FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The ACDC Files Dirty Deeds Done Dirt Cheap AU
Quiz about The ACDC Files Dirty Deeds Done Dirt Cheap AU

The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Quiz


My fourth quiz on AC/DC. Remember, this is the Australian version, not the American version.

A multiple-choice quiz by thekillerz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
thekillerz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,526
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
854
Last 3 plays: JAM6430 (5/10), Guest 198 (8/10), Guest 71 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Fill in the blank: the song R.I.P. stands for _____ in Peace.

Answer: (one word)
Question 2 of 10
2. When was the album released? Hint


Question 3 of 10
3. What is on the album's cover? (Remember - this is the AUSTRALIAN version) Hint


Question 4 of 10
4. Who were the producers? Hint


Question 5 of 10
5. The song "Rocker" was re-released on the American version of the album after having appeared on the Australian version.


Question 6 of 10
6. Complete the lyric:
"Well I left my job in my home town
And I headed for the smoke
Got a rock 'n' roll band and a fast right hand
Gonna get to the top
Nothin's gonna stop us,_________."
Hint


Question 7 of 10
7. In the song "Problem Child", what kind of gun does Bon have? Hint


Question 8 of 10
8. In "Jailbreak", what was NOT being used to capture the escaping prisoner? Hint


Question 9 of 10
9. Cliff Williams was the bassist for this album.


Question 10 of 10
10. Which of these songs was NOT re-released on the American version? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : JAM6430: 5/10
Feb 09 2024 : Guest 198: 8/10
Jan 28 2024 : Guest 71: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fill in the blank: the song R.I.P. stands for _____ in Peace.

Answer: rock

In the song, they talk about Little Richard, Chuck Berry, and Jerry Lee.
2. When was the album released?

Answer: September 1976

The American version, which is very similar, was released in December 1976.
3. What is on the album's cover? (Remember - this is the AUSTRALIAN version)

Answer: Bon with his arm really big

They are playing some pool on the cover. The American version has a bunch of people with black bars over their eyes.
4. Who were the producers?

Answer: George Young and Harry Vanda

Vanda & Young did a lot of AC/DC's early work. George is Angus & Malcolm's older brother, and Harry Vanda was in George's former band, the Easybeats.
5. The song "Rocker" was re-released on the American version of the album after having appeared on the Australian version.

Answer: False

The songs "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Ain't No Fun (Waiting Around to Be a Millionaire)", "There's Gonna Be Some Rockin", "Problem Child", "Squealer", "Big Balls", and "Ride On" were re-released. "Jailbreak" was re-released on the 1984 album '74 Jailbreak. Rocker was not re-released.
6. Complete the lyric: "Well I left my job in my home town And I headed for the smoke Got a rock 'n' roll band and a fast right hand Gonna get to the top Nothin's gonna stop us,_________."

Answer: No, nothing

This is the first part to "Ain't No Fun (Waitin' 'Round to be a Millionaire)".
7. In the song "Problem Child", what kind of gun does Bon have?

Answer: .45

In the second verse of "Problem Child":

"Make my stand
No man's land
On my own
Man in blue
It's up to you
The seed is sown
What I want I stash
What I don't I smash
N' you're on my list
Dead or alive
Got a .45
N' I never miss"
8. In "Jailbreak", what was NOT being used to capture the escaping prisoner?

Answer: Police dogs

Angus uses his guitar to make the noises of the rifles and sirens. They make a screeching noise for the spotlights.
9. Cliff Williams was the bassist for this album.

Answer: False

Mark Evans was the bassist from 1974-1977, and Cliff came in in 1977-present.
10. Which of these songs was NOT re-released on the American version?

Answer: Love at First Feel

"Love at First Feel" was released only on the American version. "R.I.P." also wasn't re-released on the American LP.
I hope you enjoyed my quiz!
Source: Author thekillerz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC! Tough
2. AC/DC Basics Average
3. AC/DC Tracks and Albums In Other Words Tough
4. AC/DC Album Match Average
5. AC/DC - "Highway To Hell" Average
6. It's A Long Way! Average
7. AC/DC Fun Trivia Tough
8. The Ultimate AC/DC Average
9. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
10. AC/DC Gods of Rock Difficult
11. Thunderstruck Average
12. Back in Black Tough

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us