War of the Worlds", "Indiana Jones", and "Jaws".

George Lucas directed "American Graffiti" and the "Star Wars" movies and has helped Spielberg a lot with movies.
2. What is the color of Sam's dad's car?

Answer: green

Sam says it's green when he points it out to his teacher in the beginning.
The only time it's seen is at the beginning of the movie. Sam's dad takes him to Bobby Bolivia, and then that's the last time you see the car.
3. How does Glen describe his home?

Answer: a place of Zen and peace

"There's only one hacker in the world who can break this code.", Maggie says just before she gets in a cab and goes to Glen's house. When she gets there, Glen is very upset because she is disturbing him on a weekend of his playing video games with a cousin of his, not to mention the fact that she's entering his home without letting Glen know she's coming.

This is what he says when she enters: "Maggie? What are you doing here? No, no, no, you can't be here. This is my home. My place of Zen and peace."
4. Which Autobots/Decepticons roll (willingly) at the battle in Mission City?

Answer: Ironhide and Ratchet

While Sam runs to the white building to give the Cube to the Blackhawks, Ironhide and Ratchet roll towards him to protect him from Decepticon Brawl.
5. What is Captain Lennox's first name?

Answer: Will

In one of the first scenes of the movie, Capt. Lennox is talking to his wife and baby girl via a computer. As soon as Blackout approaches the base, Captain Lennox begins to lose the feed on the computer. As soon as it begins to do this, his wife says, "Will?".
6. What happens to the Allspark at the end of the movie?

Answer: Optimus keeps the last remains of it.

A portion of it still exists. Optimus takes it out of Megatron's chest after the big battle in Mission City. Perhaps it still has the ability to create life. It's actually ironic, in Megatron's case (If you've seen "Revenge of the Fallen", you know what I mean).
7. Who wounds Scorponok?

Answer: All of these

The attack planes and jets wound him, but he escapes by going underground; never to be seen again. Captain Lennox helped kill Blackout.
8. What are the Sector Seven agents looking for around Sam's house?

Answer: Isotope

When Sector Seven first reaches Sam's house, Agent Simmons (portrayed by John Turtorro) says, "Get me an Isotope reading and some samples right away!"
It turns out that Sam has an excessive amount of Isotope on him.
9. Who is the Secretary of Defense?

Answer: John Keller

John Keller is the giver of advice to the men and woman of the United States military. Even when his life is threatened by Frenzy, he remains calm. Without him, the Air Force would have never reached Mission City.
10. What is the name of the boyfriend Mikaela was dating in the beginning of the movie?

Answer: Trent

He is the guy who's wearing the blue cap and passing the football at the lake party. You don't hear his name until Mikaela says it when she's checking out Bumblebee's engine.
Source: Author bibledude

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 71: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 98: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us