Quiz about A Musical Bouquet Of Roses
Quiz about A Musical Bouquet Of Roses

A Musical Bouquet Of Roses Trivia Quiz


Every song includes rose(s) in its title. Every artist has done at least one "rose(s)" song. You need to identify either the song or the artist. [HINT: In each correct answer, the song was in the top six of the Billboard Top 100/Hot 100.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Science and Nature in Songs
  8. »
  9. Vegetation in Songs

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
385,681
Updated
Dec 14 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
715
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the artist who sang "Every Rose Has Its Thorn" in 1988. Hint

Poison
Judy Collins
James Taylor
Aretha Franklin

2. Which song by Seal hit the number one spot on the Billboard Hot 100? Hint

Kiss From A Rose
Carolina Rose
Weeds Instead Of Roses
Run For The Roses

3. "The Yellow Rose Of Texas" was a hit in 1955 for whom? Hint

Barbra Streisand
Idle Eyes
Mitch Miller
Joni Mitchell

4. In 1960, who sang "Paper Roses"? Hint

Anita Bryant
Halestorm
Andy Williams
Flyleaf

5. Who did "Sally Go Round The Roses" in 1963? Hint

The Jaynetts
Red Hot Chili Peppers
Blondie
David Lee Roth

6. Which song was by Lynn Anderson in 1971? Hint

(I Never Promised You) A Rose Garden
Mystery Of A Blood Red Rose
Ashes And Roses
Painted, Tainted Rose

7. In 1956, which artist did "A Rose And A Baby Ruth"? Hint

Vic Dana
Wayne Newton
Bert Kaempert
George Hamilton IV

8. In 1962, Nat King Cole sang which song? Hint

Ramblin' Rose
Mother Rose
All Kinds Of Roses
A Poor Man's Roses (Or A Rich Man's Gold)

9. Who had a hit with "The Rose"? Hint

The Ames Brothers
Thin Lizzy
Bette Midler
Jessica Sanchez

10. Which number was a hit for Bobby Vinton? Hint

Like A Rose
Roses Are Red (My Love)
Desert Rose
A Dozen Roses And A Six-Pack


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the artist who sang "Every Rose Has Its Thorn" in 1988.

Answer: Poison

Poison's "Every Rose Has Its Thorn" topped the Hot 100 chart at number one in 1988. Aretha Franklin's "A Rose Is Still A Rose" reached number 26 in 1998. Neither "Bread And Roses" by Judy Collins in 1976 nor "Yellow And Rose" by James Taylor in 1997 made it to the top forty.
2. Which song by Seal hit the number one spot on the Billboard Hot 100?

Answer: Kiss From A Rose

"Kiss From A Rose" topped the Hot 100 in 1995. Dan Fogelberg's "Run For The Roses" got to number 18 in 1982. "Carolina Rose" (Gloriana, 2012) and "Weeds Instead Of Roses" (Ashley Monroe, 2013) fell short of the top 40.
3. "The Yellow Rose Of Texas" was a hit in 1955 for whom?

Answer: Mitch Miller

Mitch Miller's "The Yellow Rose Of Texas" was a number one song on the Billboard Top 100; the 1955 version by Johnny Desmond peaked at number three on the Top 100. Barbra Streisand';s "Second Hand Rose" reached number 32 on the Hot 100 in 1966. Not cracking the top 40 were Joni Mitchell's "For The Roses" (1972) and "Tokyo Rose" (1985) by Idle Eyes.
4. In 1960, who sang "Paper Roses"?

Answer: Anita Bryant

Bryant's "Paper Roses" got to number five on the Billboard Hot 100 in 1960; the version by Marie Osmond in 1973 also reached number five. In 1963, "Days Of Wine And Roses" made it to number 26 for Andy Williams and number 33 for Henry Mancini.
Not getting to the top 40 were Halestorm's "Rose In December" from 2001 and Flyleaf's "Blue Roses" from 2014.
5. Who did "Sally Go Round The Roses" in 1963?

Answer: The Jaynetts

The Jaynetts had a number two hit on the Billboard Hot 100 in 1963. David Lee Roth's "Yankee Rose" reached number 16 in 1986. Neither "Monarchy Of Roses" (2011) by the Red Hot Chili Peppers nor "A Rose By Any Name" (2014) by Blondie hit the top 40.
6. Which song was by Lynn Anderson in 1971?

Answer: (I Never Promised You) A Rose Garden

Anderson's "(I Never Promised You) A Rose Garden" soared to number three on the Billboard Hot 100. Al Martino's "Painted, Tainted Rose" peaked at number 15 in 1963. "Mystery Of A Blood Red Rose" (Avantasia, 2016) and "Ashes And Roses" (Mary Chapin Carpenter, 2012) both missed the top 40.
7. In 1956, which artist did "A Rose And A Baby Ruth"?

Answer: George Hamilton IV

"A Rose And A Baby Ruth" climbed to number six on the Billboard Top 100. In 1965, the other artists listed all recorded "Red Roses For A Blue Lady." Each of those versions made the Billboard Hot 100 top 40: Vic Dana's at number ten, Bert Kaempert's at number 11, and Wayne Newton's at number 23.
8. In 1962, Nat King Cole sang which song?

Answer: Ramblin' Rose

"Ramblin' Rose" rose to number two on the Billboard Hot 100. Patti Page's "A Poor Man's Roses (Or A Rich Man's Gold)" reached number 14 on the Billboard Top 100 in 1957. "All Kinds Of Roses" by Yusuf Islam (2009) and "Mother Rose" by Patti Smith (2004) never got to the top 40.
9. Who had a hit with "The Rose"?

Answer: Bette Midler

Bette Midler's "The Rose" reached number three on the Billboard Hot 100 in 1980. "Red River Rose" by The Ames Brothers got to number 37 in 1959. Thin Lizzys "Black Rose" (1979) and Jessica Sanchez's "Plastic Roses" (2013) did not make the top 40.
10. Which number was a hit for Bobby Vinton?

Answer: Roses Are Red (My Love)

"Roses Are Red (My Love)" cruised to number one on the Billboard Hot 100 in 1962. "Desert Rose" (Sting, 2000) made it to number 17. Missing the top 40 were "Like A Rose" (Ashley Monroe, 2013) and "A Dozen Roses And A Six-Pack" (Cole Swindell, 2014).
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : DDm5714: 8/10
Jan 16 2023 : piet: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series A Music Mixture:II:

Five quizzes on various musical topics.

  1. Maladies in Melodies Average
  2. Dying Can Sure Give You The Blues Easier
  3. A Musical Bouquet Of Roses Easier
  4. Vintage 1950s Rock and Roll Groups Easier
  5. Key 1960s Rock and Roll Groups Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us