Quiz about A Wild Green Day Member Appeared
Quiz about A Wild Green Day Member Appeared

A Wild Green Day Member Appeared! Quiz


Can you guess which Green Day member best fits the question?

A multiple-choice quiz by BlackGreen7. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
BlackGreen7
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,531
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
360
Last 3 plays: Guest 71 (1/10), Guest 68 (5/10), Guest 98 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. His "cat's stuck in the dryer". Who wrote this? Hint

Billie Joe
Tre
Mike
Jason White

2. He has "a kid in New York and a kid in the Bay". Who wrote this? Hint

Tre
Billie Joe
Mike
Jason White

3. Who said "A turtle does come in its own bowl"? Hint

None of them said that
Billie Joe
Mike
Tre

4. Who said "I've never been beaten up! I'm a black belt in Run-Fu."? Hint

Mike
Tre
Billie
None of them said that

5. Who has played with the Screeching Weasel? Hint

Tre
Mike
Billie Joe
None of them have.

6. Who originally played the violin as a child, before a neighbour introduced him to another instrument? Hint

Mike
Tre
Billie Joe
Jason White

7. Who owns "Floyd"? Hint

Jason White
Mike
Billie Joe
Tre

8. Who wrote the song "Ha Ha, You're Dead"? Hint

Tre
They wrote it together.
Billie Joe
Mike

9. Who is well-known for saying "y'know" a lot during interviews? Hint

Billie Joe
Tre
Mike
None of them.

10. About the other tour musicians: who has a band called the Wicked Good? Hint

Jeff Matika
Jason Freese
Jason White
None of them


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. His "cat's stuck in the dryer". Who wrote this?

Answer: Billie Joe

The quote "the cat's stuck in the dryer" is from "Deadbeat Holiday", on the album "Warning". It refers to Billie's cat, Zero, being trapped in the dryer.
2. He has "a kid in New York and a kid in the Bay". Who wrote this?

Answer: Tre

The quote is from "Rock N Roll Girlfriend", part of the song "Homecoming", from the album "American Idiot".
3. Who said "A turtle does come in its own bowl"?

Answer: Mike

This was said in an interview during the Frustrators tour in February 2011.
4. Who said "I've never been beaten up! I'm a black belt in Run-Fu."?

Answer: Tre

It was Tre, during an interview with NME in 2009.
5. Who has played with the Screeching Weasel?

Answer: Mike

He has also played with Crummy Musicians and Squirtgun. He still has the side-band the Frustrators.
6. Who originally played the violin as a child, before a neighbour introduced him to another instrument?

Answer: Tre

Tre started playing the violin, but "no noise came out of it that sounded good". His neighbour, Lawerence Livermore, introduced him to the drums.
7. Who owns "Floyd"?

Answer: Billie Joe

"Floyd" is one of Billie's many guitars.
8. Who wrote the song "Ha Ha, You're Dead"?

Answer: Mike

Mike wrote "Ha Ha, You're Dead". It can be found on "Shenanigans", a collection of B-sides.
9. Who is well-known for saying "y'know" a lot during interviews?

Answer: Billie Joe

Billie Joe released his first single in 1977, at the age of five. It was called "Look for Love" and was written by his dad's friend.
10. About the other tour musicians: who has a band called the Wicked Good?

Answer: Jeff Matika

Jason White appears in the music video for "When I Come Around", long before he started playing with the band on stage. Jeff Matika is a friend of Jason White's, who auditioned to support Green Day on their 21st Century Breakdown tour.
Source: Author BlackGreen7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 71: 1/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 5/10
Jan 13 2023 : Guest 98: 3/10
Dec 16 2022 : Guest 99: 6/10
Dec 15 2022 : Guest 107: 6/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us