FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC Basics
Quiz about ACDC Basics

AC/DC Basics Trivia Quiz


Some info about AC/DC, easy for big fans of them.

A multiple-choice quiz by SayHeyJohnny. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
SayHeyJohnny
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,997
Updated
May 19 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
9397
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (14/15), Guest 97 (2/15), Guest 136 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. On what album would you find 'Rock and Roll Ain't Noise Pollution'? Hint


Question 2 of 15
2. Which song contains the lyrics: 'But how was I to know that she'd been dealt with before'? Hint


Question 3 of 15
3. What was the main agent leading to Bon Scott's death, according to his death certificate? Hint


Question 4 of 15
4. Finish the lyric: 'She told me to come, but I was ________
_____.'

Answer: (Two Words)
Question 5 of 15
5. What does 'AC-DC' stand for (in accordance with how they came up with the name)? Hint


Question 6 of 15
6. What country are the Young brothers and Bon Scott from originally? Hint


Question 7 of 15
7. Which member of the band is known for wearing a school boy outfit at all live shows? Hint


Question 8 of 15
8. What was the first album that featured the lead singing of Brian Johnson? Hint


Question 9 of 15
9. What was the last studio album to feature the lead singing of Bon Scott? Hint


Question 10 of 15
10. What song does the band traditionally end each show with? Hint


Question 11 of 15
11. What album featured the hit song 'Hard as a Rock'? Hint


Question 12 of 15
12. Who was depicted on the cover of 'The Razor's Edge'? Hint


Question 13 of 15
13. On what album would you find the song 'Mistress for Christmas'? Hint


Question 14 of 15
14. Who played rhythm guitar for AC/DC until 2014? Hint


Question 15 of 15
15. Who is the older brother, Malcolm or Angus?

Answer: (One Word (Malcolm or Angus))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 172: 14/15
Feb 11 2024 : Guest 97: 2/15
Feb 02 2024 : Guest 136: 12/15
Feb 02 2024 : Guest 174: 8/15
Jan 29 2024 : Guest 137: 12/15
Jan 28 2024 : Guest 71: 13/15
Jan 26 2024 : Guest 145: 10/15
Jan 25 2024 : Guest 97: 7/15
Jan 20 2024 : Guest 99: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what album would you find 'Rock and Roll Ain't Noise Pollution'?

Answer: Back in Black

It is the last song on this album.
2. Which song contains the lyrics: 'But how was I to know that she'd been dealt with before'?

Answer: The Jack

3. What was the main agent leading to Bon Scott's death, according to his death certificate?

Answer: Alcohol

He died while passed out on his back from drunkenness in the back seat of a car and suffocated from his own vomit.
4. Finish the lyric: 'She told me to come, but I was ________ _____.'

Answer: Already there

Nice {pun;} clever, if you ask me.
5. What does 'AC-DC' stand for (in accordance with how they came up with the name)?

Answer: Alternating current-Direct current

They are not gay, and they do not worship the devil. They got the name when they looked at a vacuum (or sewing machine, depending on which source you reference) and saw the electric port that labelled where the AC-DC converter goes (in other words, the cord to plug it in).
6. What country are the Young brothers and Bon Scott from originally?

Answer: Scotland

Although they gained their fame in Australia, they were born and raised as lads in Scotland.
7. Which member of the band is known for wearing a school boy outfit at all live shows?

Answer: Angus Young

Angus always wears his trademark school boy outfit as he plays the lead guitar in all concerts.
8. What was the first album that featured the lead singing of Brian Johnson?

Answer: Back in Black

He made his debut on the 1980 release 'Back in Black' which was dedicated to the memory of the late Bon Scott.
9. What was the last studio album to feature the lead singing of Bon Scott?

Answer: Highway to Hell

The 1979 'Highway to Hell' was Bon Scott's last work before he drank himself to death.
10. What song does the band traditionally end each show with?

Answer: For Those About to Rock

Ironically, they close with a song that sounds like it should be their opener. However, I have seen this done a couple times and it is quite impressive, as they bring cannons and confetti blowers out for a very grand finale.
11. What album featured the hit song 'Hard as a Rock'?

Answer: Ballbreaker

It was the lead single and first track on the 1995 album 'Ballbreaker'.
12. Who was depicted on the cover of 'The Razor's Edge'?

Answer: No one

Unlike many albums that portray Angus on the cover, this one doesn't picture anybody.
13. On what album would you find the song 'Mistress for Christmas'?

Answer: The Razor's Edge

It is the fifth track on the 1990 album 'The Razor's Edge'.
14. Who played rhythm guitar for AC/DC until 2014?

Answer: Malcolm Young

Malcolm Young retired in 2014 for health reasons.
15. Who is the older brother, Malcolm or Angus?

Answer: Malcolm

They also have another older brother, George, who had a popular band in the sixties and who helped them get started in the early seventies.
Source: Author SayHeyJohnny

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us