Quiz about 1950s and 60s Music Collection 2
Quiz about 1950s and 60s Music Collection 2

1950s and 60s Music Collection 2 Quiz


This is the second quiz in my 50's and 60's Collection-more lyrics and four options to choose from. Hope you enjoy it and good luck!

A multiple-choice quiz by cat*06*stars. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1950s and '60s Mix

Author
cat*06*stars
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,164
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1703
Last 3 plays: Grandma1951 (5/10), Guest 92 (3/10), Guest 98 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Just take him to aside, tell him how much I cried' Hint

'Cry Me A River'
'Tell Him'
'Tell Me What He Said'
'The Crying Game'

2. 'If I should smile with sweet surprise, it's just that you've grown up before my very eyes' Hint

'When She Was My Girl'
'Love Potion Number 9'
'Happy Birthday Sweet Sixteen'
'Oh Carol'

3. 'Let me get over you, the way you've gotten over me' Hint

'You Keep Me Hangin' On'
'I've Got You Babe'
'Baby Love'
'Let's Hang On'

4. 'Many dreams have been brought to your doorstep, they just lie there and they die there' Hint

'In Dreams'
'Michelle'
'Hey Little Lucy (Don't Cha Put No Lipstick On)
'Mona Lisa'

5. 'The weather here has been as nice as it can be, although it doesn't really matter much to me' Hint

'It Might As Well Rain Until September'
'Poor Me'
'September'
'Raining In My Heart'

6. 'You say you're gonna go and call it quits, you're gonna chuck it all and break our love to bits' Hint

'Go Away Little Girl'
'Breaking Up Is Hard To Do'
'Let's Hang On'
'Dawn'

7. 'I need you, I want you near me, I love you, yes I do and I hope you hear me' Hint

'When My Little Girl Is Smiling'
'Where Or When'
'When'
'Hold Me Thrill Me Kiss Me'

8. 'Yeah I know it's so hard to resist, the temptation of her tender red lips' Hint

'Runaway'
'Little Town Flirt'
'Runaround Sue'
'Lipstick On Your Collar'

9. 'Must you keep reminding me, of the lips I long to kiss, and the love I miss' Hint

'Broken-Hearted Melody'
'What Becomes Of The Brokenhearted'
'Broken Wings'
'Lipstick On Your Collar'

10. 'I hate to do this to you, but I love somebody new, what can I do' Hint

'Take Good Care Of My Baby'
'20th Century Boy'
'Twenty-Four Hours From Tulsa'
'I'd Never Find Another You'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Just take him to aside, tell him how much I cried'

Answer: 'Tell Me What He Said'

'Tell Me What He Said' was released by Helen Shapiro, and reached Number 2 in the UK charts in March 1962.
2. 'If I should smile with sweet surprise, it's just that you've grown up before my very eyes'

Answer: 'Happy Birthday Sweet Sixteen'

'Happy Birthday Sweet Sixteen' by Neil Sedaka reached Number 4 in the UK charts, in February 1962. This song was later covered by Neil Diamond as an album track.
3. 'Let me get over you, the way you've gotten over me'

Answer: 'You Keep Me Hangin' On'

'You Keep Me Hangin' On' was a hit for Diana Ross and The Supremes in December 1966, and reached Number 8 in the UK charts. This song was covered by Kim Wilde in 1986, and also by Rod Stewart.
4. 'Many dreams have been brought to your doorstep, they just lie there and they die there'

Answer: 'Mona Lisa'

'Mona Lisa' was released by Conway Twitty, and reached Number 7 in October 1959 in the UK charts. 'Mona Lisa' was originally sung by Nat King Cole and reached Number 1 in the US charts in June 1950.
5. 'The weather here has been as nice as it can be, although it doesn't really matter much to me'

Answer: 'It Might As Well Rain Until September'

'It Might As Well Rain Until September' was a hit for Carole King, and reached Number 2 in the UK charts in October 1962.
6. 'You say you're gonna go and call it quits, you're gonna chuck it all and break our love to bits'

Answer: 'Let's Hang On'

'Let's Hang On' was a hit for Frankie Valli And The Four Seasons, and reached Number 4 in the UK charts in January 1966. This song was later covered by Barry Manilow in 1981.
7. 'I need you, I want you near me, I love you, yes I do and I hope you hear me'

Answer: 'When'

'When' was a huge hit for the Kalin Twins, and reached the Number 1 spot, in the UK charts, in August 1958.
8. 'Yeah I know it's so hard to resist, the temptation of her tender red lips'

Answer: 'Little Town Flirt'

'Little Town Flirt' was released by Del Shannon, and reached Number 4, in the UK charts, in February 1963. This was covered by ELO in 2001.
9. 'Must you keep reminding me, of the lips I long to kiss, and the love I miss'

Answer: 'Broken-Hearted Melody'

'Broken-Hearted Melody' was released by Sarah Vaughan, and it reached Number 9, in the UK charts, in October 1959.
10. 'I hate to do this to you, but I love somebody new, what can I do'

Answer: 'Twenty-Four Hours From Tulsa'

'Twenty-Four Hours From Tulsa' was released by Gene Pitney, and reached Number 5, in the UK charts, in January 1964.
Source: Author cat*06*stars

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Grandma1951: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 92: 3/10
Jan 23 2023 : Guest 98: 2/10
Jan 12 2023 : Guest 98: 8/10
Jan 12 2023 : haydenspapa: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 210: 4/10
Jan 08 2023 : Guest 173: 1/10
Dec 31 2022 : DeepHistory: 10/10
Dec 28 2022 : harley74: 7/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us