FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC 1970s
Quiz about ACDC 1970s

AC/DC: 1970s Trivia Quiz


Hello, this is a quiz on some of AC/DC's songs and albums of the 1970s. Enjoy

A multiple-choice quiz by acdcrocks_17. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
acdcrocks_17
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,265
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1597
Last 3 plays: Guest 143 (9/10), frinkzappa (8/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Complete these lyrics: "Intermission, we were doin' all right. Till this guy came up and stood by her side. Oh I took her by surprise..." Hint


Question 2 of 10
2. In what AC/DC song does the band sing "Concrete shoes, cyanide, T.N.T"... later in the song they exclaim: "Neck tie, contracts, High Voltage" which song do they sing this in? Hint


Question 3 of 10
3. What is the "slow" song on the album "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"? Hint


Question 4 of 10
4. The song "Problem Child" was first released on the album "Let There Be Rock".


Question 5 of 10
5. According to AC/DC, is hell a bad place to be?


Question 6 of 10
6. Which 1970's album do these songs come from? "Girls Got Rhythm", "Beating Round The Bush" and "If You Want Blood You've Got It"? Hint


Question 7 of 10
7. What was AC/DC's first live album? Hint


Question 8 of 10
8. In the 1970's, all songs released worldwide were written by Angus Young, Malcolm Young and Bon Scott except for one song which was written by just the Young brothers. What was this song? Hint


Question 9 of 10
9. How will Bon Scott react if you give him a bullet? Hint


Question 10 of 10
10. What song are these lyrics from: "My daddy was workin' 9 to 5 when my momma was havin' me. By the time I was half alive, they knew what I was gonna be."? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 143: 9/10
Feb 26 2024 : frinkzappa: 8/10
Feb 14 2024 : Guest 172: 8/10
Jan 24 2024 : Guest 129: 8/10
Jan 22 2024 : Guest 162: 4/10
Jan 19 2024 : Guest 198: 10/10
Jan 18 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete these lyrics: "Intermission, we were doin' all right. Till this guy came up and stood by her side. Oh I took her by surprise..."

Answer: when I gave her one of my lines

This is from the song "Can I Sit Next To You Girl" on the American version of "High Voltage"
2. In what AC/DC song does the band sing "Concrete shoes, cyanide, T.N.T"... later in the song they exclaim: "Neck tie, contracts, High Voltage" which song do they sing this in?

Answer: Dirty Deeds Done Dirt Cheap

After the part where Bon Scott sings those lyrics he exclaims: "Done Dirt Cheap!"
3. What is the "slow" song on the album "Dirty Deeds Done Dirt Cheap"?

Answer: Ride On

This showed a whole new side to AC/DC because of the quick change of pace this song has.
4. The song "Problem Child" was first released on the album "Let There Be Rock".

Answer: False

"Problem Child" was first brought to America on the album "Let There Be Rock" in 1977. However, it was recorded for the Australian version of "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" in 1976.
5. According to AC/DC, is hell a bad place to be?

Answer: No

The song "Hell Ain't A Bad Place To Be" is on the 1977 album "Let There Be Rock".
6. Which 1970's album do these songs come from? "Girls Got Rhythm", "Beating Round The Bush" and "If You Want Blood You've Got It"?

Answer: Highway To Hell

The ALBUM "If You Want Blood You've Got It" does not have the SONG "If You Want Blood You've Got It" because the album was released before they wrote the song for the album "Highway To Hell"
7. What was AC/DC's first live album?

Answer: If You Want Blood You've Got It

This is the only live album that Bon Scott sings on. I love the it that they put Riff Raff first because it is a great concert opener.
8. In the 1970's, all songs released worldwide were written by Angus Young, Malcolm Young and Bon Scott except for one song which was written by just the Young brothers. What was this song?

Answer: Can I Sit Next To You Girl

This is on their first album "High Voltage". It talks about going to the movies on a Saturday night and scoring with chicks.
9. How will Bon Scott react if you give him a bullet?

Answer: all of these

From the song "Gimme A Bullet" on the album "Powerage". The lyrics go: "Gimme a bullet to bite on. Something to chew. Gimme a bullet to bite on; and I'll make believe- I'll make believe it's you".
10. What song are these lyrics from: "My daddy was workin' 9 to 5 when my momma was havin' me. By the time I was half alive, they knew what I was gonna be."?

Answer: Rock 'n Roll Singer

This goes well with the song "It's A Long Way To The Top" because both songs explain AC/DC's journey to the top.
Source: Author acdcrocks_17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Average
2. AC/DC The Greatest Average
3. AC/DC 1991 Donington Concert Average
4. It's A Long Way! Average
5. AC/DC Album Match Average
6. AC/DC: Who was the drummer? Average
7. On Which AC/DC Album? Average
8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average
9. AC/DC Average
10. AC/DC Basics Average
11. High Voltage Average
12. The AC/DC Files - "High Voltage" (non-AU version) Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us