FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Quiz about Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Dirty Deeds Done Dirt Cheap Trivia Quiz


Hey there all AC/DC fans. It's my second quiz about an international AC/DC album. Now it's time for some 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'! I hope you'll enjoy this!

A multiple-choice quiz by ACDC58. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
ACDC58
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,339
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1304
Last 3 plays: JAM6430 (13/15), Guest 143 (10/15), Guest 172 (9/15).
- -
Question 1 of 15
1. When was the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' released in Europe? Hint


Question 2 of 15
2. Who produced the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'? Hint


Question 3 of 15
3. What was this album certified in the USA? Hint


Question 4 of 15
4. 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' was the ____ most-sold AC/DC album in the USA. Hint


Question 5 of 15
5. How many singles were released from the original international album? Hint


Question 6 of 15
6. Some radio stations in Australia and Europe were not allowed to play the song 'Big Balls'.


Question 7 of 15
7. What is special about the song 'Problem Child'? Hint


Question 8 of 15
8. The AC/DC trademark lightning appears on the international album cover of 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'.


Question 9 of 15
9. What position did the single 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' reach on the Billboard Mainstream Rock chart in North America? Hint


Question 10 of 15
10. Fill in the missing word:

'_____ shoes, cyanide
T.N.T. Done dirt cheap!
Neckties, contracts,
High voltage. Done dirt cheap!'
Hint


Question 11 of 15
11. How many things do you need to be a rocker, according to the lyrics of 'Rocker'? Hint


Question 12 of 15
12. What kind of touch does Bon Scott have in 'Squealer'? Hint


Question 13 of 15
13. What does Bon Scott have on the patches of his old blue jeans in 'Ain't No Fun (Waiting Round to Be a Millionaire)'? Hint


Question 14 of 15
14. 'Got myself a ___; ride on, going the wrong way.' What does Bon Scott have in the song 'Ride On'? Hint


Question 15 of 15
15. Who wrote all the songs on the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : JAM6430: 13/15
Feb 27 2024 : Guest 143: 10/15
Feb 14 2024 : Guest 172: 9/15
Feb 07 2024 : ed60: 8/15
Jan 28 2024 : Guest 71: 6/15
Jan 12 2024 : Guest 89: 9/15
Jan 08 2024 : Guest 192: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' released in Europe?

Answer: 1976

The international album was released the same year as in Australia. The US, however, had to wait five years for this awesome album.
2. Who produced the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'?

Answer: Harry Vanda and George Young

Harry Vanda and George Young were the same two guys who produced 'High Voltage'. Incidentally, George Young is Angus and Malcolm Young's older brother.
3. What was this album certified in the USA?

Answer: 6x Platinum

A certification of 6xPlatinum equals six million albums sold. The album sold more than 15 million worldwide.
4. 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' was the ____ most-sold AC/DC album in the USA.

Answer: third

The album sold less than 'Highway to Hell' (1979) and, of course, 'Back in Black' (1980). It became so popular because it was released in the USA soon after 'Back in Black'.
5. How many singles were released from the original international album?

Answer: 2

The singles were 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' and 'Love at First Feel'. The Australian version of this album had a different track listing and set of singles.
6. Some radio stations in Australia and Europe were not allowed to play the song 'Big Balls'.

Answer: True

Some censors felt that the song had a double meaning. If you look at the lyrics to the song, however, you can see that 'balls' refer to fancy parties.
7. What is special about the song 'Problem Child'?

Answer: It appears on another studio-album

'Problem Child' also appears on the 'Let There Be Rock' album. On the 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' album, when the song's final solo ends, the band starts the main riff again. In the 'Let There Be Rock' version, it just ends after the final solo.
8. The AC/DC trademark lightning appears on the international album cover of 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'.

Answer: False

The word 'AC/DC' is written with a "/" and not with the famous lightning, because it was released before the band members had started using the lightning. Also, the text is pink instead of the more common red.
9. What position did the single 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' reach on the Billboard Mainstream Rock chart in North America?

Answer: 4

The other song that placed on the Billboard Mainstream Rock chart from this album was 'Big Balls'. 'Big Balls' went to number 26.
10. Fill in the missing word: '_____ shoes, cyanide T.N.T. Done dirt cheap! Neckties, contracts, High voltage. Done dirt cheap!'

Answer: Concrete

Bon Scott is very creative lyrically when it comes to dealing with problems. This song was written by Angus Young, Malcolm Young, and Bon Scott, and recorded in 1976.
11. How many things do you need to be a rocker, according to the lyrics of 'Rocker'?

Answer: 8

The things, according to the song, are:

1) slicked back hair
2) skin tight jeans
3) Cadillac car
4) a teenage dream
5) lorex socks
6) blue suede shoes
7) V8 car
8) tattoos
12. What kind of touch does Bon Scott have in 'Squealer'?

Answer: Magic

The lyrics state:

'...Squealer, oh baby hard to stop
Squealer, got too much
Squealer, I think I got a magic touch!'
13. What does Bon Scott have on the patches of his old blue jeans in 'Ain't No Fun (Waiting Round to Be a Millionaire)'?

Answer: Patches

As he says: 'And I got patches on the patches on my old blue jeans'. The album was released by Albert Productions.
14. 'Got myself a ___; ride on, going the wrong way.' What does Bon Scott have in the song 'Ride On'?

Answer: One-way ticket

'And I got myself a one-way ticket, ride on, going the wrong way, ride on, gonna change my evil ways, ride on, one of these days.'

Try to listen to the song if you want hear a quiet AC/DC ballad. It is actually pretty good, in my opinion.
15. Who wrote all the songs on the album 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'?

Answer: Angus Young, Malcolm Young, and Bon Scott

As almost always, Bon, Mal and Angus wrote all the songs on the album. The album was recorded from January to July 1976.
Source: Author ACDC58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Gods of Rock Difficult
2. High Voltage Average
3. The Quiz Of AC/DC Average
4. The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Tough
5. Bon Scott Tough
6. Highway to Hell Average
7. For the AC/DC Hardcore Fan Average
8. AC/DC Average
9. What do YOU know about AC/DC? Average
10. AC/DC: 1970s Average
11. AC/DC: 1980s Tough
12. AC/DC 1991 Donington Concert Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us